Bee Sting Plzeň > A-tým > Sezóna 2012/2013 > Turnaj Záhoří - 14.7.2012

Turnaj Záhoří - 14.7.2012

Na tradičním turnaji se letos představilo 16 týmů rozdělených do tří skupin, přičemž polovina jich po základních bojích postupovala do čtvrtfinále. My jsme se podobně jako každý sudý rok podívali až do semifinále, tentokrát tam ovšem vedla poměrně trnitá cesta...

Začalo to sestavováním soupisky, kdy to ještě pár dní před turnajem vypadalo bledě, ovšem na poslední chvíli se díky dobrému skautingu povedlo kádr vhodně doplnit – hostující Jakub Hrbáček z divizního FK Lochotín přinesl zkušenou kvalitu a duo juniorů přivezené Zdenem Kadlecem až odkudsi z dalekých Vinic – Daniel Triner a Karel Liška – dodalo dravost, pohyb i fotbalovost. Jejich výkon nás zaujal natolik, že jsme těmto sedmnáctiletým fotbalistům Sokola Košutka nabídli podpis lukrativní smlouvy v Bee Stingu.

Velké úskalí pro nás vytvořil také Fanda Suchý, který jako obvykle nalosoval včelky do těžké základní skupiny, v tomto případě vyloženě „skupiny smrti“. O tom svědčí i fakta, že v ní tým futsalového krajského přeboru Šeptem skončil předposlední , všechny tři postoupivší celky se posléze dostaly do semifinále a následné finále si zajistila dvojice Petřín – Nepomuk.

Během základní skupiny jsme přišli o Jana Mišku, jenž se překvapivě vykotníkoval a dále se tak účastnil jen jako nehrající kustod a expert bez elektronické tužky – celý den prohlašoval, že dojde-li v nějakém utkání na penaltový rozstřel, postoupí ten, kdo promění penaltu v (dle něj klíčové) čtvrté sérii. O pravdivosti svých slov nás přesvědčil při našem penaltovém souboji o 3. místo, kdy se rozhodl překonat kotník, vzít na sebe zodpovědnost, postavit se právě ke čtvrté penaltě a neproměnit ji... Nejednalo se ovšem o jedinou nezdařenou exekuci a ačkoliv jsme tedy na bronz nedosáhli, v celkovém kontextu lze i zisk bramborové medaile považovat za solidní počin.


Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Pavel Bezstarosti 4 6
2. Daniel Triner 2 6
3. Karel Liška 1 6
Petr Kindelmann 1 6
Jakub Hrbáček 1 6
6. Jan Miška 0 4
7. František Suchý 0 6
Zdeněk Kadlec 0 6
Jan Uxa 0 6
Luboš Valtr 0 6

Bee Sting - České Budějovice 1:0 (1:0)

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Základní skupina

Duel s nejslabším mančaftem skupiny se odvíjel v klasickém duchu našich úvodních zápasů na turnajích, tedy zvykání si na povrch, míč i složení týmu. Přesto jsme měli herně navrch a jen neproměňování šancí drželo fotbalové mladíky z jihu Čech ve hře. Jediný gól vsítil do odkryté brány Petr Kindelmann.

Sestava: Suchý F., Kadlec, Kindelmann, Miška, Valtr, Bezstarosti, Hrbáček, Liška, Triner, Uxa

Branky: Kindelmann

Bee Sting - Nepomuk 1:2 (1:0)

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Základní skupina

Pozdější vítěz turnaje, složený vesměs z hráčů I.A třídy velkého fotbalu, s námi měl celkem těžkou práci. První půli jsme dokonce vyhráli, když se po přihrávce Luboše Valtra trefil Pavel Bezstarosti. Po přestávce tlak Nepomuckých sílil a byl zúročen i brankově, ale ani my nebyli bez šancí a o body se bojovalo až do závěrečného hvizdu.

Sestava: Suchý F., Kadlec, Kindelmann, Miška, Valtr, Bezstarosti, Hrbáček, Liška, Triner, Uxa

Branky: Bezstarosti

Bee Sting - SK Šeptem 5:1 (3:0)

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Základní skupina

Nejjednoznačnější mač jsme překvapivě sehráli s naším krajskopřeborním rivalem, který nastoupil v celkem silném složení s většinou obvyklých opor. Nám se však podařilo brzy skórovat, vzápětí přidat druhou branku a soupeř byl vývojem tak zaskočen, že se už během zápasu pořádně nedostal ke své hře.

Dvakrát se trefil Pavel Bezstarosti, po jedné brance přidali Daniel Triner i druhý junior Karel Liška, pro něhož to byl premiérový zásah za Bee Sting, stejně jako pro zkušeného hosta z FK Lochotín Jakuba Hrbáčka.

Sestava: Suchý F., Kadlec, Kindelmann, Miška, Valtr, Bezstarosti, Hrbáček, Liška, Triner, Uxa

Branky: Bezstarosti 2, Hrbáček , Liška , Triner

Bee Sting - Petřín 0:2 (0:0)

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Základní skupina

S finalistou turnaje jsme nesehráli úplně špatné utkání, nicméně protivník byl lepší, a když se nám nepodařilo proměnit žádnou z nemnoha příležitostí, zaslouženě jsme padli.

Sestava: Suchý F., Kadlec, Kindelmann, Miška, Valtr, Bezstarosti, Hrbáček, Liška, Triner, Uxa

Bee Sting - Záhoří 2:0 (1:0)

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Čtvrtfinále

Čtvrtfinále nám postavilo do cesty stejně jako loni domácí tým, ovšem tentokrát jsme nenechali zápas dojít k neoblíbenému penaltovému rozstřelu, soupeře jsme herně o něco převýšili a mohli se tak radovat z postupu do semifinále. Vítěznou branku zaznamenal po celý turnaj s chutí hrající Pavel Bezstarosti, který využil nepříliš vydařené spolupráce obránce s brankářem, jako (slovy svého jmenovce Čapka) rychlý štírek se protáhl okolo clonícího beka a kolem gólmana chytře zasunul. Pojistku přidal po patičce Luboše Valtra střelou z křídla Dan Triner.

Sestava: Suchý F., Kadlec, Kindelmann, Valtr, Bezstarosti, Hrbáček, Liška, Triner, Uxa

Branky: Bezstarosti , Triner

Bee Sting - Petřín 0:2 (0:0)

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Semifinále

Repete skupinového zápasu se nám podařilo věru dokonale. Po bezbrankovém poločase jsme rychle inkasovali, což byla voda na soupeřův mlýn a zanedlouho náskok zvýšil. Šance jsme měli i my a v závěru sehráli několikaminutovou power-play, během níž jsme už poněkud unaveného protivníka (bez střídání a s jedním poraněným hráčem, který hrál s nakopnutým kolenem od našeho vzájemného zápasu ve skupině a přesto se stal druhým nejlepším střelcem dne) chvílemi dostali pod tlak. Z něj jsme sice vytěžili pár šancí, jenže ze tří střel falešného brankáře Luboše Valtra dvě zastavil gólman a jednu tyč, neujala se kličkovaná Jakuba Hrbáčka a v souboji tváří v tvář brankáři neuspěl ani Dan Triner.

Sestava: Suchý F., Kadlec, Kindelmann, Valtr, Bezstarosti, Hrbáček, Liška, Triner, Uxa

Bee Sting - FC Kojak 0:0 na penalty 

14. červenec 2012, Turnaj Záhoří - 14.7.2012 - Pouze penalty

O třetí místo se rovnou kopaly penalty, což je naše silná disciplína, a to se také potvrdilo. Soupeři stačila stoprocentní úspěšnost tří tvrdých střel, zatímco technické pokusy Bee Stingu měly pouze 25%ní úspěšnost. V první sérii minul levou tyč Jakub Hrbáček, ve druhé a čtvrté střely Pavla Bezstarosti resp. Jana Mišky vyrazil brankář. Na Petra Kindelmanna čekajícího na pátou sérii už nedošlo a jedinou proměněnou penaltu tak ve třetí sérii zaznamenal Luboš Valtr.

Přihlásit se