Bee Sting Plzeň > A-tým > Sezóna 2014/2015 > Krajský přebor 2014/2015

Krajský přebor 2014/2015


Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Jan Šroub 17 18
2. Luboš Valtr 10 19
3. Jan Bartošek 9 19
4. Matěj Hruška 8 12
5. Lukáš Husník 7 13
6. František Suchý 6 16
7. Miroslav Handlíř 6 19
8. Ondřej Najman 5 11
9. Karel Švarc 4 12
10. Michal Bouřa 2 2
11. Pavel Záhořík 2 7
12. Martin Trojovský 1 12
13. Pavel Bezstarosti 0 1
14. Petr Kindelmann 0 2
15. Ondřej Škach 0 13

Bee Sting - FC Splávek 2:3 (1:2)

15. listopad 2014, Krajský přebor 2014/2015

Aktivní vstup do zápasu nám ovoce nepřinesl, pouze neproměněné šance a záhy se zhmotnilo (fotbalové, nikoliv santaclausovské) pravidlo „nedáš – dostaneš“. Z brejku jsme inkasovali, zanedlouho přišel smolný gól po otočce na vápně a haluz houskami Fandovi a rázem jsme padali o dva. Před přestávkou jsme se konečně dočkali, když se po spolupráci dua Husník – Šroub trefil první jmenovaný, který ještě o chvíli později málem přepůlil břevno, bohužel půle skončila deficitem 1:2.

Druhé dějství nabídlo podobný obraz, kdy jsme smolně obdrželi banán po tečované přihrávce, opět jsme si vytvářeli šance a nevyužívali je. Až Kája Švarc přetavil odražený míč v gól, ale to bylo vše, ani vcelku vydařená power-play body nepřinesla, jen tlak, závary a dobré zákroky brankaře, a to i při tečovaných střelách.

Je to velká škoda, protože soupeř se pořádně nesešel (několik jeho plejerů ještě hrálo fotbal), ale my zkrátka nedávali šance.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Trojovský, Valtr, Bartošek, Husník, Šroub, Švarc K.

Branky: Husník , Švarc K.

Bee Sting - Hutchinson 3:8 (0:3)

22. listopad 2014, Krajský přebor 2014/2015

Opět aktivní vstup, rychlé inkaso z brejku a tak to pokračovalo až do konce. Soupeř skóroval z každého druhého brejku, navíc dal dva nebo tři góly z rohu po nedůslednosti naší defenzivy a ani Fandovi v bráně se moc nedařilo, takže se nakonec zrodil takřka debakl.

Jiskřička svitla po přestávce díky kapitánovo snížení na 1:3 střelou zpoza vápna po Šroubově zpětné příhře, ale pak přišla další inkasa až v závěru jsme výsledek kosmeticky upravili brankami Matěje Hrušky a Honzy Šrouba.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Trojovský, Valtr, Bartošek, Husník, Šroub, Švarc K., Najman, Hruška

Branky: Hruška , Šroub , Valtr

Bee Sting - SK Šavlozubý ovce 10:6 (6:3)

22. listopad 2014, Krajský přebor 2014/2015

S asi nejslabším účastníkem kraje jsme si otevřeli střelnici, nicméně šest inkas kazí celkový dojem, způsob bránění byl asi i díky vysokému vedení nekvalitní a Fanda taky neměl zrovna svůj den.

Účet duelu otevřel po Martinem Trojovským rozehraném přímáku Míra Handlíř u něj nevídanou střelou do šibenice, ačkoliv vzhledem k umístění přímého kopu a zejména střeleckým kvalitám zmíněných borců měla být exekuce vykonána v opačném gardu. Hattrickem se blýskl Honza Šroub, po dvou brankách si připsali poctiví pracanti Jenda Bartošek s Matějem Hruškou.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Trojovský, Valtr, Bartošek, Husník, Šroub, Švarc K., Najman, Hruška

Branky: Šroub 3, Bartošek 2, Hruška 2, Handlíř , Najman , Švarc K.

Bee Sting - The Wankers 6:2 (5:1)

30. listopad 2014, Krajský přebor 2014/2015

Z kombinačně i individuálně technicky kvalitního celku šikovných mladíků jsme měli respekt, ale zodpovědně jsme bránili, nechali je držet míč a nepouštěli extra často do šancí. Když se k připočetl výborný výkon v bráně letos prvně nastoupivšího Ondry Škacha a naše efektivita před brankou protivníka, svítil po zápase na tabuli vcelku nečekaný výsledek.

Sice jsme inkasovali jako první, ale Luboš Valtr po individuální akci středem hřiště tvrdou střelou zpoza vápna vyrovnal a do půle narostlo skóre na stěží uvěřitelných 5:1. Postupně se trefili Martin Trojovský ranou z dálky, Lukáš Husník povedenou střelou po Valtrově zpětné přihrávce, Michal Bouřa prokličkoval přes tři soupeře a brankáře a až do kasy a nakonec zavěsil po rychlé akci Ondra Najman. Ve druhé půli přišla nejprve obdržená branka a pak pasáž pod solidním tlakem Wankerů, ale pak Míra Handlíř trefil tyč a odražený míč z beka na křídlo nasprintovaný Fanda Suchý dorazil do prázdné (ačkoliv Míra už mu mohl předtím místo střely před prázdnou přihrát).

Před zápasem došlo k několika změnám v sestavě a všechny se více či méně osvědčily: Letos poprvé nastoupil Michal Bouřa, jehož přínos je neoddiskutovatelný, prvně čapající Skalíh se předvedl v lepším světle než minule Fanda, který zase v obraně odvedl poctivější práci než Míra Handlíř, jenž vpředu trefil třikrát tyč, individuálně s míčem nepředvedl špatný výkon a ačkoliv pohyb bez balónu a kombinační aktivity tradičně skřípaly, v útoku to nebylo tak znát jako na beku.

Sestava: Škach O., Bouřa, Trojovský, Valtr, Suchý F., Husník, Šroub, Švarc K., Najman, Handlíř, Bartošek

Branky: Bouřa , Husník , Najman , Suchý F. , Trojovský , Valtr

Bee Sting - FC RS 7:2 (4:1)

30. listopad 2014, Krajský přebor 2014/2015

Na zkušený tým složený z různorodě kvalitních individualit opírající se především o snajpra Poradu a nevyznávající úplně zodpovědný přístup jsme si věřili a ukázalo se to býti oprávněným. Většinu času jsme byli lepším celkem a až na pár Poradových průniků jsme toho soupeři příliš nedovolili.

Sestava: Škach O., Bouřa, Trojovský, Valtr, Suchý F., Husník, Šroub, Švarc K., Najman, Handlíř, Bartošek

Branky: Najman 2, Šroub 2, Bartošek , Bouřa , Husník

Bee Sting - SK Indoss Plzeň 0:5 kontumace 

6. prosinec 2014, Krajský přebor 2014/2015

Proti favoritovi jsme nesehráli špatný part, dvakrát jsme jeho vedení dotáhli a nakonec se klíčovým ukázalo inkaso na 2:3 po přímém kopu, odpískaném po herecké etudě prvoligového hráče Kasýka, který se tímto způsobem prezentoval opakovaně. Nutno přiznat, že z pohledu techniky a nacvičených herních prvků nás soupeř převyšoval a po výsledku 5:9 mu tři body náleží zaslouženě.

Finální podobu zápasu ovšem dala kontumace z důvodu příliš mnoha hráčů ze soupisky našeho B týmu v zápise o utkání (resp. jedno odehrané střídání předsedy).

Sestava: Škach O., Suchý F., Trojovský, Valtr, Bartošek, Handlíř, Husník, Šroub, Kindelmann

Branky: Šroub 2, Handlíř , Husník , Suchý F.

Bee Sting - No Limit Bar 0:5 kontumace 

6. prosinec 2014, Krajský přebor 2014/2015

V případě našeho seriozního zájmu o účast v play-off bylo třeba tento duel brát jako povinné vítězství. Nebyli jsme sice suverénně lepší, ale o něco ano a odrazilo se to i na skóre - na hřišti jsme zvítězili 5:3.

Bohužel podobně jako v předchozím dnešním utkání dala oficiálnímu výsledku konečnou podobu kontumace a v tomto případě jsme přišli o tři důležité body.

Sestava: Škach O., Suchý F., Trojovský, Valtr, Bartošek, Handlíř, Husník, Šroub, Bezstarosti, Kindelmann

Branky: Bartošek 2, Husník , Šroub , Valtr

Bee Sting - UFK Slavoj 5:8 (1:5)

14. prosinec 2014, Krajský přebor 2014/2015

Jeden z hlavních aspirantů na titul nás od počátku nenechával na pochybách, kdo bude diktovat tempo. Na kolotoči jsme se povozili zadarmo dosytosti a poločasový výsledek 1:5 resp. těsně popřestávkových 1:6, byť už tak zavánějící debaklem, mohl vypadat i hůř, nebýt kočkoidního lapače Ondry Škacha (čestný úspěch Bee Stingu si připsal letos zatím velmi produktivní Honzík Bartošek).

Ve druhé půli jsme se ovšem poměrně nečekaně dokázali nadechnout k zápletce, k čemuž nám možná pomohla chvilková dezorientace protivníka, když naše snížení na 2:6 díky dorážce Fandy Suchého slavil tento náš sváteční střelec tak euforicky, že slavojisté jako jeden muž zvedli s nechápavým výrazem hlavy ke světelné tabuli se snahou zjistit, kde se stala chyba. Jejich nejistoty pak využil únikem po pravém křídle zakončeným křížnou přízemní střelou Kája Švarc a když o chvíli později Luboš Valtr vystihl chybnou rozehru obrany a následné sólo zakočil blafákem golmanovi, začala se do řad Slavojistů vkrádat nervozita a zárodky sporů. Bohužel jsme toho nedokázali využít, naopak jsme inkasovali a soupeř se zklidnil a došel si definitivně pro tři bodíky.

Sestava: Škach O., Suchý F., Handlíř, Valtr, Bartošek, Švarc K., Husník, Šroub, Najman, Hruška

Branky: Suchý F. 2, Bartošek , Švarc K. , Valtr

Bee Sting - Czech Made 5:7 (4:4)

14. prosinec 2014, Krajský přebor 2014/2015

Tradiční soupeř na nás nastoupil velmi aktivně a v souvislosti s předchozím kolotočem od Slavoje jsme měli plné nohy práce soupeři stačit. Začátek jsme však přestáli a pak už se hra relativně vyrovnala, čemuž odpovídal i vývoj skóre v první půli - jakmile jeden celek skóroval, během pár minut bylo vyrovnáno, a do poločasových šaten se odcházelo za stavu 4:4.

Ve druhé půli nám bohužel soupeř odskočil, jak díky vlastní kvalitě, taky kvůli našim výpadků v bránění i čapání (Skalíh si asi vyčerpal luxusní zákroky se Slavojem), a my už ani přes poměrně vydařenou power-play nedokázali odstup stáhnout.

Sestava: Škach O., Suchý F., Handlíř, Valtr, Bartošek, Švarc K., Husník, Šroub, Najman, Hruška

Branky: Bartošek , Hruška , Husník , Šroub , Valtr

Bee Sting - Del Fuego--Holýšov 2:4 (1:2)

20. prosinec 2014, Krajský přebor 2014/2015

Zápasy s tímto protivníkem, často hrajícím na pozici gólmana s kreativním hráčem z pole, jsou díky tomuto způsobu jejich hry specifické. Del Fuego dlouho drží míč v pěti lidech na své útočné polovině a snaží se najít skulinu ke skórování. Nám se sice podařilo v úvodu neinkasovat a naopak se dostat do vedení, když Luboš Valtr obral jednoho z útočníků o míč a poslal jej přes celé hřiště do opuštěné klece, ale trpělivý protivník skóre otočil a my se dokázali prosadit už jen jednou díky Janu Šroubovi, který se po asistenci Karla Švarce trefil z otočky mezi nohy "brankáře".

Sestava: Suchý F., Bartošek, Handlíř, Valtr, Trojovský, Hruška, Švarc K., Šroub, Záhořík

Branky: Šroub , Valtr

Bee Sting - Bomber Domažlice 2:4 (0:3)

20. prosinec 2014, Krajský přebor 2014/2015

Domažlický celek se rok od roku zlepšuje a my tím pádem narazili na poměrně kvalitního soupeře, především co se týče ofenzivní složky hry s rychlostně-technickými prvky na vysoké úrovni. Přesto to byl soupeř „hratelný“, především ve druhé půli, ale brankář byl pro nás téměř nepřekonatelnou překážkou. Vstup do zápasu jsme měli slušný, soupeřova gólmana jsme několikrát ohrozili, ale zakončení z dobrých pozic po pěkných akcích Ondry Najmana či Matěje Hrušky ke gólu nevedly a když si gólman poradil i s blafákem Luboše Valtra, jenž předtím prošel přes půl hřiště a dva obránce, dostavil se trest. Soupeř několikrát demonstroval svoji rychlost v práci s míčem i bez něj a po bleskových akcích dvojic či trojic Domažličáků to bylo 0:3.

O přestávce jsme se srovnali a ujasnili si, že tohle je rozhodně jiný Bomber než dřív a je třeba k tomu tak přistupovat. Soupeře jsme několikrát zamkli na jeho polovině a zakončovali jako diví, ale brána dlouho odolávala. Gólmana odčaroval až Ondra Najman, který skóroval po přihrávce Jana Bartoška. Nedlouho před koncem se trefil „domorodec“ Matěj Hruška, jenž dostal křížný pas po Bartoškově suverénním úniku podél lajny a skóroval do odkrytého kouta branky. Při následné power-play jsme zase soupeře zamkli, ale povedené střely z blízka v podání Pavla Záhoříka i Matěje Hrušky zpacifikoval opět výborný gólman, který tygřím skokem k tyči zneškodnil i dalekonosnou bombu z Valtrova nártu, po které autor už skoro zvedal ruce nad hlavu. Naopak v úplném závěru jsme inkasovali do prázdné branky, když si dle vlastních slov třetí asistenci v utkání připsal Honza Bartošek.

Sestava: Suchý F., Bartošek, Handlíř, Valtr, Hruška, Najman, Záhořík

Branky: Hruška , Najman

Bee Sting - Exmet 0:3 (0:0)

11. leden 2015, Krajský přebor 2014/2015

Duel tradičních (Exmet se spojil s Bowling Barem Luna), aktuálně u dna tabulky se potácejících rivalů rozhodla naše střelecká „produktivita“. Od začátku zápasu jsme byli přinejmenším rovnocenným soupeřem, když jsme podávali týmově vcelku zodpovědný výkon, a pod občasný tlak jsme se dostali pouze v momentech, kdy se na palubovce v dresu Exmetu sešlo trio Bouchy – Zlatan – Stáňa. Šancí bylo dost, ale jednak soupeři exkluzivně zachytal golman (slov chvály na jeho adresu bylo z řad protihráčú během i po zápase slyšet nepočítaně), jednak jsme s vypracovanými příležitostmi nejednali zrovna jako zkušení šutéři a jednak nás ani nepodrželo štestíčko, zejména při třikrát trefené brankové konstrukci po střelách Husníka, Valtra a Najmana.

Po bezbrankovém poločase z brejku otevřel skóre soupeř a když po Zlatanově snadném obejití dvou našich borců a naservírování balónu před odkrytou část branky, kde číhající soupeřův útočník zasunul podruhé, začalo to vzhledem k našim střeleckým schopnostem vypadat bledě. Tuto prognózu potvrdila i dvouminutová přesilovka 4 ku 3 po druhé ŽK jednoho z obránců Exmetu, kterou jsme sice nesehráli úplně zle, ale s mizernou koncovkou. Z rozmanitých důvodů se nepovedla ani závěrečná power-play, při níž jsme do svatyně hájené pátým hráčem v poli Mírou Handlířem obdrželi třetí hřebíček.

Sestava: Škach O., Bartošek, Hruška, Valtr, Trojovský, Husník, Najman, Šroub, Švarc K., Handlíř

Bee Sting - Do dna Plzeň 5:9 (1:5)

11. leden 2015, Krajský přebor 2014/2015

Jeden z hlavních favoritů soutěže potvrdil svoji roli a po zásluze si odnesl tři body, ačkoli jsme nesehráli úplně zlou partii. Na brzké inkaso odpověděl hned za minutu Matěj Hruška po přihrávce Jendy Bartoška a i když jsme jen o další minutu později inkasovali znovu, další úsek hry přinesl poměrně rovnocenné měření sil. Rovnocenný ovšem nebyl počet ztrát míče a zručnost v zakončení akcí, takže v poločase jsme tekli 1:5.

Pár minut po pauze to bylo už 1:7 a zdálo se, že je po mači. A ačkoliv si vzápětí s Lukášem Husníkem narazil Luboš Valtr a po kličce obránci vymetl zpoza vápna šibnici, zanedlouho jsme opět padali o (sto) šest a na žádné drama to nevypadalo. Pak ovšem přišlo naše střelecké probuzení, na které jsme čekali několik zápasů – postupně zavěsili Jan Bartošek po Husníkově asistenci, Kája Švarc po pasu Martina Trojovského a Míra Handlíř po Švarcově centru. Během chvíle to tedy bylo "jen" o tři a už jsme chytali slinu, bohužel to bylo z naší strany vše a do konce duelu už padla jen jedna branka, žel do včelí sítě.

Sestava: Suchý F., Bartošek, Hruška, Valtr, Trojovský, Husník, Najman, Šroub, Švarc K., Handlíř

Branky: Bartošek , Handlíř , Hruška , Švarc K. , Valtr

Bee Sting - ANT Studio 0:3 (0:0)

25. leden 2015, Krajský přebor 2014/2015

Ačkoliv známé rčení praví, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, my se k tomu tento víkend více než přiblížili, když jsme takřka okopírovali víkend předešlý.

V prvním mači jsme narazili na ANT Studio, soupeře veskrze hratelného a nám vyhovujícího, neb na individuální techniku několika borců spoléhajícího a do obrany příliš nespěchajícího. Už v prvních vteřinách jsme se dostali do tutovky, když Luboš Valtr našel kolmicí před brankovištěm volného Jana Šrouba, avšak náš útočník z pohotové otočky těsně minul. Tato situace předznamenala obraz naší hry po celé utkání, kdy jsme si vytvořili nejvíce vyložených šancí za jeden zápas v této sezóně, ale branka byla zakletá. Podobně efektivně se naštěstí v koncovce prezentoval i soupeř, jehož nepříliš zodpovědné defenzivní práci jsme se zbytečně přizpůsobili a umožnili tak dostatek příležitostí ke skórování i jemu. Paradoxně poločas skončil 0:0, nad čímž nevěřícně kroutil hlavou snad každý účastník duelu včetně rozhodčích, diváků i správce haly.

Ve druhé půli se toho mnoho nezměnilo a se svým výkonem tak mohli být spokojeni snad jen oba gólmani. Ten náš kapituloval jako první a nám se i přes další tuny šancí, několik trefených tyčí (namátkou Husník, Hruška) a obrovský závěrečný nápor nepodařilo protlačit míč do sítě, naopak při power-play jsme dvakrát inkasovali do prázdné brány.

Sestava: Škach O., Bartošek, Hruška, Valtr, Husník, Najman, Šroub, Handlíř

Bee Sting - FC Remi 6:7 (3:4)

25. leden 2015, Krajský přebor 2014/2015

Dnešní druhý zápas nám postavil do cesty protivníka oproti ANT Studiu o poznání týmověji a zodpovědněji hrajícího, přičemž individuálně nikterak horšího. A přestože jsme nepředvedli špatný výkon, Remisté byli lepší a zápas měl výsledkově vyrovnané parametry hlavně proto, že v soupeřově bráně stál hráč z pole a my tak skórovali i ze situací, v nichž by si gólman poradil.

Sestava: Škach O., Bartošek, Hruška, Valtr, Handlíř, Najman, Šroub, Husník, Záhořík

Branky: Šroub 2, Bartošek , Handlíř , Husník , Záhořík

Bee Sting - FC Krize 4:1 (2:0)

31. leden 2015, Krajský přebor 2014/2015

Po sérii deseti proher v řadě (oficiálních, vč. dvou kontumací, z nichž jednu jsme na hřišti vyhráli, takže reálně šlo "pouze" o osm proher sebou) jsme potřebovali zvítězit či přinejmenším bodovat jako sůl. A první dnešní soupeř k tomu byl vzhledem k tabulkovému i hernímu stavu mnohem příhodnější než ten následující, takže bylo třeba se řádně koncentrovat hned od začátku.

Krize se ukázala být zdatným protivníkem, ale nám se tentokrát dařilo v defenzivní části hry i v bráně oproti předchozím zápasům lépe a navíc jsme po dlouhé době otevřeli gólový účet duelu. Luboš Valtr zavezl míč přes střed hřiště směrem k levému křídlu, tam jej předal Matěji Hruškovi a pokračoval i s obráncem dál. Matěj hbitě zamířil s balónem do uvolněného místa na středové ose, rychlou kličkou obránci si udělal prostor ke střele a zhruba z vápna propálil gólmana. Na 2:0 jsme zvýšili po akci trojice našich borců s průměrným věkem 37 let – Luboš Valtr vyslal kolmici na Honzu Šrouba, jeho pohotovou ránu brankář sice vyrazil do strany, ale tam sprintem z pozice beka dobíhal brzy čtyřicátník Fanda Suchý a z téměř nulového úhlu skóroval.

Po změně stran jsme sice inkasovali po nedůsledném bránění středního pásma završeném v tomto mači jediným nepříliš jistým zákrokem jinak bravurně čapajícího Ondry Škacha, ale prakticky hned po rozehrání propustil nemastnou-neslanou střelu Pavla Záhoříka po asistenci Jendy Bartoška krizový gólman za svá záda a bylo to zas o dva. V závěru soupeř riskoval s velmi vysunutou hrou, což jsme mohli několikrát z přečíslení potrestat, ale tyto akce končily po beestingovsku. Ujal se až po vysunutí od Martina Trojovského nájezd na brankáře dua Hruška – Valtr, když druhý jmenovaný poslal naznačením přihrávky gólmana ven z branky a pohodlně skóroval.

Sestava: Škach O., Bartošek, Suchý F., Valtr, Trojovský, Handlíř, Hruška, Šroub, Záhořík

Branky: Hruška , Suchý F. , Valtr , Záhořík

Bee Sting - FC Playmakers Plzeň 3:11 (2:5)

31. leden 2015, Krajský přebor 2014/2015

Na Playmakery se nám překvapivě často docela daří, i když už loňské čtvrtfinálové dvojutkání naznačilo změnu trendu - a dnes se to ukázalo se vší parádou. Koneckonců, dalo se to čekat, Playmakeři mívají většinou více ze hry a my získávali body především díky zodpovědnějšímu přístupu a efektivitě. Začátek přitom vypadal na pokračování tohoto trendu, protože nejprve se trefil Matěj Hruška po přihrávce Míry Handlíře a zanedlouho jsme se dostali dokonce do dvoubrankového vedení. Po dlouhém pasu Martina Trojovského vyhrál Fanda Suchý ve vápně vzdušný souboj s golmanem, míč odražený do strany si doběhl a z téměř nulového úhlu vsítil, načež přišla tradiční kotrmelcová oslava. Tím ovšem naše chvíle skončily a ještě do půle následovalo pět banánů z kopaček v pohodě technicky hrajícího soupeře.

Druhé dějství plynule navázalo a přišla další čtyři inkasa. Hrozivě vypadající skóre 2:9 kosmeticky upravil po podivuhodném sólu středem hřiště Míra Handlíř, ale změnu k lepšímu to bohužel neznamenalo. Konečný výsledek 3:11 je naším nejtěžším letošním debaklem.

Sestava: Škach O., Bartošek, Suchý F., Valtr, Trojovský, Handlíř, Hruška, Šroub, Záhořík

Branky: Handlíř , Hruška , Suchý F.

Bee Sting - Rabbit Plzeň 2:5 (0:2)

7. únor 2015, Krajský přebor 2014/2015

V nekompletní sestavě jsme se postavili soupeři, na něhož se nám obvykle daří, což tentokrát neplatilo. Jednalo by se asi o vcelku vyrovnané měření sil, nebýt jednoho mladého (na nás až příliš) talentovaného (nejen na nás až příliš) borce v králičí sestavě. Ten (jak souhlasně komentovali přihlížející hráči Pumidasu) sice prakticky dělal jen dvě věci, ale ovládal je jednak mistrně a jednak nebylo možné přečíst, kterou z oněch dvou kliček zrovna předvede, takže byl v první půli takřka nebránitelný a vytvářel tak rozdílový faktor mezi oběma týmy. Tuto skutečnost podpořila i čísla, když stav 0:2 zařídil gólem a asistencí, naproti tomu my se jako poslední dobou tradičně v prvním utkání v rámci víkendového dvojzápasu ne a ne střelecky chytnout.

Ve druhém dějství se „rozdílový faktor“ poněkud vytratil, dílem i díky našemu fyzicky důraznějšímu přístupu k němu, a hra se tak opticky takřka vyrovnala s tím, že každou chvilku tahal pilku jeden z mančaftů. Bee Sting vrátil do hry kapitán, který po odzbrojení soupeře v hloubi vlastní poloviny zasprintoval s míčem po pravé straně hřiště takřka jako za mlada, nicméně až k bráně a zajímavějšímu zakončení by ve svých letech už těžko doklopýtal, tak radši zhruba z devítky lapidárně vypálil křížnou střelu, na kterou si golman při své robinzonádě stačil jen konečky prstů jedné ruky sáhnout. Leč radost a optimismus nám vydržel jen pár minut, pak v krátkém rozmezí přišla dvě inkasa a byli jsme zase dole. Odtamtud nás nedostala ani dvojice Záhořík – Handlíř, po jejíž povedené souhře druhý jmenovaný nekompromisně zavěsil, neboť zbývaly již pouze dvě minuty do konce a v nich jsme naopak ještě jednou lovili míč z vlastní sítě.

Sestava: Škach O., Bartošek, Suchý F., Valtr, Handlíř, Švarc K., Šroub, Záhořík

Branky: Handlíř , Valtr

Bee Sting - Pumidas Plzeň 5:3 (2:1)

7. únor 2015, Krajský přebor 2014/2015

Loučení Bee Stingu s letošním krajským přeborem (třetí místo od konce vskutku není play-off pozice) nám přivedlo do cesty soupeře z nejtradičnějších, a to bohužel včetně pro nás zakletého pavouka Míry Hanuše v kysně. S pátým křížkem na krku už sice nepředvádí dvakrát akrobatické kousky, ale proti nám mu asi stačí jen se v bráně prostě vyskytovat… Utkání začalo oboustranně poměrně nevýraznou hrou, postupně jsme větší chuť do koncovky začali projevovat my, jenže jsme končili na Mírovi. Skórem tak poprvé pohnul Pumidas po rychlém kontru. My stále výrazně ohrožovali protivníkovu branku, ale bez úspěchu. Kolikrát bylo až úsměvné, jak vyložené šance jsme nedokázali proměnit. Smůlu a neschopnost jsme protrhli až po čtvrt hodině, když po obrovském závaru v brankovišti dotlačil asi šedesátou osmou dorážku konečně do sítě Honza Šroub. Tentýž hráč ještě do poločasu po asistenci Jendy Bartoška vyhnal, či spíše totálně rozmašíroval křížnou pumelicí z rohu devítky z Mírovy šibenice všechny jeho pavouky včetně pavučin. Gólman na dělo vůbec nereagoval a kromě střelce se všichni zúčastnění na okamžik domnívali, že rána šla vedle.

Ve druhé půli nejprve Jan Šroub dokompletoval střelecký hattrick po další Bartoškově přihrávce (asistenční hattrick) a poslal nás do dvoubrankového náskoku, ale Pumidas se díky vydařené střele brzy dostal do těsného kontaktu. Pak přišla divácky atraktivní kombinační akce našeho mančaftu v podání dua Luboš Valtr - Honza Šroub. První jmenovaný zachytil téměř ztracený míč u autové lajny na půlce hřiště, přihrál do středu druhému, jenž balón kousek popotáhl a ve vhodné chvíli ho poslal do ulice mezitím opět nabíhajícímu kapitánovi. Ten před velkým vápnem udělal dlouhou kličku do křídla, čímž vytáhl beka i gólmana do strany od osy branky, a patou vrátil míč na střed naběhnuvšímu Šroubovi, který z první do odkryté části klece skóroval. Radost z dvougólového vedení a konkrétnější vidiny vítězství nám nevydržela příliš dlouho, protože i Pumidas předvedl pohlednou akci ve dvou. Drama pokračovalo až do závěrečných vteřin, kdy při soupeřově power-play upravil lobem přes celé hřiště po Suchého přiťuknutí Luboš Valtr.

V rámci nepovedené sezony (především výsledkově, herně to až taková bída nebyla) jsme tedy závěrečnou bilancí dvou výher ze čtyř zápasů alespoň odvrátili totální blamáž, která se začala s předchozí narůstající šňůrou proher hrozivě přibližovat. Nic to ovšem nemění na faktu, že konečná 18. příčka je po loňském šestém místě brutální propad. Jedná se o strmý pád výsledkový a mírný herní; je pravdou, že zatímco loni nám šlo štěstí naproti, letos tomu bylo naopak, nicméně štěstí přeje připraveným, a to nebyl úplně náš případ.

Sestava: Škach O., Bartošek, Suchý F., Valtr, Handlíř, Švarc K., Šroub, Záhořík

Branky: Šroub 4, Valtr

Přihlásit se