Bee Sting Plzeň > A-tým > Sezóna 2013/2014 > Krajský přebor 2013/2014

Krajský přebor 2013/2014


Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Lukáš Husník 18 20
2. Ondřej Najman 13 21
3. Matěj Hruška 12 14
4. Jan Šroub 10 21
5. Luboš Valtr 8 21
6. Pavel Bezstarosti 6 9
7. Miroslav Handlíř 5 21
8. Karel Švarc 4 6
9. Jan Bartošek 3 11
10. Oldřich Buřič 2 8
11. Michal Bouřa 1 7
12. Filip Linhart 0 1
13. František Suchý 0 16
14. Ondřej Škach 0 20

Bee Sting - Hutchinson 6:4 (2:2)

16. listopad 2013, Krajský přebor 2013/2014

Premiéra nového ročníku Krajského přeboru nám postavila do cesty tradičního soupeře s novým názvem - Happich nahradil Hutchinson. Naštěstí pro nás nastoupil pouze s jedním borcem na střídání a navíc v bráně se záložním čapákem. My také nebyli v nejsilnější sestavě, nicméně v solidní a chtěli jsme bodovat.

Od úvodu jsme byli o něco aktivnější a postupně si vybudovali dvoubrankový náskok. Nejprve po křížném pasu Luboše Valtra přesprintoval Ondřej Najman obránce a prostřelil gólmana, poté středem hřiště proskotačil s míčem u nohy Míra Handlíř a předložil témuž střelci gól na zlatém podnose. Dle obrazu hry i skóre to vypadalo velice nadějně, leč velmi záhy jsme spadli z hrušky na zem. Na 1:2 snížil Hutchinson díky naší dvojité chybě, když Jenda Bartošek nestihl zachytit náběh svého hráče podél lajny, což se snažil zachránit gólman Ondra Škach, jenže proti soupeři vyběhl mimo osu branky a pro střelce nebyl problém poslat míč kolem našeho univerzála do zívající klece. Vzápětí si Hutchinson vzal time-out a chvíli po jeho uplynutí ze závaru po rohovém kopu srovnal stav. Začínalo se tedy od nuly a herně jsme již navrch neměli. Soupeř zjistil, že náš brankář nemá úplně svůj den a snažil se zakončovat ze všech možných pozic, my jsme se je museli snažit ještě pozorněji bránit a dostávali se pod větší tlak. Přesto jsme šli po přestávce opět do vedení. Luboš Valtr našel kolmicí Honzu Bartoška, ten s bekem na zádech podržel míč, v pravý čas narazil naběhnuvšímu Janu Šroubovi a společnou situaci dva na jednoho vyřešil druhý jmenovaný přihrávkou prvnímu do gólové pozice.

Vedení jsme si neužívali dlouho, soupeř vyrovnal angličanem z cca 15 metrů. Poté nastal neurovnaný úsek hry, během nějž mohly několikrát inkasovat oba celky, nicméně jako první skóroval asi sedm minut před koncem Bee Sting a tento \"Tildenův gól\" se ukázal jako klíčový. Po zisku míče na polovině hřiště vyslal do otevřené defenzivy Luboš Valtr podél levé lajny Pavla Bezstarosti, který postupoval sám na brankáře a rutinérsky zakončil. Protivník vzápětí sáhl k power-play, během níž nás sice dostal pod tlak, ale příliš šancí si nevytvořil. Naopak po jeho ztrátě u půlící čáry poslal balón do prázdné branky Luboš Valtr a dvě minuty před koncem po našem brejku a spolupráci trojice včelek skóroval po asistenci Pavla Bezstarosti hattrick zkompletovavší Ondra Najman. Hutchinson pak stihl v poslední minutě už jen zkorigovat na konečných 6:4.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Buřič O., Najman

Branky: Najman 3, Bartošek , Bezstarosti , Valtr

Bee Sting - The Wankers 3:1 (0:0)

24. listopad 2013, Krajský přebor 2013/2014

Do duelu s nováčky soutěže jsme vhledem k jejich dosavadní bilanci, zahrnující dvě suverénní výhry, i předváděné hře vstoupili s respektem. Ač jejich průměrný věk je o 10-15 let nižší než náš, prezentují se Wankers vyzrálým futsalovým výkonem s neustálým pohybem, variováním pozic, nabízením a hráči o sobě dobře vědí. Naším cílem bylo na vlastní polovině hřiště aktivně bránit a pokrývat vířící pohyblivé protivníky, zahustit jim prostor pro rychlé kombinace a vyrážet do rychlých brejků. Soupeř tedy sice byl na balónu častěji než my, ale šancí si příliš nevypracoval, podobně jako včelky, a na přestávku se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou půl jsme začali s jednou změnou v sestavě, když zdravotně ne zcela disponovaný Pavel Bezstarosti se po poločasovém odpočinku rozhodl nastoupit a místo mu uvolnil Ondra Škach. Tato varianta soupeře zřejmě zaskočila a stala se klíčem k našemu vítězství. Pavel Bezstarosti vstoupil do zápasu s aktivitou sobě vlastní a zanedlouho po rychlé akci trojice našich hráčů přihrál před soupeřovým vápnem Janu Šroubovi, který levačkou šikovně zasunul. Na 2:0 pak zvyšoval sám Bezstarosti po asistenci Michala Bouři a i díky naší stále kvalitní defenzivní práci to v polovině druhého dějství začínalo vypadat nadějně. Bohužel soupeři se podařilo po přímočaré akci snížit a schylovalo se k závěrečnému dramatu. K němu nakonec nedošlo díky akci Michala Bouři, který unikl podél pravé lajny obránci i jeho pokusu o likvidační zákrok a nacentroval před branku, kde se k míči nejrychleji dostal štírek Ondra Najman a pět minut před koncem nám vrátil dvoubrankový náskok, který jsme udrželi až do závěrečného hvizdu.

Sestava: Suchý F., Bouřa, Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Husník, Najman, Škach O.

Branky: Bezstarosti , Najman , Šroub

Bee Sting - No Limit Bar 1:7 (0:5)

24. listopad 2013, Krajský přebor 2013/2014

Pod vlivem předchozího dobrého výkonu a výhře proti silnějšímu soupeři jsme souboj s \"papírově\" slabším zřejmě podvědomě podcenili a v kombinaci se skutečností, že jsme v podstatě od začátku dotahovali gólové manko a byli nuceni hrát do plných, se zrodil debakl. Obraz duelu byl po celou dobu podobný (a role opačné než v našich předchozích utkáních) – soupeř pozorně bránil ve všech lidech, my jsme se k brance dostávali postupnou kombinací a při každé naší ztrátě barmani vyráželi do bleskurychlých kontrů do otevřené obrany, která oproti předchozímu zápasu postrádala konsolidaci. Herně i co do počtu šancí jsme se sice soupeři přinejmenším vyrovnali, ale dostali jsme tvrdou lekci z produktivity, když během první půle náš protivník přetavil každý nebzpečný brejk v gól. Bezlimitní gólman navíc tentokrát měl svůj den a pro nás představoval nepřekonatelnou překážku, která po připočtení naší nemohoucnosti v koncovce i smůly v podobě nastřelené konstrukce rezultovala v poločasových 0:5.

O přestávce opět proběhlo střídání po ose Škach out, Bezstarosti in, nicméně druhá půle přinesla podobný obraz hry jako ta první, i když jsme se snažili vystupňovat tempo, častěji střídat a hrát pohyblivěji a poctivěji. To se částečně podařilo, ovšem kýžený efekt to nepřineslo, ačkoliv šance byly. První branku jsme tak zaznamenali až za stavu 0:6 cca sedm minut před koncem po akci Luboše Valtra, který tak alespoň trochu napravil neproměnění penalty z před dvou minut. Další příležitosti ovšem zůstaly nevyužity a poslední tři minuty hraná power-play jako by symbolizovala celé utkání – 90% času jsme strávili natlačeni na barmanské polovině, míč létal vápnem, kolem branky i do ní, ale síť se nenapnula. Naopak dvě naše ztráty v rozehrávce vedly k jedné střele těsně vedle naší prázdné brány a jednomu přesnému pokusu, takže se slovy rozhodčího Pepči Šnajdra „fotbal nemá logiku“ v zádech jsme si ze hřiště odnesli krutou porážku 1:7.

Sestava: Suchý F., Bouřa, Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Husník, Najman, Škach O.

Branky: Valtr

Bee Sting - FC Remi 5:3 (3:0)

7. prosinec 2013, Krajský přebor 2013/2014

Remi je týmem víceméně technických plejerů, kteří mají rádi míč a o poznání méně radši zodpovědnou defenzivní činnost, proto v aktuální tabulce okupují s jedinou výhrou a největším počtem obdržených branek předposlední příčku. Taktická varianta Bee Stingu tedy zněla obdobně jako v předchozích zápasech, tedy aktivně bránit vlastní polovinu hřiště a vyrážet do rychlých brejků. Efekt to přineslo již ve druhé minutě, kdy po rychlé souhře tria Husník - Najman - Valtr otevřel poslední jmenovaný levačkou do poloodkryté brány skóre. O čtyři minuty později bylo ještě veseleji, když si na Najmanův roh naběhl nehlídaný Honza Šroub a z první nechytatelnou bombou vymetl pavouky ze soupeřovy šibenice. Stejná dvojice si spolupráci zopakovala v desáté minutě, kdy Najman střílel a Šroub dorážel - 3:0.

Ve druhém dějství se jako první trefil Michal Bouřa a stálo to za to. Na vlastní polovině se chopil míče, obešel dva soupeře, své sólo vašperkoval blafákem gólmanovi a v klidu zasunul do prázdné klece. Při vědomí čtyřbrankového náskoku jsme trochu polevili a pustili protivníka do několika dobrých šancí. Remi navíc zkusilo hru bez brankáře a vyplatilo se. Nejprve útočník tečoval dalekonosnou střelu přesně k tyči a zanedlouho ve vápně fauloval čapák Fanda Suchý, který s odpískáním váhajícím rozhodčím pomohl svým přiznáním a soupeř z penalty snížil 4:2. Drama jsme nechtěli připustit a osm minut před koncem po dnešní čtvrté asistrenci Ondry Najmana rozvlnil síť svým premiérovým banánem v dresu Bee Stingu nováček Matěj Hruška, který se v obou dnešních duelech prezentoval kvalitním výkonem. V závěru už Remi pouze kosmeticky upravilo výsledk na 5:3.

Sestava: Suchý F., Bouřa, Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Hruška, Husník, Najman, Škach O.

Branky: Šroub 2, Bouřa , Hruška , Valtr

Bee Sting - FC Playmakers Plzeň 4:3 (2:1)

7. prosinec 2013, Krajský přebor 2013/2014

Playmakeři tradičně patří mezi špičku krajského přeboru a v letošním vzájemném duelu předváděli opravdu kvalitní kolektivní i individuální hru. Nám se ovšem dařilo je i přes jejich převahu nepouštět do tolika šancí, kolik by si jich dle svého tlaku snad i zasloužili, navíc Fanda Suchý v kysně se dnes rozchytal. Pomohl nám i fakt, že jsme se hned v první minutě dostali do vedení, když Luboš Valtr vyslal kolmicí vpřed rozběhnutého Jendu Bartoška a ten chladnokrevně zakončil svůj únik střelou k bližší tyči. Protivník se do nás pak zakousl, ovšem gólově se stále nedokázal prosadit, tak mu názornou ukázku střelecké efektivity prezentoval Honza Šroub po přihrávce Lukáše Husníka - 2:0. Čisté konto jsme ale dlouho neudrželi a na přestávku jsme si tak odnášeli jen nejtěsnější náskok.

Obraz hry se ve druhé půli příliš nezměnil, jako první se však prosadil soupeř - po našem zaváhání ve středu hřiště se skrz nekonsolidovanou obranu protáhl Stanley, jeho zakončení padající Fanda ještě stačil vytáhnout, bohužel přímo nad sebe a dorážka hlavou přes ležícího gólmana už byla pro útočníka lahůdkou. Za stavu 2:2 se tak začínalo od znova. Deset minut před koncem došlo ke zopakování kooperace dua Husník - Šroub a druhý jmenovaný nás poslal opět do vedení. To jsme o tři minuty později ještě navýšili, když po akci Michala Bouři a jeho přízemním centru před bránou nejpohotověji zareagoval Ondra Najman. Playmakeři pak sáhli k power-play, kterou dvě minuty před koncem využili díky teči Míry Handlíře, který srazil střílený centr do Fandova protipohybu, tím však pohyb skóre ustal a my si tak připsali cenné tři bodíky.

Sestava: Suchý F., Bouřa, Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Hruška, Husník, Najman

Branky: Šroub 2, Bartošek , Najman

Bee Sting - FC Splávek 4:2 (1:1)

14. prosinec 2013, Krajský přebor 2013/2014

Utkání s tradičním soupeřem nabídlo podobný obraz hry, jakým se letos naše zápasy většinou vyznačují - zahuštěná naše polovina s kvalitní defenzivou podpořenou rychlými brejky a občasným tlakem na soupeřově půlce. Tentokrát se ale trochu jinak vyvíjelo skóre. Začátek se nám sice vydařil, když se po přihrávce Hanze Šrouba trefil letos prvně nastoupivší Kája Švarc, ale do přestávky jsme už další góly nepřidali a naopak Splávek vyrovnal.

Ve druhém dějství jsme pak obdrželi další branku a po dlouhé době jsme tak byli nuceni dohánět manko, což v našem podání nezřídka vede k opačnému efektu než kýženému, tedy dalším inkasům. Dnes jsme to ale vzali z správný konec. Kouč a bafuňář v jedné osobě Petr Kindelmann pozměnil sestavu, když vrátil na beku dnes alternujícího Lukáše Husníka do útoku a odpočinout si šel forvard Ondra Škach. Sestava se třemi zadáky a čtyřmi technickými útočníky začala na soupeře vyvíjet stále větší tlak a postupně se to projevilo i na skóre. Ve 44. minutě vyrovnal Matěj Hruška přízemní střelou k tyči po Husníkově asistenci a závěrečné minuty slibovaly drama. Za další tři minuty jsme se dostali do vedení po utěšené akci trojice našich plejerů, kdy Luboš Valtr poslal patičkou míč na rozběhnutého Míru Handlíře, ten jej potáhl po pravém křídle a ve spravný moment načasoval křížnou přihrávku na Ondru Najmana, který z první rozvlnil síť. Splávek se poté uchýlil k power-play a vytvořil si tlak, ale my měli několikrát po zisku míče šance zápas rozhodnout, zejména nájezd dvojice Najman - Hruška na poloprázdnou branku volala po lepším zakončení než střele mimo. Nakonec se přece jen podařilo vítězství potvrdit, když si spolupráci z úvodu zopakovalo duo Š v podání asistent Šroub - střelec Švarc.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Husník, Šroub, Valtr, Hruška, Najman, Škach O., Švarc K.

Branky: Švarc K. 2, Hruška , Najman

Bee Sting - Krize Bar 4:4 (0:2)

14. prosinec 2013, Krajský přebor 2013/2014

Navnazeni otočeným utkáním se Splávkem jsme se chtěli na vítězné vlně svézt i v následujícím zápase, jenže jsme narazili na celoplošně velmi dobře se pohybujícího mladého technického protivníka a měli problémy. Dokonce takové, že v poločase jsme tekli o dva knedlíky s nulou na kontě vstřelených branek.

Naštěstí se po pauze střelecky konečně probudil Lukáš Husník, který se letos prvně místo tyčí, oken a náručí gólmanů začal trefovat do černého. První banán, jímž snížil na 1:2, si oloupal za asistence Honzy Šrouba, vyrovnání pak zařídil po signálu z rohu a přihrávce Luboše Valtra. Obrat v duelu jsme završili ve 42.minutě, kdy Luboš Valtr na půlce vybojoval míč mezi dvojicí protihráčů a vyslal do sóla na brankáře Káju Švarce. Ten se nechtěl pouštět do větších akcí typu kličky nebo přesné střely, tak napálil vyběhnuvšího gólmana a odražený míč se mu pak už snáz z odskoku trefoval lobem přes nešťastného strážce krizové svatyně. Soupeř se několik minut před koncem pustil do power-play, a to vydařeně. Po rychlé kombinační akci započaté falešným gólmanem se útočník neměl problém trefit do volné části naší brány a vyrovnat. Ve 49.minutě se nám podařilo opět po spolupráci dua asistent Šroub - hattrickář Husník strhnout vedení na naši stranu a vypadalo to, že šťastně urveme tři body, ale Krizobary to nezlomilo a v poslední minutě opět při power-play po sice solidní akci, nicméně poměrně nenápadnou střelou z úhlu znovu vyrovnali. Pár vteřin před koncem jsme dostali možnost zopakovat rohový signál v podání tria Šroub - Husník - Valtr, ale tentokrát byl šutér Husník lépe atakován obráncem a branku těsně minul.

Suma sumárum, dnešní odpoledne nabídlo vcelku vyrovnaná utkání, v obou jsme dotahovali průběžné manko a se čtyřmi body nemůžeme být nespokojeni.

Sestava: Suchý F., Bartošek, Handlíř, Šroub, Valtr, Hruška, Husník, Najman, Škach O., Švarc K.

Branky: Husník 3, Švarc K.

Bee Sting - Bowling Bar Luna 3:4 (1:0)

21. prosinec 2013, Krajský přebor 2013/2014

Zatímco Bowling měl za sebou již jedno utkání, pouhé dva plejery na lavičce a v bráně hráče z pole, my nastupovali zčerstva a v dostatečném počtu. Co do kvality nám sice chybělo několik borců jako Bouřa, Hruška nebo (tradičně) Linhart, navíc Kája Švarc si z tréninku odnesl zhmožděné koleno a byl tak nucen vyzkoušet roli diváka, ale přesto nás tyto papírové předpoklady včetně aktuálního stavu tabulky pasovaly do role favorita. Tu se nám zhusta nedaří naplnit a tento duel to potvrdil.

Od úvodního hvizdu byl k vidění spíše průměrný až (z naší strany co do ofenzivy) podprůměrný futsal, přičemž soupeř - sice oslabený kvantitavně a v brance, ovšem kvalitu měli hoši v poli poměrně vysokou - si vypracoval více gólových příležitostí, které i díky zákrokům Fandy Suchého nevyužil. Nás z trápení vysvobodil Ondra Najman, jenž se po příhře Pavla Bezstarosti na hranici vápna hbitě otočil a jeho střela zaplula do sítě.

Ve druhém dějství jsme zvýšili díky spolupráci dua Hanz Šroub (střelec) - Lukáš Husník (asistent) na 2:0 a nevypadalo to vůbec špatně, jenže pak se začal trefovat i soupeř a během tří minut bylo srovnáno. Čtvrt hodiny před koncem se nám opět podařilo dostat do vedení, když po Najmanově přihrávce skóroval Husník, a dobré naladění nám vydrželo až do 43.minuty. Tehdy Stáňova skrytá přízemní střela zpoza devítky prošla klubkem hráčů a od tyče se odrazila za brankovou čáru. Vyrovnání to sice bylo šťastné, nicméně naše hra si o něj již drahnou dobu koledovala. A dvě minuty před koncem, kdy už jsme se pomalu začínali smiřovat s \"pouhým\" bodem, se Stáňa (který si v tomto mači připsal do kanadského bodvání 2+2) šikovně otočil ve vápně a ránou pod víko strhl vedení na stranu Bowlingu. Závěrečná power-play sice nebyla sehrána úplně zle, ovšem gólovou radost nepřinesla a z utkání jsme si nakonec neodnesli nic.

Sestava: Suchý F., Bartošek, Handlíř, Šroub, Valtr, Bezstarosti, Buřič O., Husník, Najman, Škach O.

Branky: Husník , Najman , Šroub

Bee Sting - Do dna Plzeň 2:9 (2:6)

21. prosinec 2013, Krajský přebor 2013/2014

Do Dna je zřejmě nejlepší mančaft soutěže a přestože dnes absentovalo hvězdné trio Štverák - Holý - Hrbáček, neměli protihráči po většinu duelu s Bee Stingem problémy. Jejich vířivá hra plná přihrávek, náběhů a techniky byla plna lehkosti a od první minuty jsme byli pod tlakem. Úvodní kombinace sice zůstaly nevyužity, ale ve třetí minutě se jeden ze soupeřů opřel z dálky do míče a i s trochou viny slunce pronikajícího skleněnou boční stěnou do haly se Fanda za dělovkou jen ohlédl - 0:1. Poté si náš čapák reputaci vylepšil několika úspěšnými zákroky zblízka a dokonce se nám podařilo vyrovnat. Luboš Valtr obral útočníka o míč, potáhl jej středem a poté poslal do levého křídla Lukáše Husníka. Ten vypálil levačkou na bránu bombu, gólman v pádu míč jen vyrazil a dobíhající Valtr jej přes něj uklidil do sítě. Remízový stav jsme si však užili necelou minutu a za dalších pět už to po pěkných kombinacích bylo 1:4.

Pak jsme se dostali ke gólovému slovu opět my a byla to tuze povedená akce. Lukáš Husník dloubl centr na Pavla Bezstarosti, který levasem z voleje podél vybíhajícího brankáře efektně zasunul. Stav 2:4 nebyl úplně beznadějný, zvlášť když jsme chvílemi donutili soupeře k chybám a před jeho branku se dostali, ale Dodňáci dnes kromě nesporné kvality měli na své straně i futsalovou Štěstěnu a v tomto poměru sil jsme byli bez šance. Ještě do půlky jsme dvakrát inkasovali a bylo prakticky po zápase. Druhé dějství jenom potvrdilo to první a prohra, ač zasloužená, je svým číselným vyjádřením pro nás snad až příliš krutá.

Sestava: Suchý F., Bartošek, Handlíř, Šroub, Valtr, Bezstarosti, Buřič O., Husník, Najman, Škach O.

Branky: Bezstarosti , Valtr

Bee Sting - ANT Studio 4:4 (1:1)

5. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Ve vyrovnaném zápase i jeho napínavé koncovce sahaly oba týmy po vítězství a konečnou remízu lze brát jako spravedlivou dělbu bodů, i když z celkového pohledu na duel jsme asi byli třem bodům o chlup blíž... Skóre jsme otevřeli my a gól stál opravdu za to. Pavel Bezstarosti převzal u soupeřova rohového praporku míč, vykličkoval z obležení protihráčů až k vápnu a tam levačkou rutinérsky obstřelil gólmana. Nejtěsnější vedení jsme mohli navýšit, jenže zejména při několika střelách do brankové konstrukce se na nás štěstí příliš nesmálo a těsně před přestávkou soupeř srovnal.

Druhá půle byla gólově bohatší a opět šel do vedení Bee Sting. Akci Ondry Najmana, který obešel beka a následnou střelu brankář vytáhl na tyč, dokončil dorážkou levasem z téměř nulového úhlu Luboš Valtr. Čtvrt hodiny před koncem pak Ondra Najman po přihrávce Michala Bouři poslal náš celek do dvougólového trháku a začali jsme vážně pomýšlet na výhru. Jenže soupeř během následujících deseti minut po nedůslednostech v naši defenzivní činnosti třikrát udeřil a rázem jsme byli bez bodu. Po oddechovém čase jsme zúžili sestavu, sáhli k power-play, jejíž sehrání bylo nejvydařenější za poslední léta, a na poslední minuty zamkli soupeře na jaho polovině. Míče létaly proklatě blízko zařízení, ale síť ne a ne rozvlnit. To se podařilo až v poslední minutě po povedené kombinační akci celé pětky, na jejímž konci Pavel Bezstarosti bez starosti zamířil do odkryté branky.

Sestava: Suchý F., Bouřa, Handlíř, Šroub, Valtr, Bezstarosti, Hruška, Husník, Najman, Škach O.

Branky: Bezstarosti 2, Najman , Valtr

Bee Sting - Del Fuego--Holýšov 5:7 (1:4)

5. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Duel s tabulkově horším celkem nám nevyšel především z pohledu zodpovědnosti přístupu k základním herním činnostem, možná i s vědomím předchozího \"pouze\" jednoho bodu s papírově silnějším týmem jsme asi nepřistoupili k tomuto mači úplně koncentrovaně. Jediné, co se nám vydařilo, byla závěrečná osmiminutová power-play, během níž jsme i přes dvouminutovou hru v oslabení soupeře přestříleli 3:1. Ale ani to na body nestačilo...

Do zápasu jsme sice nevstoupili zle a měli i první šanci, jenže střela Lukáše Husníka skončila jako dnes tradičně na brankové konstrukci. Pak začal zařízení trefovat soupeř a postupně si vybudoval čtyřbrankový náskok. Pár sekund před přestávkou protrhl po Bouřově asistenci tyčovou smůlu Lukáš Husník, což nám přece jen vlilo pár kapek optimismu do druhé půle do žil.

Bohužel tři minuty po návratu z kabin se trefil opět soupeř, na což zanedlouho odpověděl Matěj Hruška po příhře Honzy Šrouba, ale necelých devět minut před koncem protivník opět utekl na čtyřbrankový deficit. Nebylo už co ztratit, tak jsme zkusili opět zúžit sestavu a vyzkoušet delší power-play, kterou konec konců soupeř praktikoval prakticky celý zápas, protože na postu gólmana zaskakoval hráč z pole. V našem celku tuto roli většinou plní Luboš Valtr a před ním rotovalo zejména kvinteto Bouřa, Šroub, Bezstarosti, Husník, Najman. Hned pár okamžiků po rozehrávce se zhmotnila říkanka \"první rána kapitána\", když Valtrovu střelu tečoval mimo dosah brankáře Ondra Najman - 2:5. Ve 45. minutě skóroval po přihrávce Pavla Bezstarosti Honza Šroub a dvoubranková ztráta už se nezdála tolik beznadějná. A když hned minutu nato zavěsil po další Bouřově asistenci Ondra Najman, už jsme v bodový zisk více než doufali. V poslední pětiminutovce ovšem došlo k několika událostem, které naši rozjetou cestu zastavily. Nejprve jsme přece jen po ztrátě míče inkasovali, nicméně ještě zbývaly téměř čtyři minuty do konce. Pak však inkasoval za tvrdý, ale v kontextu zákroku na Pavla Bezstarosti z prvního poločasu spíše také pouze žlutý faul červenou kartu Matěj Hruška, což znamenalo dvouminutovou hru ve třech v poli. Tu jsme sice přestáli bez inkasa, ale času už zbývalo zatraceně málo. Přesto se to ještě mohlo podařit, neboť soupeř během poslední minuty spáchal šestý a sedmý faul, ovšem Husník a po něm Valtr shodně nechali vyniknout nególmana v protivníkově svatyni a bylo po hehe.

Sestava: Suchý F., Bouřa, Handlíř, Šroub, Valtr, Bezstarosti, Hruška, Husník, Najman, Škach O.

Branky: Najman 2, Hruška , Husník , Šroub

Bee Sting - Rabbit Plzeň 5:4 (3:1)

12. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

V dnešním souboji tradičních soupeřů šlo vzhledem k sousedství v tabulce z pohledu eventuálního postupu do play-off o extrémně důležitý duel, čemuž naprosto neodpovídala předzápasová fáze. V obvyklý čas srazu byl v hale pouze brankář (dnes obránce) Suchý a kapitán Valtr, posléze se ještě v relativně solidních rozestupech přitrousili další čtyři borci, kteří se stihli připravit, ale tři nahlášené kusy stále chyběly. Bezstarosti dorazil s ještě větším zpožděním než obvykle, takže k úvodnímu hvizdu ještě připraven nebyl, a pánové Najman s Bartoškem jeli do haly na opačném konci Plzně a ještě pozdě, takže na správné místo určení se přikodrcali až v průběhu zápasu.

Úvodní minuty jsme tedy museli zvládnout s jedním hráčem na střídání, přičemž Fanda Suchý se původně ani příliš intenzivně zapojovat nechtěl, ale nakonec byl nucen absolvovat pořádnou porci minut a v obraně rozhodně nezklamal. Celkově se nám poměrně dařilo a dokonce jsme se díky spolupráci asistenta Šrouba a střelce Husníka dostali do vedení, ovšem soupeř zanedlouho vyrovnal. Ve 13. minutě, jen chvilku po svém opožděném nástupu na palubovku, Ondra Najman po Valtrově úniku a přihrávce poslal včelky opět do vedení, které po zopakované kooperaci v podání dvojice Šroub - Husník poslední jmenovaný navýšil na poločasových 3:1.

Ve druhém dějství jsme postupně zvýšili na parádních 5:1, když nejprve gólově-asistentský hattrick zkompletovalo duo Husník - Šroub, a poté Lukáš Husník filigránsky předložil tutovku Pavlu Bezstarosti. Mohlo se tedy dohrávat v klidu, což se dařilo až téměř do konce, kdy jsme během posledních tří minut obdrželi zřejmě pod vidinou jasného vítězství tři banány a finální výsledek tak zbytečně vypadá dramaticky.

Sestava: Škach O., Handlíř, Suchý F., Šroub, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Husník, Najman

Branky: Husník 3, Bezstarosti , Najman

Bee Sting - Pumidas Plzeň 3:6 (1:3)

12. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Další duel se soupeřem z nejtradičnějších a zároveň adeptem na příčky nejvyšší poznamenal úvod utkání, kdy jsme (zčásti smolně a zčásti asi kvůli nekoncentrovanosti po hodinové pauze) během pěti minut třikrát inkasovali a dotahovat s takovýmto protivníkem tříbrankové manko je tuze zapeklitá věc. Míra Handlíř po příhře Pavla Bezstarosti sice už v 8.minutě snížil, ale to bylo do poločasu všechno.

Druhá půle opět nebyla moc dlouho bezgólová, když se již dvě minuty po hvizdu trefil soupeř, což zopakoval o dalších deset minut později. 12 minut před koncem za stavu 1:5 nebylo co ztratit, vrhli jsme se tedy do power-play a doufali podobně jako při zápase s Del Fuego v brankovou smršť. Tlak i šance se sice dostavily, ale síť ne a ne se napnout. To se sice sedm minut před koncem podařilo střele z kopačky falešného gólmana Luboše Valtra, ale místo dalších včelích zásahů přišlo po ztrátě míče inkaso. Podivuhodná akce Míry Handlíře, jehož přízemní pokus do středu branky zamotal gólmanovi nohy tak, že skrz ně míč prošel až za čáru, tak znamenala již jen kosmetickou úpravu skóre.

Sestava: Škach O., Handlíř, Suchý F., Šroub, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Husník, Najman

Branky: Handlíř 2, Valtr

Bee Sting - SK Šavlozubý ovce 5:3 (2:1)

19. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Chtěli-li jsme se udržet v hře o play-off, bylo naší povinností v duelu s mančaftem ze spodku tabulky získat tři body. Jak už to ale chodí, role favorita nám nesedí a navíc ovce nevypadaly, jako že jdou na porážku. Hráči se dobře pohybovali, rozuměli si a při skloubení s technikou a rychlostí nebyli snadnými soupeři. Naštěstí takoví nebyli všichni, našly se i více či méně slabší články... Nicméně již ve 4. minutě jsme inkasovali a téměř celou první půli jsme hráli nedobře. Až čtyři minuty před přestávkou z nás deku odhrnul po příhře Oldy Buřiče (jenž nás doplnil po delší odmlce a jeho zařazení na post beka nebylo zlým tahem) Matěj Hruška a o další dvě minuty později ji úplně shodil svojí originální levou šajtlí Míra Handlíř po přesném Husníkově centru.

Na přestávku jsme tedy šli dobře naladěni, to nám ovšem vydrželo jen do 32.minuty, kdy soupeř vyrovnal. Dalších deset minut se pak hrálo v napětí, kdy a na jaké straně padne další banán, protože viselo ve vzduchu, že bude zlomový. Ovce byly vzhledem ke stupni vývoje nervových soustav logicky nervóznější než včely, střádaly poměrně hustě fauly a už ve 43.minutě spáchaly šestý. Na desítku byl po posledních dvou neúspěšných exekutorech vyslán další pán na holení Olda Buřič, který ji sice kopl hůř než předchozí dva, ale gólman si míč srazil za čáru a co je doma, to se počítá, pánové - 3:2 pro Bee Sting. A když tři minuty na to vykoupal v brankovišti Matěj Hruška gólmana a zasunul do prázdné, vítězství nabralo velmi jasné obrysy. Pak ještě přidal po přesném pasu Honzy Šrouba pátý knedlík Lukáš Husník a protivník pár vteřin před koncem jen kosmeticky upravil na konečných 5:3.

Sestava: Škach O., Buřič O., Handlíř, Šroub, Valtr, Hruška, Husník, Najman, Švarc K.

Branky: Hruška 2, Buřič O. , Handlíř , Husník

Bee Sting - Oranjes 4:11 (1:4)

19. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Dle vlastních slov se tým složený s výrazných mladých nadějných individualit (včetně několika figurujících na soupisce prvoligového INDOSSu) sešel v nejlepší sestavě, narozdíl od nás, kteří jsme navíc měli ve starých, už beznadějných nohách jeden náročný zápas, a podle toho zápas vypadal. Čerstvé mládí létalo po hřišti a kombinací i technikou nám dávalo zabrat. Zdaleka ne všechny soupeřovy výpady ovšem byly úspěšně zakončeny a defenziovní práce také npatřila ke stoprocentním, takže se pořád dalo hrát, zvlášť když se hned jednu z našich prvních protiakcí podařilo díky spolupráci nahrávajího Šrouba a zakončujícího Najmana proměnit. Vedení jsme však dlouho neudrželi a oranžády do přestávky otočily na 1:4.

Druhá půle přinesla nejprve naše snížení z Husníkovy kopačky, kdy nám dvoubrankový deficit vlil do žil naději na zvrat, ale jednalo se o jen krátkodobý placebo efekt, po němž následovaly čtyři oranžové navštívenky v naší síti a bylo po zápase. V závěru se už jen oboustranně kosmeticky upravovalo skóre, přičemž za náš celek má tuto úpravu na svědomí produktivní duo Šroub - Najman.

Sestava: Škach O., Buřič O., Handlíř, Šroub, Valtr, Hruška, Husník, Najman, Švarc K.

Branky: Najman 2, Husník , Šroub

Bee Sting - FC RS 8:4 (4:2)

25. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Konečně přišel v sezóně zápas, kdy jsme se rozstříleli, čekali jsme na něj dost dlouho. Soupeř sice nebyl z nejslabších co se týče techniky a ofenzivy, ale značná část plejerů nepředváděla při bránění dostatečnou koncentraci a chuť, což nám vyhovovalo. Po symetrických poločasech 4:2 jsme si vylepšili skóre, přičemž se urodily dva hattricky, které si připsalo duo H+H - Husník, Hruška. Bodově se zápas vydařil i dalšímu H, Míra Handlíř si připsal gól a dvě asistence, kanadskému bodování se na zoubek podíval i Luboš Valtr svými čtyřmi gólovými přihrávkami. \"Banán of the match\" ovšem zaznamenal Olda Buřič, který na polovině hřiště zachytil rozehrávku nejproduktivnějšího protivníka Petra Porady a pelášil na bránu. Poradovi sice nepůsobilo přílišný problém Oldu doběhnout, ale přes sošnou figuru našeho útočníka se marně snažil dostat k míči, takže Olda svůj únik dokázal zakončit.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Buřič O., Husník, Hruška, Najman

Branky: Hruška 3, Husník 3, Buřič O. , Handlíř

Bee Sting - Czech Made Plzeň 4:5 (2:2)

25. leden 2014, Krajský přebor 2013/2014

Czech Made předvádí dlouhodobě kvalitní týmové výkony s důrazem na zodpovědnou kolektivní hru, tentokrát ovšem při vší úctě k našemu tradičnímu soupeři rozhodl o výsledku de facto jeden hráč. Ondřej Vitouš, který pravidelně nastupuje v první lize za Indoss, akce svého týmu rozjížděl, tvořil i zakončoval, našim zabraňoval, zkrátka byl všude, u všech podstatných momentů na obou stranách stranách palubovky. Včetně gólových situací, když z pěti gólů Czech Madu tři sám vstřelil a na zbývající dva přihrál.

Vstup do duelu se nám vydařil nad očekávání, když jsme se díky gólům Lukáše Husníka a Matěje Hrušky dostali do dvoubrankového vedení. Netrvalo však dlouho a soupeř po rychlých akcích ještě do přestávky srovnal.

Druhá půle začala zrcadlově než ta první - Czech Made dvěma knedlíky otočil na 2:4 a nám se po brankách Husníka a Šrouba podařilo srovnat. Jeden z klíčových momentů se odehrál asi 7 minut před koncem, kdy Luboš Valtr na půlce vystihl rozehrávku soupeře a vyrazil do protiútoku. V situaci 2 na 1 poslal míč do křídla na Ondru Najmana, jenž na sebe natáhl beka i gólmana a vrátil míč sprintujícímu kapitánovi, který z voleje suverénně uklidil míč k tyči odkryté kasy, leč z vnější strany... Remízový stav, který by pro nás i tak nebyl vyloženě neúspěchem, pak dvě minuty před koncem změnil po samostatné akci Vitouš a na vítězství Czech Madu nezměnila nic ani power-play, během níž si největší šance stejně vypracoval soupeř, přičemž jednu zachránil na pozici gólmana tradičně hrající kapitán červeným semaforem a druhou žlutým faulem.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Buřič O., Husník, Hruška, Najman, Linhart

Branky: Husník 2, Hruška , Šroub

Bee Sting - Ajax Staňkov 4:1 (1:0)

1. únor 2014, Krajský přebor 2013/2014

K jistotě postupu do play-off jsme potřebovali poslední dva zápasy s domažlickými týmy vyhrát a jako první se nám do cesty postavil staňkovský Ajax, který také ještě živil naději na vyřazovací boje. Hrálo se poměrně důrazně a zodpovědně, nikdo nechtěl udělat chybu. První gól padl až v závěru půle, a to do sítě hostujícího mančaftu. Olda Buřič vyslal dlouhým dloubákem do křídla Luboše Valtra, jemuž v ústrety vyrazil gólman, u míče byl ale o chlup dřív náš kapitán, píchl si míč kolem čapáka a dovezl jej do brány. Poločas tak skončil nejtěsnějším rozdílem v náš prospěch.

Druhé dějství nabídlo bohatší gólové menu. Už po čtyřech minutách vyvezl balón podél levé lajny Luboš Valtr, poslal ostrý centr před bránu, odkud se ze souboje obránce s nabíhajícím Mírou Handlířem míč odrazil do sítě – 2:0. Dvoubrankový náskok nám přinesl uklidnění, ale další góly jsme nepřidali a naopak na drama zadělal soupeř, který ve 38. minutě po povedené akci snížil. Klid nám vrátila až čtyři minuty před koncem spolupráce dua Valtr – Husník, když prvně jmenovaný načasoval křížnou přihrávku na nabíhajícího šutéra, jenž se z první nemýlil. Definitivní pojistku pak přidal v posledních vteřinách po samostatné akci dokonale vysoustruženým dloubákem Míra Handlíř.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Suchý F., Buřič O., Hruška, Husník, Najman

Branky: Valtr 2, Handlíř , Husník

Bee Sting - Bomber Domažlice 3:2 

2. únor 2014, Krajský přebor 2013/2014

Před posledním zápasem jsme sice už díky ostatním výsledkům měli play-off jisté, ale chtěli jsme se dostat výš z osmé příčky a vyhnout se tak největšímu favoritu, Dodňákům. K tomu jsme potřebovali zvítězit, remíza by nic neřešila. Úvod se nám nad očekávání vydařil, když jsme se dostali do dvoubrankového náskoku díky střele Lukáše Husníka a milimetrově vycizelovaném rohu Jendy Bartoška, který poslal míč mezi čtyřmi protivníky včetně gólmana přesně na nohu Honzy Šrouba, pro něhož nebyl problém zasunout. Nehrající předseda, který před utkáním prohlásil, že za rozhodnutého stavu spolu s taktéž lavičkujícím soškařem Oldou Buřičem nastoupí, se v tu chvíli začal rozcvičovat. To nás asi uklidnilo (nebo vystrašilo?) natolik, že jsme soupeře pustili do několika šancí, z nichž jednu proměnil a přišly nervíky.

Ve druhé půli nám dvoubrankový náskok vrátil po samostatné akci Honzík Bartošek, jež při společném rychlém brejku s Matějem Hruškou zatáhl míč přes půl hřiště a nekompromisně vymetl šibenici zkoprnělého brankáře. Komentář tohoto luxusního věšáku na lavičce probíhal asi v tomto duchu: všeobecně: \"...ty vole, takovej plagát... od Matika bych na tuty čekal, že bude nahrávat...\" Olda: \"A ten gólman to čeká doteď, ten ani neví, že dostal gól.\" Euforie ale netrvala až do konce, soupeři se opět povedlo snížit a až do závěrečného hvizdu jsme se museli obávat, že by nám tam přece jen ještě něco mohlo spadnout. To se ovšem nestalo, v konečné tabulce nám tak patří šesté místo a v play-off jdeme na třetího, což je dobře známý celek Playmaker´s Plzeň.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Suchý F., Bartošek, Hruška, Husník, Najman

Branky: Bartošek , Husník , Šroub

Bee Sting - FC Playmakers Plzeň 2:3 (2:1)

8. únor 2014, Krajský přebor 2013/2014 - čtvrtfinále

První čtvrtfinálové utkání se částečně odvíjelo v podobném duchu jako obvyklé duely s tímto celkem – soupeř držel míč a dobře s ním individuálně i kombinačně pracoval - ovšem oproti předchozím zápasům přidal na agresivitě a především zodpovědnosti v defenzivní činnosti. Přesto jsme se dostali do vedení, když jeden z protivníkových beků pod vlivem náročné noci vyrobil hrubku na vlastní půlce, o balón ho snadno obral Matěj Hruška a umístěnou střelou zavěsil. Playmakeři však pokračovali v kvalitním výkonu a zaslouženě srovnali nechytatelnou šibenicí. Zbytek poločasu měl nadále standardní průběh, ale zatímco soupeř svůj tlak již nezúročil, nám se jeden z brejků povedl a po spolupráci dvojice Husník – Hruška přidal druhý jmenovaný gól na 2:1.

Druhý poločas se nám bohužel nevydařil, brejků bylo, co by se za nehet vešlo a měli jsme čím dál méně ze hry. Inkasa naštěstí nepřicházela a začínalo to vypadat na výsledek ve stylu \"víc štěstí než (roz)umu\", ale v závěru jsme přece jen dva fíky obdrželi. Z pohledu vývoje skóre sice obrat Playmakerů zamrzí, nicméně v kontextu obrazu hry je jednobranková porážka akceptovatelná a do odvety jsou šance otevřené.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Suchý F., Švarc K., Hruška, Husník, Najman

Branky: Hruška 2

Bee Sting - FC Playmakers Plzeň 3:5 (0:3)

15. únor 2014, Krajský přebor 2013/2014

Do odvety jsme vstupovali odhodlaně a posíleni o Michala Bouřu. Předváděli jsme sice o něco aktivnější hru než ve druhé půli předchozího zápasu, ale žádnou šanci jsme nevyužili, naopak výborně hrající soupeř třikrát skóroval a postup byl v nedohlednu.

Když chvíli po přestávce zvýšil po sérii našich nedůrazných zákroků výstavním volejem na 0:4, zdálo se rozhodnuto. To si zřejmě začali myslet i Playmakeři, kteří uvolnili svou zodpovědnou agresivní hru, a nám se poměrně rychle podařilo vrátit do zápasu. Nejprve u vlastního rohu odzbrojil Luboš Valtr protihráče, vzápětí obešel i dalšího a rázem tu byl rychlý kontr 3 na 2, v němž po ose kapitán – Kája Švarc – Matěj Hruška putoval míč do sítě. Už o minutu později skóroval po přihrávce Ondry Najmana Lukáš Husník a když se za další tři minuty po asistenci Míry Handlíře prosadil na hranici vápna Kája Švarc, bylo to 3:4 a 18 minut do konce.

Soupeř se však po několika důrazných interních domluvách přece jen začal zase konsolidovat a nám už se nedařilo se tolik dostávat do koncovky, takže následujících deset minut vyšlo střelecky naprázdno. Pak ve 43.minutě po rychlé akci dvojice plejmejkrů přišlo inkaso na 3:5 a na nás tak čekal úkol ve zbývajících 7 minutách třikrát skórovat. Ten se nám splnit nepodařilo a sezóna pro nás, nutno (vzhledem k nejlepšímu dvojvýkonu Playmakerů v historii vzájemných duelů) dodat spravedlivě, skončila.

Sestava: Škach O., Handlíř, Šroub, Valtr, Bouřa, Suchý F., Hruška, Husník, Najman, Švarc K.

Branky: Hruška , Husník , Švarc K.

Přihlásit se