Bee Sting Plzeň > A-tým > Sezóna 2009/2010 > Krajský přebor 2009/2010

Krajský přebor 2009/2010


Konečná tabulka
# Klub Z V R P Skóre Body
1. Rejnoci Nemanice 26 20 4 2 121:65 64
2. FC Playmakers Plzeň 26 19 3 4 164:71 60
3. SK Happich Team 26 15 4 7 144:109 49
4. Bee Sting Plzeň 26 13 3 10 94:78 42
5. Pebal Plzeň 26 12 3 11 117:132 39
6. Czech Made Plzeň 26 12 2 12 92:78 38
7. Pohoda Plzeň 26 11 2 13 96:100 35
8. SK Splávek 26 8 10 8 86:88 34
9. SK Bomber Domažlice 26 10 3 13 77:89 33
10. SK Šeptem 26 9 5 12 67:72 32
11. FC Rabbit Plzeň "B" 26 7 4 15 70:139 25
12. Bowling Bar Luna 26 7 4 15 60:98 25
13. TJ Sokol Letkov 26 6 5 15 68:95 23
14. 1.FC Kompas-rollo 26 5 4 17 63:105 19

Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Jan Šroub 19 26
2. Lukáš Husník 17 12
3. Luboš Valtr 14 24
4. Oldřich Buřič 8 13
5. Jaroslav Váňa 7 24
6. Ondřej Bukovinský 6 21
7. Miroslav Handlíř 6 24
8. Ondřej Škach 5 19
9. Petr Kindelmann 5 24
10. Pavel Bezstarosti 3 5
11. Filip Linhart 2 7
12. Jan Buřič 1 3
13. František Suchý 1 26
14. Štěpán Havránek 0 1
15. Michal Bouřa 0 2
16. Jan Bartošek 0 7

Bee Sting - Czech Made Plzeň 3:2 (1:1)

21. listopad 2009, Krajský přebor 2009/2010

Úvodní utkání sezóny krajského přeboru nám přivedlo do cesty tradičního divizního soupeře, prezentujícího se nepříjemným zodpovědným stylem s důrazem na precizní defenzivu, v jehož zápasech nepadá mnoho branek. Ani tentokrát tomu nebylo jinak, přestože omlazení kádru Czech Made přineslo do jeho hry větší kreativitu a ofenzivu a zároveň i více okének v proslulém obranném valu, takže duel byl i docela ke koukání. Hrálo se ve svižném tempu a obzvlášť když byla na palubovce zmiňovaná omladina protivníka, šlo o celoplošný futsal, nikoliv jen o klasické czechmadovsky házenkářské bránění vlastní devítky s vyrážením do nebezpečných rychlých kontrů. K této klasické variantě se ovšem začalo schylovat již po několika minutách prvního poločasu, když se díky rohu a nedůslednému obsazení dostal protivník ke střele zpoza vápna a po teči jednoho z našich hráčů skončil míč v síti. Při představě následného dobývání soupeřovy zahuštěné obrany na nás padla lehká dečka a další úsek hry byl poněkud rozháraný, nicméně postupně jsme se dostali zpět do tempa a ještě do půle vyrovnali díky spolupráci s důrazným zakončením z dílny nejstaršího a nejmladšího z pětice našich dnešních útočníků. Lukáš Husník se s míčem prokousal k pokutovému území soupeře, přes důslednou obranu hledal přihrávkou Jana Buřiče, jenž se snažil přehodit vybíhajícího brankáře, což se mu sice nepovedlo, ovšem odražený míč vybojoval zpět na své kopačky a nakonec jej i přes neustávající ataky protihráčů dostal do brány.

V průběhu prvního poločasu jsme měli i pár dalších dobrých příležitostí ke skórovaní včetně tří sólových úniků na brankáře, který je ovšem Lukáši Husníkovi, Luboši Valtrovi i Pavlu Bezstarosti zlikvidoval. Na naší straně se několika akrobatickými zákroky blýskl také gólman František Suchý a strany se tak měnily za remízového stavu.

Druhé dějství nabídlo podobný obraz hry, ovšem do vedení jsme se dostali my po kooperaci trojice Luboš Valtr – Ondřej Škach – Jaroslav Váňa v blízkosti protivníkova pokutového území. Prvně jmenovaný dloubl aut mezi dva beky do vápna na Ondřeje Škacha, od něj se míč dostal zpět do strany k Jaroslavu Váňovi, který jej následně poslal k hranici šestky, kam si mezitím naběhl Luboš Valtr a ten v pádu levačkou zavěsil k tyči. V následujících minutách se i vzhledem k soupeřově snaze o vyrovnání hrál poměrně otevřený futsal, čemuž jsme podlehli až příliš i my a po ztrátě míče a následném přečíslení protivníka do odkryté defenzivy inkasovali podruhé. Pár minut před koncem utkání pak z další spolupráce mezi týmiž hráči na téže straně jako při předchozí brance padl vítězný gól. Aut byl tentokrát rozehrán o několik metrů blíže k půlící čáře Jaroslavem Váňou nakrátko na podél lajny nabíhajícího Luboše Valtra, jenž z první poslal křížnou přízemní střelu ke vzdálenější tyči. Protihráči se poté pustili do náporu, který však kvůli jejich vlastní nervozitě i naší solidní defenzivní práci vyzněl naplano. Jako obvykle vyrovnaný duel tedy tentokrát (konečně) skončil těsným vítězstvím našeho týmu.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Šroub, Valtr, Bezstarosti, Buřič Jan, Husník, Škach O., Váňa

Branky: Valtr 2, Buřič Jan

Bee Sting - Rejnoci Nemanice 2:4 (2:1)

29. listopad 2009, Krajský přebor 2009/2010

Nedělní výlet do Domažlic se nám věru vydařil. Z dvojzápasu jsme přivezli nula bodů, tři žluté karty, sestupnou tendenci hry a dvě zranění.

V prvním utkání jsme změřili síly s lepším z chodských celků, s nímž jsme sehráli solidní vyrovnanou partii, jejíž výsledek se nakonec i díky poněkud tendenčně pískajícím sudím přiklonil na stranu domácích. Premiérový start v dresu Bee Stingu si odbyl Ondřej Bukovinský a zanechal v něm nesmazatelnou stopu.

Úvodní gól jsme po závaru před soupeřovou brankou obstarali my, když Petr Kindelmann odražený míč po naznačení bomby expedoval uličkou skrz houštinu těl milimetrově placírkou do vápna přesně do míst, kde číhal Luboš Valtr, který zády k bráně poslal balón z první levou patou gólmanovými houslemi do sítě. O vyrovnání se postaral po samostatné akci nejlepší elektrický střelec Franek, jenž prošel středem hřiště a ze vzdálenosti deseti metrů trefil nechytatelným bodlem šibenici. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy se dostávaly do zakončení, šance však nebyly úplně stoprocentní a navíc gólmani se činili, takže další branka již do půle nepadla. Vlastně padla, po dlouhém výhozu Františka Suchého přes celé hřiště ji vsítil zády k bráně stojící Jan Buřič hlavou, jenže sudí gól neuznal (což odůvodnil velmi speciálním výňatkem z pravidel o absenci tzv. „výrazné teče“).

Během první části druhého poločasu se obraz hry příliš neměnil, i když soupeř se postupem času stále více snažil nás zatlačit a rozhodčí začínali úzkostlivěji pískat naše kontakty s protihráči, takže akumulované fauly přibývaly a náš důraz v osobních soubojích logicky se snahou o nenarůstající počet faulů ubýval, i to hrálo Rejnokům do noty. Připískávání domácím brnkalo i na naši nervovou soustavu, což odnesli žlutou kartou za nedovolenou komunikaci s rozhodčím debutant Ondřej Bukovinský a kapitán Petr Kindelmann. Rozhodčí se asi nejvíc vyznamenali při načtení pátého akumulovaného faulu Bee Stingu, který byl odpískán po souboji dvou protihráčů s Janem Buřičem, jenž se raději těsně před střetem s vysoko zdviženýma rukama zastavil a soupeři zajeli vzájemně do sebe.

Stav na 2:2 srovnal protivník po téměř identické akci jako při prvním gólu, jen tentokrát místo šibenice trefil angličana. Zanedlouho si po rychlém kontru Rejnoků smolně srazil centr do vlastní branky zodpovědně se vracející Ondřej Bukovinský, který o několik minut později završil svůj hattrick nešťastných momentů soubojem, jenž byl sudími ohodnocen jako šestý akumulovaný faul (a slovně označen jako „pokus o nakopnutí“) a Franek se z desítky nemýlil. Ze závěrečného náporu jsme nevytěžili nic, k čemuž přispěl i fakt, že při nahlašování time-outu necelé tři minuty před koncem, který jsme chtěli využít ke konsolidaci s následnou power-play, nás rozhodčí údajně neslyšel (volali to opakovaně minimálně tři naši hráči) a další příležitost přišla až v závěrečných vteřinách, nad čímž už nám nezbývalo nic jiného než rezignovaně mávnout rukou, koneckonců stejně jako nad kompletním výkonem domácích arbitrů.

Sestava: Suchý F., Kindelmann, Šroub, Valtr, Váňa, Bezstarosti, Bukovinský, Buřič Jan, Husník

Branky: Husník , Valtr

Bee Sting - Bomber Domažlice 1:4 (0:2)

29. listopad 2009, Krajský přebor 2009/2010

Po hodinové přestávce jsme nastoupili do utkání s celkem Bomberu s odhodláním navázat na výkon z předchozího zápasu a doplnit jej lepší koncovkou, v čemž nás měla podpořit nižší kvalita soupeře i v jeho brance stojící náhradní gólman, dříve obránce. Bohužel jsme se s pro nás příznivými okolnostmi vypořádali ledabyle a po jednom z nejslabších výkonů za poslední dobu zaslouženě prohráli. Do utkání nastoupil Jan Buřič se zatejpovaným poraněným kolenem, kvůli němuž již nedohrál závěr duelu s Rejnoky, a v polovině první půle musel definitivně odstoupit. Část zápasu vynechal také Lukáš Husník, který si narazil několikrát zraněný kotník, ale do utkání po pauze ještě naskočil.

Od počátku jsme se nedokázali dostat do tempa, nedařilo se kombinačně ani individuálně, výjimku párkrát vytvořila spolupráce dua Jan Buřič – Lukáš Husník, která však vzhledem k jejich zdravotním indispozicím neměla dlouhého trvání. Do výrazných šancí jsme se nedostávali a přestože jsme se postupem času dostávali do solidních střeleckých příležitostí ze střední vzdálenosti, všechny naše střely směřovaly buď mimo tyče nebo trefovaly gólmana. A když už byl překonán, skončil míč na břevně (po střele Pavla Bezstarosti), na tyči (po závaru a odraženém míči od vlastního hráče) nebo na obránci (to když Petr Kindelmann z křídla přihrával podél brankáře na druhou tyč před opuštěnou branku, kam skluzem dojel Lukáš Husník, míč z jeho kopaček však rovněž skluzem vytáhl z čáry protihráč).

První branku jsme inkasovali po dlouhém výhozu protivníkova gólmana, útočník si přehodil Jana Šrouba, vzápětí i vyběhnuvšího Františka Suchého a balón se snesl do opuštěné svatyně. Druhé inkaso přišlo po ztrátě míče Luboše Valtra a samostatném nájezdu na branku. Náš bek mohl obratem snížit, jenže po vybojování míče trefil z devítky pouze gólmana do prsou. Jeho jediným zápisem do statistik tak nakonec byla v druhém poločase obdržená žlutá karta za řeči po neodpískaném faulu na něj. Třetí banán skončil v naší síti po podcenění situace, když dlouhý pas směřující na nabíhajícího útočníka pouštěl Petr Kindelmann do autu, bohužel soupeř k překvapení všech stihl balón ještě na čáře a následný sólový únik na brankáře proměnil. Čtvrtý gól vstřelil Bomber příznačně bombou z dálky a vzhledem k naší nemohoucnosti bylo prakticky rozhodnuto. V závěru jsme přece jen ve snaze alespoň zkorigovat výsledek protivníka trochu zatlačili a díky technické střele placírkou k tyči z kopačky Pavla Bezstarosti zaznamenali čestný úspěch.

Sestava: Suchý F., Kindelmann, Šroub, Valtr, Váňa, Bezstarosti, Bukovinský, Buřič Jan, Husník

Branky: Bezstarosti

Bee Sting - Pebal Plzeň 2:3 (2:1)

12. prosinec 2009, Krajský přebor 2009/2010

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Šroub, Váňa, Bartošek, Bukovinský, Husník, Škach O.

Branky: Husník 2

Bee Sting - Pohoda Plzeň 2:4 (0:2)

19. prosinec 2009, Krajský přebor 2009/2010

Skóre zápasu se otevřelo až po osmi minutách hry, kdy se Ondřej Bukovinský pokusil zachránit míč skluzem, což se nejenže nepovedlo, ale soupeř se navíc dostal do rychlého protiútoku a Luboš Valtr si srazil míč do vlastní sítě. Soupeř nás přečíslil v krátkém sledu po našich hrubých chybách ještě dvakrát, ale naštěstí toho gólově nevyužil. V polovině první půle pálili postupně bez úspěchu Miroslav Handlíř, Jan Šroub a Luboš Valtr. Deset minut před poločasovým hvizdem se postupně odehráli nebezpečné situace na obou stranách, soupeř dokonce nastřelil tyčku, ale skóre se neměnilo.

V osmnácté minutě se po výhozu Františka Suchého dostal do rychlého brejku Luboš Valtr, ale ocitl se s míčem příliš blízko a pálil jen do brankáře, gólem neskončila ani hlavička stejného hráče, kterou dokázal gólman vyškrábnout. V devatenácté minutě odpískal rozhodčí přísné dvojí hraní po odraženém míči a otázku (Cože?) Luboše Valtra z lavičky navíc ocenil žlutou kartou. Aby toho nebylo dost, tak soupeř po rozehrání nepřímého kopu zvýšil na 0:2. Bee Sting začal kupit chyby na polovině hřiště a když už se Michal Bouřa dokázal uvolnit, opět jsme v přečíslení tři na jednoho pokazili přihrávku a vše skončilo už v zárodku slibně vypadající akce.

Po změně stran posunul volný přímý kop Ondřej Bukovinský na Michala Bouřu, ale brankář jeho pokus zlikvidoval. Následovalo deset minut, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou bez výraznějších šancí. Pak František Suchý dvakrát zachránil náš chybující celek při přečíslení soupeře.

Deset minut před koncem zápasu prošel Miroslav Handlíř po čáře přes tři protihráče, přihrával před prázdnou bránu na Jana Šrouba a jeho střelu ještě tečoval dobíhající Ondřej Škach - 1:2. O dvě minuty později bohužel soupeř z ničeho nic vyplul u lajny a po jeho zakončení do prázdné brány to bylo opět o dva góly - 1:3. Hned v následující minutě mohlo být ještě hůře, soupeřův útočník utekl na polovině hřiště Janu Šroubovi, naštěstí František Suchý jeho střelu vyrazil a dorážka skončila na tyči. Šest minut před koncem utkání Michal Bouřa vybojoval míč na půlce, posunul na ho na Jana Šrouba, ten v situaci sám na brankáře zavěsil do šibenice. Soupeř si vyžádal oddechový čas, ihned po něm dvakrát dobře pálil Michal Bouřa, první střelu brankář zlikvidoval, druhá šla těsně vedle. Minutu před koncem si pak vzal oddechový čas i náš celek, v následující hře bez brankáře však inkasoval přes celé hřiště do opuštěné brány - 2:4.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Bartošek, Bouřa, Škach O., Šroub

Branky: Škach O. , Šroub

Bee Sting - Rabbit Plzeň 6:2 (2:0)

19. prosinec 2009, Krajský přebor 2009/2010

Skóre utkání mohl otevřít Luboš Valtr, když prošel celým hřištěm jako nůž máslem, naneštěstí pak mířil nepřesně. Gólem neskončil ani závar před soupeřovou bránou po pěti minutách hry. Skóre se neměnilo ani po hezké kombinaci Jaroslava Váni s Ondřejem Bukovinským, když druhý jmenovaný nedokázal zakončit. Soupeř držel povětšinu času míč na svých kopačkách, ale kombinoval jen na vlastní polovině. Do první vážnější šance se dostal až po osmi minutách, ale František Suchý si s jeho střelou dokázal poradit. Na druhé straně hledal Luboš Valtr na zadní tyči Ondřeje Škacha, ale ten nebyl na místě včas.

Po čtvrt hodině už byl gól na spadnutí. Luboš Valtr zkazil rozehrávku, soupeř šel tři na jednoho, ještě jsme se dokázali částečně vrátit a situaci změnit na tři na dva, přesto byl náš brankář překonán, na brankové čáře ale svojí chybu napravil Luboš Valtr. V následném protiútoku se tentýž hráč dostal do obrovské šance, jeho střelu však vytáhl brankář, míč se odrazil k Ondřeji Škachovi, ten ale nedokázal dostat míč do poloprázdné brány, jeho první střela šla do brankáře, druhá nad bránu. V další šanci mířil Jaroslav Váňa ve skluzu do brankáře.

Skóre se otevřelo poté, co nám rozhodčí přiznal výhoz, útočníku soupeře Skálovi se to nelíbilo, a poté co František Suchý dal míč nakrátko Lubošovi Valtrovi, který se vydal úprkem k brance soupeře, atakoval ho dost nesportovně loktem. Náš hráč však situaci ustál a dostal se až k brance a poprvé rozvlnil síť. Následovala střela Michala Bouři po rozehraném autu, kterou brankář dokázal zneškodnit. Pět minut před půlí se do rychlého přečíslení dostala trojice Luboš Valtr, Michal Bouřa a Ondřej Škach, posledně jmenovaný však v gólové pozici mířil vedle. Situace se ale ve stejném složení vzápětí opakovala a Ondřej Škach u opačné tyče než při předchozí akci tentokrát přihrávku Michala Bouři zužitkoval - 2:0. Další rychlé přečíslení zakončoval střelou vedle Jan Šroub, při akci tři na jednoho pokazil finální přihrávku Michal Bouřa a nebezpečnou střelu Onřeje Bukovinského brankář vyrazil na roh. Necelé dvě minuty před koncem se do šance dostal i soupeř, jeho první střela šla do brankáře, dorážka pak do břevna.

Po změně stran se na hranici pokutového území uvolnil Jan Šroub, jeho střelu brankář vyrazil na roh. Ve dvacáté deváté minutě zápasu tvrdě pálil Luboš Valtr, gólman míč vyrazil k Jaroslavu Váňovi a ten po zemi k tyči zvýšil na 3:0. V jedenatřicáté minutě po sérii přihrávek mezi Ondřejem Bukovinským a Michalem Bouřou pálil v těžké pozici do břevna Ondřej Škach. Třicátá čtvrtá minuta přinesla tvrdou střelu Michala Bouři, kterou obránce vytěsnil hlavou na roh. Rychlý pokus o jeho rozehrání skončil soupeřovým protiútokem, Jaroslav Váňa naštěstí na půlce zachránil. Čtvrt hodinu před koncem se prosadil soupeř v situaci dva na dva a snížil na 3:1. Následné přečíslení tři na dva zakončoval těsně vedle Jan Bartošek. Tvrdá střela z velkého úhlu od Michala Bouři vyzkoušela pozornost brankáře na přední tyči, ten byl nucen odvrátit na roh.

Jedenáct minut před závěrečným hvizdem prostrčil v situaci tři na dva Ondřej Bukovinský míč skrze nohy obránce na nabíhajícího Michala Bouřu a Jan Šroub už měl před prázdnou bránou snadnou práci - 4:1. Soupeř vytáhl brankáře na polovinu hřiště, ten hledal dlouhým míčem do vápna svého spoluhráče, František Suchý mu však vyškrábl míč z prsou, vyražený balón doběh a trefil opuštěnou bránu - 5:1.

Ondřej Bukovinský pak zbytečným atakem brankáře na polovině hřiště vyrobil čtvrtý faul a následně přidal i pátý. Soupeř střelou z přímého kopu snížil na 5:2, tři minuty před koncem si faulující hráč vinu částečně odčinil, když dlouhým míčem od vlastní brány našel Jana Šrouba a ten ve vápně soupeře míč, co šel na levou nohu, podivným způsobem pravou nohou dopravil mezi tyče - 6:2.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Bartošek, Bouřa, Škach O., Šroub

Branky: Šroub 2, Škach O. , Suchý F. , Valtr , Váňa

Bee Sting - SK Splávek 4:1 (2:0)

2. leden 2010, Krajský přebor 2009/2010

V zápase s atraktivní mezinárodní účastí (za tým Splávku kope několik cizinců a také český prvoligový fotbalista Martin Švejnoha) jsme předvedli zodpovědný výkon a nakonec si odnesli zasloužené a potřebné tři body. Zatímco totiž z hlediska počtu exotických plejerů na soupisce se nemůžeme protivníkovi rovnat, neboť na té naší figuruje mezi českými hráči pouze jeden východoněmecký, pak z pohledu soustředěného kolektivního pojetí náš celek soupeře předčil. Opticky měl více ze hry Splávek, jehož hráči drželi míč na svých kopačkách a více času se hrálo na naší polovině, ovšem na šance vyzněl duel pro Bee Sting. I protihráči si sice díky svým individuálním schopnostem a nátlakovému pojetí brankové příležitosti vypracovali, ovšem kromě vlastní nepřesnosti a dvou nastřelených tyčí jim gólovou radost nedopřával velmi jistý František Suchý.

Brzy po úvodním hvizdu jsme se dostali do vedení díky spolupráci Miroslava Handlíře s Lukášem Husníkem, kdy prvně jmenovaný obral soupeřova útočníka o balón, zatáhl jej k protivníkově vápnu, přihrál druhému, který si před odkrytou brankou dovolil parádičku v podobě angličana a o tyč svou slabší pravou nohou skóroval. Netrvalo dlouho a vedli jsme o dvě branky, když Luboš Valtr vybojoval míč, přiťukl Ondřeji Škachovi, ten ho potáhl středem hřiště, vrátil prvně jmenovanému nabíhajícímu do prostoru levého křídla, jehož střelu placírkou gólman v pádu vyrazil do vracejícího se beka a od něj se balón dostal definitivně do sítě. Do přestávky jsme mohli vést tříbrankovým rozdílem, kdyby tutovku proměnilo duo kudrnáčů – Filip Linhart se proháčkoval až do zakončení, z úhlu technicky překonal gólmana, balón však pouze orazítkoval břevno. Od něj se odrazil k Petru Kindelmannovi, který ze čtyř metrů trefil neposedně poskakujícím míčem pouze do opuštěné brány se vrátivšího obránce, od nějž balón opět putoval na břevno.

Ve druhé půli jsme se přece jen dostali do tříbrankového trháku díky zajímavé akci. Ondřej Škach vyvezl v brejku 3 na 2 míč stredom ihriska a přihrál Jaroslavu Váňovi na paty, čili se zdálo, že z nadějné situace nebude nic. Náš Indián však využil své gumovosti, na pětníku se zastavil, sáhl nohou přes hlavu za sebe, otočil se o 203°13'40.68912" a nasměroval přihrávku na Jana Šrouba, jehož střelu vyrazil brankář na aut. Ten rozehrál pro změnu Jan Šroub vzduchem k Jaroslavu Váňovi, jenž v těžké pozici nedbal na z lavičky se ozvavší výkřik kapitána „Nosem!“ a nepředvedl tedy k naší nelibosti další ekvilibristiku, nýbrž míč přidžel a nabil proti noze naběhnuvšímu Janu Šroubovi, pro něhož již nebyl problém do poloprázdné brány skórovat. Zanedlouho jsme po závaru inkasovali, soupeř dostal novou chuť a ožil. Zchladit ho mohla spolupráce dua Filip Linhart – Luboš Valtr, které díky sérii rychlých narážeček prošlo až k vápnu a ve finále si druhý jmenovaný i položil gólmana, ovšem snaha o vyšperkování akce a zakončení do prázdné brány vyšla naplano pokaženou přihrávkou. Naštěstí nás to nemuselo mrzet díky aktivitě Lukáše Husníka s Janem Šroubem. Ti dva tak neodbytně napadali rozehrávku beků, až obránce z Gambrinusligy Martin Švejnoha poslal Lukáše Husníka do sólového nájezdu, náš šutér za odměnu předvedl blafák jako z Extraligy, poslal gólmana na výlet a pravačkou ležérně rozvlnil síť.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Valtr, Váňa, Bartošek, Husník, Linhart, Škach O., Šroub

Branky: Husník 2, Šroub , Valtr

Bee Sting - SK Šeptem 3:0 (0:0)

9. leden 2010, Krajský přebor 2009/2010

K utkání s letos zatím nevýrazným celkem Šeptem se sešlo dlouhá léta nevídaných 11 plejerů včetně zbrusu nové akvizice Štěpána Havránka, který se stal aktuálně služebně i věkově nejmladším hráčem Bee Stingu. Duel nabídl oboustranně celkem svižné tempo hry, její kvalita však vinou častých nepřesností pokulhávala a když se nějaká kombinace či individuální průnik podařil, byla zpacifikována většinou solidně fungující defenzivou či brankářem. K tomu je dlužno dodat, že zatímco my toho soupeřova zhusta trefovali, tak František Suchý vytáhl pár luxusních zákroků, například po jeho reflexivním vykopnutí dvou tutovek zblízka protihráči jen nevěřícně kroutili hlavami.

Poločas skončil bezbrankovou remízou, ovšem v druhé půli už se 10 beestingovců v poli přece jen dostalo více do tempa, přibylo vydařenějších akcí a přišly i góly. Skóre otevřel Lukáš Husník, když se k němu dostal míč před soupeřovým vápnem, podržel jej na kopačkách, beci se na chvilku nedohodli a rozestoupili se k jiným hráčům, čehož náš útočník využil, vypálil a balón s lehkou tečí zaplul do vinglu. Druhý gól přidal tentýž hráč po rychlé akci – Luboš Valtr poslal kolmici po lajně na Miroslava Handlíře, od něj putoval balón k Lukáši Husníkovi a ten po zemi k tyči nedal gólmanovi šanci. Náš střelec dne pak mohl zkompletovat hattrick, když se protáhl kolem beka k zakončení z levé strany vápna, ale míč po pumelici z jeho levačky trefil pouze boční síť. Nicméně aktivní Lukáš Husník byl i u třetího gólu Bee Stingu. Důrazně sledoval protihráče, jenž si kontroloval míč kutálející se do autu, jenže náš útočník jej na čáře oběhl a odrazem o jeho nohy vybojoval roh. Oba obránci soupeře na okamžik zazmatkovali, čehož využil Luboš Valtr k brysknímu náběhu do vzniklé ulice mezi nimi do vápna, kam Lukáš Husník rychle rozehrál, i přes soupeřovu teč prošel míč k našemu bekovi a ten levou placírou angličanem skóroval. V posledních minutách jsme mohli přidat ještě jeden banán do otevřenější obrany, když Luboš Valtr vysunul kolmicí Jana Šrouba, jeho prudkou ránu ze strany však gólman vytáhl ani nevěděl jak na roh.

V lednu jsme si tedy z obou dosud odehraných duelů odnesli po třech bodech za tříbrankové vítězství s celkově pouhopouhým jedním inkasem, což ukazuje na zlepšenou defenzivní činnost podpořenou novoročně exkluzivně čapajícím Františkem Suchým. Je ovšem třeba neusnout na vavřínech a také vidět fakt, že oba mače byly s celky z chvostu tabulky, s nižší útočnou produktivitou, což nám bránění usnadnilo, a zároveň slabší defenzivou, přičemž my jsme jejich konto zas tak moc nezatížili. Teprve následující utkání s dosud neporaženým mužstvem krajského přeboru Playmakers (s bilancí 6 zápasů = 5 výher a 1 remíza při skóre 42:15) řádně prověří naši formu.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Šroub, Valtr, Váňa, Bukovinský, Havránek, Husník, Linhart, Škach O.

Branky: Husník 2, Valtr

Bee Sting - FC Playmakers Plzeň 4:4 (1:3)

16. leden 2010, Krajský přebor 2009/2010

Jak bylo řečeno po minulém zápase, dnešní duel s jedním z favoritů krajského přeboru měl řádně prověřit naši formu, což se splnilo a prověrky nedopadly vůbec zle. Byli jsme minimálně vyrovnaým protivníkem a větší část zápasu roli playmakerů zastávaly spíše včelky. Bohužel přestože míč putoval více času po našich kopačkách a ohrožoval soupeřovu svatyni, výsledkově jsme celou dobu tahali za kratší konec. Protivník se na naši polovinu dostával především prostřednictvím dlouhých balónů a brejků, při nichž se dokázal prosadit jednoduchou rychlou kombinací i individuálně, my na druhé straně naráželi na výborně chytajícího gólmana.

První branka padla již v úvodních minutách z první vážnější akce Playmakerů, kterou byl samozřejmě rychlý brejk. Obránce vyvezl míč, předal jej do křídla útočníkovi a ten trefil skulinku u bližší tyče, s jejíž pomocí balón zaplul do sítě. Poté jsme zase uchopili otěže hry do svých nohou a jali se stále více rozehřívat brankáře. Jednu chvíli to dokonce vypadalo, že by po bombě Luboše Valtra do gólmanova krku a jeho následném ošetřování mohl odstoupit, nicméně se rozhodl dál trápit nás svými zákroky a sebe inkasováním našich důrazných ataků. Zanedlouho Playmakeři zužitkovali další ojedinělý výpad středem hřiště, při jehož zakočení František Suchý v naší bráně opět neměl úplně čisté svědomí. Nám se stále nedařilo proměňovat šance, které jsme si průběžně vytvářeli, především Lukáš Husník často motal obráncům hlavu a i ve spolupráci zejména s Oldřichem Buřičem znamenal permanetní nebezpečí. Situace začínala být vážná, zvlášť když po našem brejku nahrál zpětnou přihrávkou od koncové čáry z otočky Jan Šroub přímo na kopačky soupeře a ten následné bleskurychlé přečíslení s přehledem do prázdné zužitkoval. Do hry nás mohla vrátit akce \"hlavohruď\" v podání Luboše Valtra a Oldřicha Buřiče, když prvně jmenovaný při kolmici směřující na soupeřova útočníka jej předskočil, z první hrudí přiťukl míč na druhého, jenž s bekem na hrbu přes něj hlavou filigránsky dloubl míč za sebe přesně na nabíhajícího Luboše Valtra, který opět ze vzduchu hrudí zpracoval a z halfvoleje vypálil, gólman však střelu vytáhl na roh. Naštěstí jsme si frustraci z neproměňování šancí nakonec nedonesli až do poločasu, vysvobodilo nás tajemství brazilské kličky. Ondřej Škach se po protivníkově ztrátě míče uprostřed hřiště protáhl po pravém křídle až k zakončení a rutinérsky obstřelil gólmana.

Vstřelená branka nám do druhé půle vlila novou energii, chuť a optimismus do žil, navázali jsme na dobrý výkon z prvního dějství a konečně se i střelecky prosadili. Tedy prosadili... správnější by bylo užít jednotné číslo, neboť šlo o one-man-show v podání Lukáše Husníka. První part svého galapředstavení ukázal tři minuty po přestávce, když se po předchozím průniku a přihrávce Oldřicha Buřiče elegantně obtočil kolem dotírajícího beka, využiv svého studijního zaměření bryskně si vypočetl ideální moment pro vypuštění střely z rotačního pohybu a umístil balón k tyči tentokrát bezmocného gólmana. Stav 2:3 a naše rostoucí euforie však nevydržel dlouho, Playmakeři nás zchladili a po vydařené akci opět odskočili. Byl to však jejich poslední zápis, k čemuž přispěl i fakt, že František Suchý zanechal o přestávce v kabině svou loňskou formu, vyladil se zase na rok 2010 a svými zákroky dal zapomenout na svůj nepovedený vstup do utkání. Podpořil tak naši snahu o vyrovnání, k němuž nás přiblížil snížením na 3:4 Lukáš Husník, který si po přihrávce Petra Kindelmanna z autu potáhl i s obráncem na zádech míč ke středu šestky a po otočce levasem podruhé napnul síť. Lahůdku si pak schoval na završení hattricku. K přímému kopu z pravé strany vápna se postavil spolu s Jaroslavem Váňou, načež mezi nimi proběhla živá diskuse. Čekali jsme, jakou kulišárnu ti dva inženýři zkonstruují, a po hvizdu umožňujícím exekuci se nám dostalo odpovědi. Lukáš Husník ze rozběhl, naznačil střelu... a vystřelil. A to tak luxusně, že diagonální bombou kolem zdi vymetl všechny pavučiny. Po zápase jsme se ptali aktérů na obsah jejich předexekučního fundovaného dialogu a zde je jeho přesný přepis. JV: \"Asi střela, co?\" LH: \"Asi jo.\" Podíl na gólu nelze upřít ani Janu Šroubovi, který prodloužil zeď a znepříjemnil tak gólmanovi výhled, a zejména Petru Kindelmanovi, který okamžitě po odpískání přímého kopu vyběhl ze hřiště a poslal místo sebe na plac Lukáše Husníka, pro jehož dělovou levačku šlo o ideální pozici.

Do konce zápasu zbývalo sice ještě dobrých 7 minut, nicméně žádný gól už nepadl, přestože příležitosti k získání všech tří bodů se ještě urodily. Nejprve jsme do vedení mohli jít my po rychlém výpadu na jeden dotek, kdy Oldřich Buřič přihrál míč od vlastního autu do středu hřiště na Luboše Valtra, ten jej z první ve skluzu poslal do ulice na nabíhajícího Jaroslava Váňu, který balón v plném sprintu dostihl, přiťukl si jej před sebe, ale ve vápně vyšel z následého souboje vítězně brankář, jenž trefil míč i mokasíny našeho Indiána. Ten byl nucen se s pochroumaným nártem odebrat do vigvamu medicinmana a zápas pro něj přečasně skončil. Píšťalka sudích zůstala němá, stejně jako při dalším sporném zákroku na druhé straně, kdy protihráče pronikajícího k naší bráně odzbrojil skluzem Oldřich Buřič. Největší šance na vítězství se nám naskytla dvě minuty před koncem, kdy se po parádním vyšachování soupeře dvojicí Lukáš Husník - Oldřich Buřič dostal míč před poloodkrytou branku na nohu Jana Šrouba, do jehož dorážky ovšem zázračně stihl ještě sáhnout gólman a vytěsnit balón mimo tyče. V závěru jsme zahrávali několik rohů a autů v blízkosti vápna, z tlaku jsme však gól nevytěžili. Poslední vteřiny naopak mohly přiklonit výhru na stranu Playmaykerů po úprku jejich útočníka do naší otevřené obrany, ten si však s koncovkou nepotykal. Utkání tedy nakonec skončilo vcelku zaslouženou remízou.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Valtr, Váňa, Buřič O., Husník, Škach O., Šroub

Branky: Husník 3, Škach O.

Bee Sting - TJ Sokol Letkov 6:3 (3:2)

23. leden 2010, Krajský přebor 2009/2010

Ihned po rozehrávce jsme ztratili míč, ale soupeřovu šanci zmařil včasným vyběhnutím František Suchý v naší bráně. Po dvou minutách hry se soupeř z obdobné situace vychytat nenechal a po střele na vzdálenější tyč jsme prohrávali 0:1. Hned v následující minutě se soupeř dostal po naší chybě do brejku, ale náš gólman zachránil. Po třech minutách hry se dostal do šance i náš celek, ale Luboš Valtr pálil po rohu vysoko nad. Z další šance už gól padl. Běžela sedmá minuta, když se odražený míč dostal k Jaroslavu Váňovi a ten se ve spleti hráčů svým důrazem dokázal prosadit – 1:1. V polovině prvního poločasu šel sám na bránu Jan Šroub, ale napoprvé se skóre neměnilo. Vyšlo to hned vzápětí. Oldřich Buřič se pokusil poslat míč za obranu, jeho centr ale na polovině zachytil obránce, soupeř nabytou výhodu nedokázal zužitkovat, o míč přišel a Jaroslav Váňa vyslal do brejku Jana Šrouba, který nás poslal do vedení. V krátkém sledu jsme se dostali k další šanci, ale slalomové sólo Lukáše Husníka vytěsnil brankář na tyč. Po čtvrthodině hry se Oldřich Buřič poctivě vracel, ale sprinterský souboj vyzněl těsně pro o dekádu mladšího soupeře, situaci však zachránil náš brankář. Sedmnáctá minuta přinesla hezkou kombinaci dvojice Husník – Váňa, která skončila rohovým kopem, který Jan Šroub po šikovném seběhnutí zakončoval těsně vedle. Šest minut před koncem poločasu jsme soupeře pustili do kombinace na naší polovině a protivník i s trochou štěstí zakončoval do prázdné brány – 2:2. O minutu později jsme po naší hrubce mohli prohrávat, ale při přečíslení tři na jednoho si protihráči vylámali zuby na Luboši Valtrovi. Dvě minuty před poločasovým hvizdem poslal Miroslav Handlíř dlouhým míčem do šance Lukáše Husníka, ten přehodil vybíhajícího brankáře, míč se ještě pokusil vykopnout jeden z obránců, ale dokázal pouze urychlit cestu míče do sítě.

Po změně stran jsme chybovali hned v úvodu poločasu na polovině hřiště při narážečce soupeře a kombinace se zastavila až v naší síti – 3:3. Náš celek se pokusil o odpověď v podobě střely z kopačky Jaroslava Váni, ale míč z ostrého úhlu skončil v boční síti. Ve třicáté minutě vyzkoušel dalekonosnou bombou z volného přímého kopu brankáře Lukáš Husník, vytěžili jsme pouze rohový kop. Ve třicáté první minutě si žlutou katru za úmyslný faul bez míče připsal Miroslav Handlíř a mohl děkovat rozhodčímu za jeho shovívavost. Čtvrt hodiny před koncem se Miroslav Handlíř ukázal v pozitivnějším světle, nečekaně nepustil dlouhý míč do autu a tvrdou střelou z otočky vylekal soupeřova gólmana. Když se utkání lámalo do své poslední čtvrtiny, pálil po rozehraném přímáku těsně vedle Luboš Valtr. Hra se poté dostala až před naší bránu, soupeř ale rychlou kombinaci nedokázal zakončit, Oldřich Buřič vyvezl balón na polovinu hřiště, posunul na Jana Šrouba, jenž se na vápně otočil a střelou o břevno nás poslal do vedení. Deset minut před koncem si do výhodné pozice vybruslil Lukáš Husník, ale jeho střelu k bližší tyči vyrazil brankář na roh. O minutu později rozehrál soupeř přímý kop, míč šel mimo bránu, František Suchý ho bleskově vyhodil na Lukáše Husníka a ten byl tváří tvář gólmanovi nekompromisní – 5:3. Gólovou tečku utkání udělal Oldřich Buřič, když šest minut před koncem vypíchl soupeři míč, s jedním obráncem pověšeným na dresu postupoval od poloviny hřiště na bránu a situaci vyřešil nekompromisní střelou do šibenice. Celá lavička včetně invalidů Pavla Bezstarosti a Jana Buřiče se tak mohla radovat z výhry 6:3.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Valtr, Váňa, Buřič O., Husník, Kindelmann, Šroub

Branky: Husník 2, Šroub 2, Buřič O. , Váňa

Bee Sting - Bowling Bar Luna 3:6 (1:2)

31. leden 2010, Krajský přebor 2009/2010

Hned při prvním střídání vyslal Oldřich Buřič Jana Šrouba a ten zakončil do prázdné brány. V závěru poločasu jsme se ale nechali zatlačit. V devatenácté minutě ještě soupeřovu tvrdou střelu vyrazil František Suchý na roh a střela z poloviny hřiště po našem třetím faulu z produkce Ondřeje Škacha mířila vysoko nad, ale čtyři minuty před koncem chybovala dvojice Bukovinský - Váňa, kteří si dávali přednost a nechali míč doputovat na roh, po kterém soupeř srovnal na 1:1.

O minutu později se soupeř se otočil okolo Jaroslava Váni na devítce, ten ještě sice stačil zachránit na roh, ale krátce na to jsme přesto inkasovali. Dvě minuty před poločasovým hvizdem soupeř popáté fauloval, volný přímý kop z devítky Oldřich Buřič prostřelil skrze zeď, ale brankář míč vyrazil.

Druhou půli otevřela střela Miroslava Handlíře z deseti metrů, kterou brankář dokázal vyrazit. Na druhé straně František Suchý včasným vyběhnutím až k postranní čáře zneškodnil brejk soupeře. Protivník se dostal do šance i ve čtvrté minutě druhého poločasu, ale jeho střelu po rohovém kopu zneškodnil náš brankář, ve slibně vypadajícím protiútoku se Ondřej Bukovinský v souboji jeden na jednoho neprosadil. V páté minutě Miroslav Handlíř chyboval v rozehrávce na polovině hřiště, svojí chybu ale dokázal ještě napravit, když přečíslení dva na jednoho odvrátil hlavou na brankové čáře na roh. V zápětí na polovině hřiště chyboval i Ondřej Bukovinský, když se pokusil o přihrávku po zemi středem. Strážce naší svatyně byl naštěstí na místě.

Po osmi minutách hry druhého dějství se diváci dočkali vyrovnání. Jan Bartošek po rohovém kopu napoprvé netrefil míč, na druhý pokus trefil brankáře, balon se dostal k Ondřeji Škachovi a ten nad ležícím brankářem srovnal skóre. Ihned po rozehrávce jsme chybovali, soupeř z toho vytěžil pouze rohový kop, v našem protiútoku pálil Ondřej Bukovinský do obránce, hra se rychle přelila zpátky před naší bránu, ale František Suchý i tentokrát zachránil.

Už ve dvanácté minutě si vzal soupeř oddechový čas a to mu zjevně prospělo. Krátce na to pálil totiž do spojnice a od zad našeho ležícího brankáře se míč odrazil do sítě - 2:3. Po čtvrthodině vyslal pěknou střelu Luboš Valtr, ale skóre se měnilo na druhé straně, když se soupeř se prosadil přes Miroslava Handlíře a ze strany prostřelil gólmana - 2:4.

Pak se chvíli hra odehrávala v režii Bee Stingu. Hezké uvolnění Jana Šrouba pokazil jen míč puštěný příliš daleko od nohy, hezká kombinace trojice Jan Bartošek, Oldřich Buřič a Miroslav Handlíř skončila na brankáři a posledně jmenovaný vzápětí přidal náš čtvrtý faul. Šest minut před koncem předvedl fotbalovou parádu Jaroslav Váňa, když si v rohu hřiště zpracoval dlouhý míč a poté co si ho nadhodil, ho napálil pod břevno - 3:4. Následovala z naší strany nevyužitá série rohů a autů, zakončená soupeřovým protiútokem sám na bránu - 3:5. Dvě minuty před koncem se František Suchý posadil na lavičku. Při hře bez brankáře se ale Jaroslav Váňa při rohovém kopu netrefil do míče, soupeř postupující sám na prázdnou bránu sice prvním pokusem mířil do tyče, ale z dorážky už upravil na konečných 3:6.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Valtr, Váňa, Bartošek, Bukovinský, Buřič O., Škach O., Šroub

Branky: Škach O. , Šroub , Váňa

Bee Sting - 1.FC Kompas-rollo Plzeň 2:5 (0:4)

31. leden 2010, Krajský přebor 2009/2010

Ve třetí minutě se soupeř dostal do gólové šance, naštěstí mu na šestce odskočil míč na ruku. Na druhé straně o dvě minuty později Jaroslav Váňa vylekal brankáře střelou z pravého křídla, k dorážce se jen těsně nedostal Oldřich Buřič. Hned v další minutě tentýž hráč neuspěl tváří tvář brankáři, když k němu nečekaně propadl míč přes obránce.

V šesté minutě se protivník se otočil na devítce a mezi dvěma obránci zakrývajícími výhled gólmanovi se trefil k tyči - 0:1. Ihned po rozehrávce těsně nedosáhl na zadní tyči na přihrávku Jana Šrouba Jan Bartošek. Tentýž hráč se po rohu dostal k odraženému míči, ale gól z toho nebyl. Následovaly chvíle Ondřeje Bukovinského, ten se nejdříve hezky uvolnil a jeho střelu z otočky brankář vytěsnil nohou mimo tyče, v desáté minutě ale fauloval deset metrů před bránou a zdí tečovaná střela skončila v síti - 0:2. Ihned po rozehrávce jsme navíc chybovali a soupeř se v situaci sám na bránu nemýlil - 0:3.

Následovala šance Luboše Valtra, který se šikovně uvolnil na brankové čáře a z úhlu vyzkoušel pozornost soupeře. Gólem neskončil ani přímý kop Oldřicha Buřiče, kterému se podařilo prostřelit zeď, ani dorážka Jaroslava Váni, když jeho patička už byla přece jen zahraná v přílišné blízkosti brankáře. Svoji šanci neproměnil ani Jan Šroub, který poté co vybojoval míč na půlce hřiště, postupoval sám na bránu, dotírajícímu obránci zasekl míč a trefil jen tyč.

Naše šance na úspěch se dostali k bodu mrazu ve čtrnácté minutě, kdy Ondřej Škach neobsadil protihráče na hranici pokutového území a střela do prázdné brány upravila skóre už na 0:4.

Do poločasu se pokusil s výsledkem něco udělat Miroslav Handlíř, ale k jeho přihrávce podél brankové čáry se Jan Bartošek nedokázal protlačit. Pět minut před koncem se v obdobné situaci tentýž hráč po přihrávce Oldřicha Buřiče už k míči dostal, ale mířil vedle. První půli zarámovala naše rychlá kombinace, ale míč skončil na gólmanovi.

Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a po chybě soupeře v rozehrávce střílel Miroslav Handlíř a střelou přímo z následného rohu snížil na 1:4 Oldřich Buřič. Hned vzápětí prokličkoval Miroslav Handlíř, předával Ondřeji Škachovi, ten se ale dostal s míčem příliš blízko brankáři. V páté minutě střílel Ondřej Bukovinský, ale s jeho střelou si brankář poradil, stejně jako s hlavičkovou dorážkou Petra Kindelmanna. V sedmé minutě druhého dějství po narážečce s Janem Šroubem pálil do brankáře Oldřich Buřič, dalekonosnou střelu Jana Šrouba po následném rohu odvrátil gólman na stejnou standardní situaci, po které pálil vysoko nad Luboš Valtr. V následující minutě posouval Miroslav Handlíř míč do strany na Oldřicha Buřiče, ten těsně minul. Spolupráce této dvojice vyšla napodruhé, Miroslav Handlíř našel z autu v pokutovém území Oldřicha Buřiče, ten si míč lehce nadhodil a z otočky nás vrátil do hry - 2:4.

Ve dvanácté minutě jsme nedokázali využít velkou skrumáž před brankou, následoval únik Luboše Valtra, který ustál faul soupeře a v poskytnuté výhodě jen těsně minul. V minutě čtrnácté se individuálně uvolnil Oldřich Buřič, a následně vyzval na zadní tyči ke skórování Ondřeje Bukovinského, ten ale namísto odkryté brány trefil tyč. Následný protiútok zachránil František Suchý. Bee Sting měl i nadále trvalý tlak, ale do vyložených šancí se nedostával. V osmnácté minutě pálil Jan Šroub z těžké pozice těsně mimo tyče a následně minul i hlavou po přímém kopu Oldřicha Buřiče. Stejný hráč pak umožnil lehkou střelou do rukavic brankáře rychlý brejk, ten zůstal nevyužitý a Jan Šroub z další akce trefil břevno. Střelu Miroslava Handlíře z dobré pozice zablokovali obránci, a jelikož jsme nevyužili ani několik dalších šancí, soupeř z rychlého protiútoku zvýšil na 2:5. Náš celek z tréninkových důvodů odvolal brankáře, ale veškeré příležitosti našeho celku vyřešili obránci a tak se do zápisu o utkání rozhodčímu vešla už jen žlutá karta Petra Kindelmanna, který upozorňoval arbitra na neodpískaný faul.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Valtr, Váňa, Bartošek, Bukovinský, Buřič O., Škach O., Šroub

Branky: Buřič O. 2

Bee Sting - Czech Made Plzeň 1:2 (1:2)

7. únor 2010, Krajský přebor 2009/2010

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Bartošek, Buřič O., Kindelmann, Šroub

Branky: Šroub

Bee Sting - Bomber Domažlice 6:2 (2:1)

13. únor 2010, Krajský přebor 2009/2010

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Buřič O., Kindelmann, Šroub, Váňa

Branky: Handlíř 2, Bukovinský , Buřič O. , Kindelmann , Valtr

Bee Sting - Rejnoci Nemanice 2:1 (1:1)

13. únor 2010, Krajský přebor 2009/2010

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Buřič O., Kindelmann, Šroub, Váňa

Branky: Buřič O. , Šroub

Bee Sting - SK Happich Team 6:3 (4:0)

20. únor 2010, Krajský přebor 2009/2010 - dohrávka z první poloviny soutěže

Vstup do utkání se nám vydařil nad očekávání, zejména pak nad očekávání zpravodajského štábu, který, usedaje do svého tribunního lóže až v 7. minutě zápasu, mohl toliko zkonstatovat již dvoubrankové vedení našeho mužstva. Dodatečným šetřením zjištěno, že střelcem prvého gólu byl Petr Kindelmann, který zakončoval do odkryté brány po přihrávce Jana Šrouba, a že autorem druhé branky byl Luboš Valtr, který na začátku 7. minuty zachytil před soupeřovým vápnem míč po odražené střele Jaroslava Váni a bodlem zvýšil na 2:0. V 11. minutě se po pasu Ondřeje Bukovinského dostal do dobré příležitosti Jan Šroub, pohledná akce však gólem neskončila.

Od počátku druhé desetiminutovky počal soupeř procitat ze zimního spánku, jakož i provětrávat naši obranu. Záludně přitom využil kombinační hry doplněné rychlými narážečkami, s nimiž si naše defenziva občasně nevěděla rady. Šance soupeře však spolehlivě kryl v prvé půli výborný František Suchý a na švestkách jej nenachytal ani Ondřej Bukovinský při pokusu lobnout míč hlavou do vlastní sítě.

Závěr prvního dějství patřil opět Bee Stingu. Ve 20. minutě předvedli Luboš Valtr s Jaroslavem Váňou v rychlém protiútoku pěknou kombinační akci, kdy si dvakrát vyměnili míč a ve finále prvně jmenovaný po přihrávce druhého zakončoval téměř do prázdné brány (3:0). Uběhla sotva půlminuta od třetího gólu a ve výborné příležitosti se ocitl po přihrávce Petra Kindelmanna Jaroslav Váňa, jenž však tentokrát výzvu ke skórování ještě odmítá – míří vedle branky. To o další půlminutu později, po akci Miroslava Handlíře, Jaroslav Váňa již výzvu k vstřelení branky přijímá, neb odrytá svatyně soupeře neskýtá mu v podstatě jinou možnost. Pro úplnost historie čtvrté branky: Miroslav Handlíř úspěšně atakoval rozehrávku soupeře, odebraný míč potáhl po pravé straně a poslal jej naběhnuvšímu Jaroslavu Váňovi, který s ním naložil, jak shora naznačeno, tj. uklidil jej do branky (4:0).

Jednoznačný poločasový výsledek 4:0 vnesl do týmu Bee Stingu olympijský optimizmus a do řad našich diváků domněnku (mylnou, jak se později ukázalo), že by to už nemusely být nervy.

Ve 26. minutě soupeř chybuje – Luboš Valtr získal míč a přihrávkou poslal Ondřeje Škacha do samostatného úniku; Ondřej Škach - sám proti gólmanovi, vyzván z lavičky Janem Šroubem k napodobení brazilského špílmachra Kaká, zvolil vtipné zakončení bodlem – střela skončila metr až několik metrů vedle branky. Ve 27. minutě, po vysunutí Lubošem Valtrem, zakombinovali v útočném pásmu Miroslav Handlíř s Ondřejem Škachem, míč však do brány nepropasovali. Ve 29. minutě zakončil pohlednou akci Ondřeje Bukovinského a Petra Kindelmanna druhý jmenovaný střelou, gólman vyrazil na roh.

Ve 41. minutě, po zaváhání naší obrany, se Happichu podařilo snížit na 4:1 a krátce nato (po ztrátě balonu při přechodu do ofenzivy) nás od další inkasované branky zachránilo břevno. Ve 43. minutě si vybral slabou chvilku František Suchý, jehož rozehrávku (pomalé vyhození po zemi) soupeř zachytil a střelou k tyči snížil na rozdíl dvou gólů. Povzbuzen dílčími úspěchy, rozhodl se Happich ve 44. minutě pro power-play, a tu téměř okamžitě využil, když v přesile jednoho muže naši defenzivu dokonale rozebral (4:3). Z dalšího obléhání naší branky soupeř vytěžil šanci na vyrovnání – ve 46. minutě se ocitl útočník Happichu ve střelecké pozici těsně před naší brankou, v tísni naštěstí nezakončil přesně.

Hrozbu dvoubodové ztráty odvrátil náš manšaft ve 48. minutě, když soupeř v pokračující power-play ztrácí na vlastní polovině balon, který následně zásluhou Jana Šrouba končí u levé tyčky branky Happich Teamu (5:3). Těsně před závěrečným hvizdem jsme se dostali do kombinace před soupeřovou brankou – Luboš Valtr nahrál Jaroslavu Váňovi, a ten se kopem na pomezí střely a nahrávky (na zadní tyči číhal ještě volný Jan Šroub) dopustil šestého gólu Bee Stingu (6:3, úkol splněn).

Naše převaha byla stvrzena i v hledišti, když na počet neplatících diváků jsme zdolali soupeře v poměru 2:1 (Pavel Bezstarosti, Jan Sedláček : neznámá slečna).

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Kindelmann, Škach O., Šroub, Váňa

Branky: Valtr 2, Váňa 2, Kindelmann , Šroub

Bee Sting - Pebal Plzeň 6:4 (2:2)

28. únor 2010, Krajský přebor 2009/2010

Vítězná sestava se nemění, zejména tehdy, není-li na vybranou. A tak nastoupilo 8 dobrodruhů, nesoucích korouhev zn. Bee Sting, do utkání proti celku Pebal Plzeň.

Už od samého počátku hýřil náš manšaft pohybem a ve srovnání se statickým projevem soupeře působil vyloženě svěžím dojmem. Jakmile však rozcvičení skočilo a domažličtí sudí zahájili vlastní zápas, zmiňované disproporce se ze hřiště vytratily. O potenciálu soupeře jsme se důkladně přesvědčili již na konci prvé minuty střetnutí, když se po ztrátě útočícího Honzy Šrouba dostal k balonu obránce Pebalu, nikým neatakován prošel přes půl hřiště a střelou k tyči z nějakých jedenácti metrů otevřel skóre (0:1). Dobrou šanci na vyrovnání přinesla 10. minuta: Luboš Valtr vybojoval v útočném pásmu míč, střelou bodlem však trefil pouze tyč branky Pebalu. O minutu později bylo veseleji. To se k rozehrávce přímého kopu postavil sám velký kapitán, subtilní Ondřej Bukovinský, a střelou bodlem propálil vše, co mu stálo v cestě (1:1). Kdo čekal, že po vyrovnávacím gólu nepřevezmeme otěže utkání, nemýlil se. Soupeř tvořil, ba i zlobil, a František Suchý musel se k zachování remízového stavu řádně činit. Zdařilejší akce Bee Stingu se dočkali diváci až v 18. minutě, kdy po přihrávce od Petra Kindelmanna a následném uvolnění se od obránce soupeře vyzkoušel špičku své boty Luboš Valtr – rána bodlem skončila tentokrát vysoko daleko mimo. Ve 20. minutě pálil mezi tři tyče Jan Šroub, jeho nadějný pokus ale nedopatřením zlikvidoval Ondřej Škach, který se zrovinka ve stejný okamžik proháněl brankovištěm soupeře. A když se neujala ani střela Jaroslava Váni, jenž po odebrání míče soupeři mířil z pravé strany pouze do náruče gólmana, dostal se ke slovu opět soupeř. Ve 23. minutě prosadil útočník Pebalu své kilogramy, uvolnil se a přízemní střelou z levé strany dostal soupeře do vedení (1:2). Dlužno podotknout, že se při druhém obdrženém gólu nevytáhl (jinak ovšem výborný) František Suchý, když neodhadl správně pozici naší svatyně a namísto ní hájil spíše dveře do šatny. Na inkasovanou branku dokázal náš manšaft odpovědět ještě v prvním dějství – v závěru poločasu zatlačil soupeře do defenzivy a ve 25. minutě zásluhou přesné trefy Luboše Valtra vyrovnal na 2:2 (podrobněji k našemu druhému úspěchu: Petr Kindelmann rozehrál roh na Luboše Valtra, a ten poslal míč pravačkou placírou do levé šibenice soupeřovy brány – parádní gól do šatny).

Krátce po změně stran, ve 27. minutě, našel Luboš Valtr dlouhým křižným pasem hlavu nabíhajícího Ondřeje Škacha a přestože jeho hlavička minula branku, srdce příznivce BS mohlo zaplesat... Mohlo, ale nezaplesalo, a sice z toho prostého důvodu, že jsme hned z protiútoku inkasovali: Jeden z protihráčů unikl po pravé straně a bombou do levé šibenice strhnul vedení opět na stranu Pebalu (2:3). Po třetí obdržené brance se nám hra vůbec nedařila, trápili jsme se, kombinace vázla, šance na vyrovnání nepřicházely. Když už se tribuny příznivců Bee Stingu počaly odívat mlhou beznaděje, vzal na sebe odpovědnost Ondřej Škach (vizáží i herním stylem opět jen těžko rozeznatelný od Brazilce Kaká), unikl ve 37. minutě soupeři podél levé lajny a přihrál před bránu Janu Šroubovi, který z otočky (střelou po zemi) srovnal na 3:3. Ve 43. minutě si míč k rozehrávce přímého kopu postavil Ondřej Bukovinský, jeho dobrý střelecký pokus skončil tentokrát těsně nad pravým horním rohem branky. Ve 46. minutě využil soupeř dočasné indispozice našeho kapitána (jenž zrovna vstřebával bolestivý zásah do oblasti břicha) a rozebral naši obranu do té míry, že vsítil čtvrtý gól (3:4). Ve 48. minutě se náš celek chystal na power-play, když tu soupeř chyboval ve středu pole, získaný balon potáhl Miroslav Handlíř, jeho střelu gólman Pebalu ještě vyrazil, na dorážku Jana Šrouba byl však krátký (4:4, počtvrté srovnáno). Ve 49. se stala ta zajímavá věc, že si rozhodčí „udělali prdel“ – tak alespoň dodatečně komentovali situaci na hřišti hráči Pebalu, byvše názoru, že sudí odpustili Bee Stingu údajný šestý faul. Co však bylo důležitější, že jsme onu vytvořenou prdel dokázali využít ve svůj prospěch, konkrétně ke vstřelení gólu – po krásné narážečce Honzy Šrouba s Ondřejem Škachem úspěšně zakončoval prvně jmenovaný (5:4). Těsně před závěrečným hvizdem, při power-play soupeře, našel František Suchý výhozem volného Jana Šrouba, ten posunul míč na nabíhajícího Jaroslava Váňu, před nímž v tu chvíli zývala prázdná brána soupeře. Trapně jednoduchý gól by čarostřelce Váňu zjevně urazil, namísto zakončení tedy volil elegantní otočku (mezitím se jeden z hráčů Pebalu stačil vrátit do branky) a přihrávkou vyzval ke skórování Jana Šrouba. Jan Šroub naštěstí trapně jednoduché góly neodmítá a svou čtvrtou brankou v utkání upravil na konečných 6:4 pro Bee Sting (čímž vrátil tlak diváků Bee Stingu opět do měřitelných výšek).

Závěrem informace pro novináře: Utkání přihlíželi 4 diváci z řad příznivců Bee Stingu, jmenovitě dva buřiči s buřičkou a jeden bez starosti.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Kindelmann, Škach O., Šroub, Váňa

Branky: Šroub 4, Bukovinský , Valtr

Bee Sting - Pohoda Plzeň 4:1 (0:1)

6. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Do utkání s manšaftem Pohody nastoupil náš celek s drobným provizoriem, a sice s Jaroslavem Váňou v brance, když povinnostmi postižený František Suchý dostavil se k zápasu s minutovým zpožděním a další 4 minuty zabrala mu nezbytná „oční aklimatizace“. Nicméně Jaroslav Váňa prokázal, že je na podobné záskoky cvičený, s rolí gólmana si bez problémů poradil a svatyni Bee Stingu předával po pěti odehraných minutách Františku Suchému nedotčenou zásahem soupeře.

Tým Pohody měl od počátku mírnou optickou převahu, byl důrazný, pohybem nešetřil. Naproti tomu naši borci začali zodpovědně v obraně, přistupovali včas k hráčům a dobře se vraceli, čímž elán soupeře do značné míry eliminovali. Bezbrankový stav trval do 15. minuty, kdy se v uctivé vzdálenosti od naší branky opřel do míče jeden ze statných Pohodářů – jeho střelu pod břevno, byť mířenou do středu branky, nedokázal František Suchý zpacifikovat (0:1). V 19. minutě zakončil Oldřich Buřič svou samostatnou akci střelou bodlem, gólmana Pohody však nepřekonal. Dobrou příležitost k vyrovnání měl ve 23. minutě Jan Šroub, kterému před brankou Pohody přiťukl míč Jaroslav Váňa; Jan Šroub ovšem výzvou ke skórování lehkovážně pohrdl a protože se do gólu neprosadil ani o pár vteřin později po samostatném úniku, skončil prvý poločas 0:1 v neprospěch Bee Stingu.

Obraz hry v druhém poločase přiměřeně odpovídal poločasu prvému (tzn. fyzicky náročný futsal s mírnou optickou převahou Pohody), s tou výjimkou, že góly padaly už jen do branky Pohody (viz níže). Ve 30. minutě zahrával soupeř, po neproměněné šanci, kdy utekl Oldřichu Buřičovi, rohový kop, jeho rozehrávku však zachytil předchozí hříšník, vyvezl míč do útočného pásma, přihrál dobře postavenému Janu Šroubovi, a ten z prostoru u levé tyčky srovnal na 1:1 (historii našeho prvního úspěchu detailně rozebral v pozápasovém rozhovoru Oldřich Buřič; přepis rozhovoru je zařazen na konci této reportáže). Se ztrátou vedení se soupeř samozřejmě nechtěl smířit a nadále testoval naši obranu. Ve 31. minutě nás od inkasovaní zachránila tyč, ve 32. minutě František Suchý. Ve 34. minutě došlo k potyčce mezi Ondřejem Bukovinským a hráčem Pohody, jejímž výsledkem bylo oboustranné vyloučení a následná dvouminutová hra tří proti třem. Ve 39. minutě se ocitl ve velké šanci útočník Pohody, naši branku naštěstí přestřelil. Ve 41. minutě našel František Suchý dlouhým přesným výhozem nabíhajícího Jana Šrouba, jehož pohotovou střelu z otočky brankář soupeře sice vyrazil, nicméně Jan Šroub se prosadil k odraženému míči a napodruhé střelou k levé tyči rozvlnil síť (2:1, šestý soutěžní gól Jana Šrouba v řadě). Ve 43. minutě předvedla krásnou kombinační akci „na jeden dotek“ trojice Lukáš Husník, Luboš Valtr, Petr Kindelmann, z nichž posledně jmenovaný, po přihrávce Luboše Valtra, zakončoval nezúčastněným kopem do odryté soupeřovy branky (3:1). Na dvoubrankové vedení našeho manšaftu reagoval soupeř zahájením power-play, v níž si vytvořil nejméně dvě brankové příležitosti, ale z žádné neskóroval, na čemž nese značný podíl „viny“ dobře chytající František Suchý, jemuž jednou na brankové čaře vypomohl záchranným skluzem Luboš Valtr. Ten zanedlouho, již těsně před závěrečným hvizdem, vybojoval před naším vápnem míč, prosadil se přes soupeřova obránce (ač tento okopával jej jak jarní zahrádku) a do prázdné brány upravil stav utkání na konečných 4:1 pro Bee Sting.

Informace pro novináře: Z nekonečných řad příznivců Bee Stingu usedli na tribuny: Bezstarosti, Suchá a krátce po svém vyloučení též Ondřej Bukovinský.

A ještě avizovaný přepis pozápasového rozhovoru s hrdinou naší prvé gólové akce, Oldřichem Buřičem:

Bezstarosti tribune: „Deme, deme k Oldovi Buřičovi a ptáme se ho, jak viděl ten první gól.“

O.Buřič: „Prostě vidím za sebou hráče, dam mu fóra, protože vím, že to byla těžká pozice, von teda vybojoval roh, ale já chytře jsem se podíval, kde... kam to rozehraje, a už jsem byl připravenej jako na ten pohyb, stojim, na vobou nohou, ale jednu už mam jako odpíchnutou ke startu, lehounce si zpracuju a běžim, běžim, běžim, běžim... tak kde sou všichni?... běžim, a Jára na jednej straně, Honza na druhej, no...“

Do rozhovoru vstupuje J.Váňa: „Jára smrt ve vočích, že mu to přihraje.“

O.Buřič: „Voni všichní koukali na Járu, ne, tak jsem to dal na Honzu a on to tam prostě šoupnul k tyči.“

Bezstarosti tribune: „K tyči, takže jasný. Takže... děkujeme za rozhovor.“

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Buřič O., Husník, Kindelmann, Šroub

Branky: Šroub 2, Kindelmann , Valtr

Bee Sting - Rabbit Plzeň "B" 6:0 (1:0)

6. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Soupeř nastoupil k utkání se čtyřmi hráči do pole, tedy bez možnosti střídání, čímž rázem vyhnal akcie rozjetého Bee Stingu do závratných výšin. O tom, že nejde o pouhou spekulativní bublinu, měl náš manšaft přesvědčit v následujících 50 minutách předvedenou hrou a tříbodovým ziskem.

Na začátku 4. minuty se soupeř po narážečce dostal před naši branku, střelu zblízka zlikvidoval František Suchý, a to tím způsobem, že mu bylo následně doporučeno skákat na paty. Ve 4. minutě se blýsknul individuální akcí po levé straně Oldřich Buřič, ani nadvakrát však gólmana Rabbitu nepřekonal. Ve 12. minutě po samostatném úniku po pravé straně hřiště volil Luboš Valtr namísto přihrávky nabíhajícímu Janu Šroubovi střelu, leč nemířil přesně, konkrétně vedle. Ve 14. minutě se z dobrých 12 metrů opřel do balonu Lukáš Husník, ale jeho projektil těsně minul branku (nicméně chvíle tohoto protinožce ještě měly přijít). V 18. minutě rozehrál soupeř přímý kop, následná střela trefila přímo našeho gólmana, Františka Suchého. Na úvodní gól utkání čekali příznivci Bee Stingu (a že se jich v hledišti sešlo!) do 19 minuty, kdy po kombinaci Miroslava Handlíře a Lukáše Husníka zakončoval posledně jmenovaný do odkryté brány (1:0). Po obdržené brance soupeř několikrát zazlobil, František Suchý však všechny střelecké pokusy Rabbitu spolehlivě kryl. V rozsahu prvého poločasu stojí za zmínku ještě samostatná akce Luboše Valtra, který se ve 23. minutě po svém neproměněném průniku opětovně dostal k míči, dokázal se u brankové čáry vtipně otočit a z velkého úhlu přes položeného gólmana trefil břevno jeho klece.

Začátek 2. poločasu patřil Rabbitu, který se v důsledku našich chyb a nekoncentrované defenzivy dostával stále častěji do gólových příležitostí. Jednu z vyložených, kdy se útočník soupeře ocitl sám před naší brankou, zneškodnil ve 27. minutě František Suchý. Krátce nato jsme soupeři věnovali další šanci, nepozornost v naší obraně zůstala naštěstí i tentokrát nepotrestána, když útočící hráč pálil mimo branku. Hra našeho celku působila zejména v této fázi zápasu velmi rozpačitě, dokonce až rozplačitě, jak potvrdila Jana Buřičová mladší. Divácké chmury významným způsobem rozehnala dvojice Petr Kindelmann – Lukáš Husník, když prvně jmenovaný postavil se k rozehrávce autu z levé postranní lajny, nádherným obloučkem našel „na zadní tyči“ stojícího Lukáše Husníka, který umístěnou střelou pod padajícím gólmanem zvýšil na 2:0 pro Bee Sting. Ve 32. minutě ohrozil Petr Kindelmann po přihrávce soupeře vlastní branku, Františka Suchého však nepřekonal. Ve 36. minutě to v naší obraně opět zahořelo – od inkasování nás zachránil Luboš Valtr, který vykopával míč skluzem z prázdné branky. Ve 36. minutě se Lukáš Husník dočkal čistého hattriku - po soupeřově špatné rozehrávce autu vybojoval míč, prošel obranou Rabbitu a jakýmsi poloblafákem přelstil gólmana (3:0). Nepříznivý stav řešili unavení králíci počínaje 41. minutou hrou v power-play, kterou však zjevně nezvládli a už ve 43. minutě inkasovali počtvrté – to Miroslav Handlíř vypíchl rozehrávku zadáků Rabbitu a s míčem doběhl do prázdné branky (4:0). 44. minuta byla ve znamení úspěšného hledání – považte sami - František Suchý našel výhozem Oldřicha Buřiče, Oldřich Buřič vyhledal pěknou přihrávkou před bránou volného Jana Šrouba, Jan Šroub vyšetřil volný prostor mezi gólmanem a tyčkou a do tohoto prostoru se následně trefil (5:0). Gólovou tečku za utkáním napsal Petr Kindelmann, který se obloučkem z vlastní devítky trefil do prázdné soupeřovy svatyně, kterážto v tu chvíli byla již zneuctěna až hanba.

Informace pro novináře: Tribuny na straně Bee Stingu napěchovány k prasknutí - celkem 7 diváků, z toho převážná část z klanu Buřičů, kteří - co do své početnosti - jistě zdaleka neřekli poslední slovo.

Sestava: Suchý F., Handlíř, Kindelmann, Valtr, Váňa, Buřič O., Husník, Škach O., Šroub

Branky: Husník 3, Handlíř , Kindelmann , Šroub

Bee Sting - SK Šeptem 1:1 (1:0)

14. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Souboje s tímto tichým celkem bývají poměrně vyrovnané a urputné (ovšem férové) a dnešní duel toho byl více než zářným příkladem. Nedlouho po zahřívacím úvodu jsme se dostali do vedení, když Oldřich Buřič rozehrával roh, počkal si na uvolnění Luboše Valtra a ten jeho přesný centr uklidil z první křížnou placírou na zadní tyč. Bohužel náskok hubený jak Indián po maratónu jsme nedokázali navýšit a soupeř trestal – vyrovnání na 1:1 se zrodilo po rychlém brejku zakončeném přesnou příhrou před branku a následném zasunutí (míče do klece). Protivník neustále zlobil, hýřil pohybem, napadal, chvílemi nás přehrával, ve finální fázi akcí mu však chyběl klid i kvalita. Té si naopak (zřejmě v Tescu) dostatek nakoupil brankář František Suchý, jenž předvedl několik parádních vychytávek včetně jednoho kouzelnického triku, když si vypůjčil (to snad v Tescu sehnat nelze) od Saxany natahovací ruku a překvapenému soupeři, stojícímu u opačné tyče, sebral přes celou šířku brány tutovku přímo z nohy. A třikrát při našem gólmanovi stálo i štěstíčko - ač překonán, cestě míče do sítě zabránila dvakrát branková konstrukce a jednou skluz Luboše Valtra.

Polařům Bee Stingu se však po celé utkání nepovedlo navázat na formu z předchozí šňůry šesti vyhraných zápasů, nedařilo se poslat si několik přesných přihrávek za sebou a logicky jsme se ani nedostávali do mnoha šancí. Několik akcí sice po gólu či alespoň pořádném zakončení volalo, např. kolmice Petra Kindelmanna na sprintujícího, bleskurychle se zorientovavšího a těsně vedle pálícího Jana Šrouba, či dlouhý pas Luboše Valtra před bránu na hlavu dobře nabíhajícho, leč nepřesně mířícího Ondřeje Bukovinského, povedlo se i pár nápaditých narážeček inicializovaných Filipem Linhartem a nějaká ta tradiční šněrovačka Oldřicha Buřiče, bohužel však zůstalo jen u volání. Naopak v závěru mače nás Šepťáci přitlačili, naštěstí se však také nedovolali a body se tak dělily rovným dílem.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Buřič O., Kindelmann, Linhart, Škach O., Šroub

Branky: Valtr

Bee Sting - SK Splávek 2:2 (1:2)

14. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Buřič O., Kindelmann, Linhart, Škach O., Šroub

Branky: Váňa 2

Bee Sting - TJ Sokol Letkov 2:5 (0:3)

20. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Vstup do utkání, jakož i celý prvý poločas, se nám věru nevydařily. Podle převládajícího názoru samotných aktérů chyběl pohyb i důraz a s nedostatkem pohybu vázla pochopitelně také kombinace. A když se k nevýraznému výkonu přidaly i chyby v obranné fázi, není se co divit, že jsme po poločase prohrávali (s nijak zvlášť silným soupeřem) už 0:3. V krátkosti k inkasovaným gólům: Soupeř otevřel skóre po kombinační akci, kterou rozebral naši obranu (0:1); druhý gól padl po chybě Františka Suchého, jenžto patrně ze strachu, že by mohl odkopem do hlediště zasáhnout svoji choť či dítka, odehrál po vyběhnutí míč raději přímo na nohu jednoho z protihráčů (0:2); krátce nato, po špatné rozehrávce Petra Kindelmanna ve středu hřiště, dostal se hráč Letkova z pravé strany do střelecké pozice a ránou z cca 9 metrů pod levou šibenici upravil poločasový stav na 0:3 v neprospěch Bee Stingu.

Ani ve druhém poločase se herní projev našeho manšaftu významně nezlepšil. Přesto jsme dokázali vykřesat jiskru naděje zásluhou Miroslava Handlíře, který si zpracoval balon sražený hrudníkem od Jana Šrouba a po krátkém samostatném postupu zakončil svou slabší nohou k tyči brány tělovýchovné jednoty (1:3). Následná snaha přiblížit se soupeři na rozdíl jediné branky vyšla bohužel naprázdno, střelecky se neprosadil v dobré příležitosti ani Pavel Bezstarosti, jehož pokus o přehození gólmana skončil pouze na břevně soupeřovy svatyně. Pátý gól utkání tak padl do naší sítě, když se útočník Letkova prosadil po pravé straně a kličkou překonal i naší poslední instanci, Františka Suchého. Petru Kindelmannovi se sice ještě podařilo přízemní umístěnou střelou z hranice brankoviště snížit na 2:4 a zápas tak mírně zdramatizovat, ovšem v závěrečné power-play se dokázal do černého trefit už jen soupeř, a sice lobem do naší odkryté branky. Před zraky Lenky Suché (včetně potomstva) a tří diváků z rodu Buřičů, z toho dvou dříve narozených a jednoho bolestmi a nemocemi sužovaného (Oldřicha ml.), tak skončilo utkání nelichotivým výsledkem 2:5.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Bezstarosti, Kindelmann, Škach O., Šroub

Branky: Handlíř , Kindelmann

Bee Sting - SK Happich Team 5:7 (0:4)

20. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Stejně jako v předchozím utkání s Letkovem, nechali jsme si i tentokrát ujet vlak už v první pětadvacetiminutovce, během které nám odpočatý a fyzicky zdatnější soupeř nasázel 4 branky, zatímco my jsme se ze vstřeleného gólu neradovali ani jednou. Několik šancí jsme si sice v průběhu prvého dějství vytvořili, ale v koncovce jsme naprosto selhali. Vývoj prvého poločasu sledoval v hledišti lochotínské haly zraněný a následky nemoci zdecimovaný Oldřich Buřič ml., jehož hlasový záznam přepracovaný do řeči telegrafu zněl by asi takto: 1.minuta - střela Happichu + dorážka do prázdné branky (0:1); 5.minuta - krásná akce v podání Bee Stingu – přenesení hry na Petra Kindelmanna, ten posunul na Miroslava Handlíře, který zakončil celou akci střelou mimo tři tyče; 7.minuta – velká šance Petra Kindelmanna, který prošel do útočného pásma, ale míč ztratil a z protiútoku jsme inkasovali, když nás soupeř vyšachoval v přečíslení dvou na jednoho (0:2) -- popis této akce byl po zveřejnění ostře dementován samotným aktérem směrem k rozhlasovému reportérovi a uveden na pravou míru následujícím způsobem: \"Hele Olďajs moc neser, jak ztratil míč, sem vystřelil, ale tak blbě, že jsem se trefil golmanovi do náručí.\" -- 13. minuta – tečovaná střela soupeře z úhlu prošla přes několik hráčů až do brány (0:3); 17. minuta Petr Kindelmann alias Mirek Dušín přiznal hru rukou; 17. minuta – inkasujeme po rohu soupeře z kopačky nepokrytého hráče (0:4).

Z komentáře Oldřicha Buřiče čerpala tato reportáž i v úvodu druhého dějství. -- Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním alespoň zkorigovat nepříznivý výsledek a hned ve třetí minutě vyústila naše snaha v první kladný moment zápasu, kterým byl příchod Petry Buřičové do hlediště lochotínského stánku. O necelou minutu později uvítali jsme v hledišti i Janu Buřičovou nejmladší s doprovodem. Na příchod obecenstva reagoval pozitivně jako první Ondřej Bukovinský, který se napodruhé, možná i napotřetí, v závaru před brankou Happichu trefil do černého (1:4). -- Na tomto místě se Oldřich Buřič z komentátorského stanoviště odmlčel (definitivně). Až do stavu 4:7 je průběh utkání zahalen mlhou zapomnění, z níž vystupují toliko naše gólové okamžiky: O druhý gól Bee Stingu se postarala dvojice Luboš Valtr - Jaroslav Váňa. Tihle hrdinové okamžiku řítili se v přečíslení (míč maje na nohou prvně jmenovaný) na branku Happichu, když tu útok podpořil ještě po pravé straně naběhnuvší Pavel Bezstarosti. Situaci tři na jednoho řešil Luboš Valtr přihrávkou doleva Jaroslavu Váňovi, ten mu míč vrátil a Luboš Valtr prostřelil vše, co mu stálo v cestě (2. gól BS). Tým Happichu, jistý si svým vítězstvím, poslal v cca 40. minutě do hry náhradního gólmana, načež udělil Petr Kindelmann našim hráčům pokyn ke střelbě, a to jakékoli, jen když bude mířena mezi tři tyče. Třetí gól Bee Stingu vsítil Pavel Bezstarosti, když si naběhl po pravé straně na přihrávku Jaroslava Váni a dbaje pokynů Petra Kindelmanna zkusil naslepo z úhlu vystřelit směrem, kde tušil bránu – míč doputoval mezi nohama gólmana do sítě (3. gól BS). O náš čtvrtý úspěch se zasloužil Ondřej Škach, jehož samostatná akce „hurá proti všem“ byla pro soupeře tak nečekaná, že mu v ní žádný z jeho obránců nedokázal zabránit a na zakončení střelou k tyči byl gólman krátký. Za stavu 4:7 odvolal náš manšaft gólmana a zkusil štěstí hrou v power-play. Čas do konce utkání však nestačil na víc, než na kosmetické vylepšení nepříznivého výsledku na konečných 5:7. K historii našeho pátého gólu vydáno jest toto svědectví: Při hře v power-play, kdy se nám podařilo zamknout soupeře v defenzívě, putoval míč od Luboše Valtra přes Jaroslava Váňu na pravou stranu k Ondřeji Bukovinskému, jenž popatřiv na druhé straně brankoviště Pavla Bezstarosti volil střílenou přihrávku, tu sice soupeř zblokoval, nicméně odražený míč se stejně dostal k původně zamýšlenému adresátovi a ten před soupeřovým obráncem trefil odkrytou část branky (5:7).

Z výsledku a předvedené hry se neradovalo celkem 7 diváků, kterým za jejich podporu samozřejmě náleží dík. Konkrétně hleděli tito: Oldřich Buřič st. s chotí, Oldřich Buřič ml. (v rozsahu jediné minuty též s chotí), Jana Buřičová nejml. s otcem, Lenka Suchá.

Special thanks for Oldřich Buřič‘s commentary.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Valtr, Váňa, Bezstarosti, Kindelmann, Škach O., Šroub

Branky: Bezstarosti 2, Bukovinský , Škach O. , Valtr

Bee Sting - FC Playmakers Plzeň 3:7 (1:4)

26. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010 - dohrávka

V zápase s „tvůrci hry“ jsme se v porovnání s předchozími mači prezentovali zlepšeným výkonem, k čemuž nemalou měrou přispěla svou účastí dvojice Lukáš Husník, Filip Linhart. Přesto jsme na herně nejlepší mančaft soutěže nestačili a byli poraženi rozdílem třídy, o čemž svědčí i konečný výsledek.

Na začátku 5. minuty utkání ztratil balon ve středu hřiště Ondřej Bukovinský, čehož okamžitě využili dva „tvůrci“ k rychlému výpadu do otevřené obrany a svou kombinaci zakončili gólem do odkryté branky (0:1). V 7. minutě předvedl hráč soupeře opravdovou fotbalovou lahůdku – po vzoru Jozefa Adamce si přehodil míč přes hlavu, čímž současně vyřadil ze hry (resp. historicky znemožnil) jednoho z našich obránců; naštěstí pro nás svou akci nekorunoval gólem, ale pouze střelou do tyče. Na konci 7. soupeř dokonale rozebral naši obranu, i tentokrát nás zachránila tyčka. Na první solidní útok v podání našich borců čekali diváci do 11. minuty, kdy po akci Miroslava Handlíře a Filipa Linharta střílel prvně jmenovaný mimo branku (střela tečovaná); po následném rohu a závaru před brankou „tvůrců“ se ocitl ve střelecké pozici opět Miroslav Handlíř, jehož pokus gólman chytil. Ve 13. minutě přihrál Jaroslav Váňa do dobré šanci Ondřeji Bukovinskému, ten si však při pokusu ohrozit bránu soupeře ukopl stojnou nohou míč, čímž zmírnil razanci kopu na 5% původního záměru – i přesto (nebo právě proto) měl gólman plné ruce práce, aby míč vytěsnil na roh; k rozehrávce standardní situace se postavil Jaroslav Váňa, míč poslal na nohu Lukáše Husníka, který „angličanem“ srovnal na 1:1. Na začátku 15. minuty byla po zahrané ruce v našem pokutovém území nařízená penalta, s níž si její exekutor poradil suverénně – „zavěsil pod víko“ (1:2). V 16. minutě prošel hráč soupeře po levé straně od vlastní branky až na úroveň naší devítky, kde se opřel do balonu a překonal Františka Suchého (prosté, jednoduché, účelné, 1:3). Ve stejné minutě se soupeř dostal do přečíslení dva na jednoho, které umě vyřešil vstřelením další branky (1:4). Ve 20. minutě vyslal František Suchý přesným výhozem do vyložené šance Jana Šrouba, jenž však na gólmana nevyzrál – míč trefil přímo do něj. Poločas tak skončil výsledkem 1:4 v neprospěch Bee Stingu.

Ve 29. minutě prokázal svoji fotbalovou genialitu Lukáš Husník, když nádhernou přihrávkou (patičkou) vysunul do brejku po pravé straně Ondřeje Bukovinského, který oku lahodící akci zakončil střelou nártem k tyči (2:4). Po druhém vstřeleném gólu náš mančaft výrazně ožil a během následujících 5 až 10 minut měl víc ze hry a vytvořil si několik šancí. Ve 31. minutě se ujal rozehrávky rohu Ondřej Bukovinský, obloučkem našel Lukáše Husníka, jehož hlavičku mířenou do pravé šibenice gólman vytáhl. Dle výpovědi Luboše Valtra předcházela rohu pěkná přímočará akce na jeden dotek po ose Ondřej Bukovinský – Lukáš Husník – Filip Linhart, jehož stahovačku před brankářem na poslední chvíli vystihl vracející se obránce. Na začátku 8. minuty se individuální akcí prosadil Filip Linhart, dostal se až před gólmana, zakončení mu však nevyšlo podle jeho představ; nato se po rozehrávce rohu dostal do šance Miroslav Handlíř, s jehož střelou doprostřed branky si gólman poradil (vyrazil nad břevno). V 39. minutě zahrál útočník soupeře na housle Filipu Linhrtovi, prošel po pravé straně až na hranici brankoviště, obloučkem přehodil Františka Suchého a dobíhající druhý útočník míč definitivně ve skluzu uklidil do naší svatyně (2:5). Šestý gól jsme inkasovali záhy, a sice po chybě Františka Suchého, který si s balonem pohrával více než zdrávo, aby jej nakonec místo odkopu nahrál přímo do nohy jednoho z „tvůrců“, pro něhož nebyl problém trefit ze tří metrů prázdnou branku (2:6). Na konci 41. minuty zahrával Lukáš Husník přímý kop, jeho přízemní střelu kolem zdi k levé tyči však gólman vytáhl. Ve 44. minutě vystřelil hráč soupeře z dobrých 15 metrů, František Suchý měl zřejmě zakrytý výhled nebo jej zklamal zrak, ať tak či tak, na střelu téměř nezareagoval (2:7). Na konci 20. minuty se blýskl pěknou přihrávkou Miroslav Handlíř, když dlouhým vzdušným pasem poslal do vyložené šance Jana Šrouba, ten se bohužel v dobré pozici (sám před brankou, nikým nekrytý) správně nezorientoval (pozn.: nikdo ze spoluhráčů mu nezakřičel, že je sám) a namísto zpracování volil zakončení hlavou, se kterým si brankář „tvůrců“ lehce poradil. Tečku za utkáním napsal ovšem náš mančaft, a to vydařenou akcí na jeden dotek, zakončenou gólem do odkryté branky – Ondřej Bukovinský přihrál z vlastního obranného pásma krásným křižným pasem doleva Filipu Linhartovi, ten poslal míč z jedné před bránu na nabíhajícího Lukáše Husníka, jenž se ve stoprocentní příležitosti nemohl zmýlit a snížil na konečných 3:7.

Utkání přihlíželi celkem 4 příznivci Bee Stingu – stabilní divačka Lenka Suchá, zádově a střevně nestabilizovaný Luboš Valtr, dále záznam z utkání pořizující Pavel Bezstarosti a na trénink příchozí Oldřich Buřič st.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Kindelmann, Váňa, Husník, Linhart, Škach O., Šroub

Branky: Husník 2, Bukovinský

Bee Sting - 1.FC Kompas-rollo Plzeň 8:2 (4:0)

27. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Gólový účet utkání otevřel (ještě za nepřítomnosti zpravodajského štábu) Jan Šroub, který se po přihrávce Oldřicha Buřiče trefil z levé strany pod břevno soupeřovy branky (1:0). Ve 20. minutě nastřelil hráč soupeře po samostatné akci tyč, následoval náš protiútok a centr Filipa Linharta, který obránce Kompas-rolla usměrnil hlavou do vlastní sítě (2:0). Ve 21. minutě, po zdařilé spolupráci Lukáše Husníka a Miroslava Handlíře, prvně jmenovaný vystřelil a odražený míč doklepl do odkryté branky dobíhající Miroslav Handlíř (3:0). Chvíli nato rozjel útočnou akci Filip Linhart, přihrál doleva Odřeji Škachovi, který zřejmě střelou (méně pravděpodobně střílenou nahrávkou) našel na zadní tyči Ondřeje Bukovinského, jenž upravil výsledek prvního poločasu na 4:0 ve prospěch Bee Stingu.

Ve 27. minutě utkání, po přihrávce od Lukáše Husníka, předvedl Luboš Valtr na půlce učebnicovou „Zidanovku“, čímž se elegantně zbavil bránícího hráče, nikým neatakován pak prošel po pravé straně hřiště a střelou mezi nohy gólmana zvýšil na 5:0 pro Bee Sting. Ve 31. minutě přihrál Ondřej Škach Oldřichu Buřičovi, jehož kop šajtlí prošel mezi nohama brankáře do sítě (6:0). Uspokojeni jednoznačným vedením polevili jsme v koncentraci, čehož soupeř využil. Ve 35. minutě vběhl do ležérního odkopu Filipa Linharta protihráč a snížil na 6:1. Ve 37. minutě čtveřice našich hráčů pouze nezúčastěně přihlížela, jak útočník Kompas-rolla prochází před naši bránu a střelou kolem Františka Suchého mění skóre na 6:2. Druhý inkasovaný gól nás naštěstí probudil ze spánku na vavřínech a začali jsme opět hrát. Ve 38. minutě, po přihrávce Jana Šrouba, nastřelil Petr Kindelmann tyč a krátce nato si stejný hráč položil brankáře soupeře, namísto chřtánu zývající branky však trefil pouze její břevno. Chvíli poté, po narážečce Oldřicha Buřiče a Miroslava Handlíře, rozvlnil síť posledně jmenovaný, když z pravé strany z velkého úhlu zatočil míč šajtlí kolem gólmana (7:2). A kdo gólový účet utkání otevřel, ten jej také krátce před závěrečným hvizdem uzavřel – z rozehrávky autu nahrál Petr Kindelmann Janu Šroubovi, který si míč zpracoval a střelou mezi nohy dokončil houslový koncert věnovaný gólmanovi Kompas-rolla (8:2).

S výsledkem i předvedenou hrou mohli být spokojeni 3 přihlížející příznivci Bee Stingu – Lenka Suchá s dcerou a Pavel Bezstarosti, jenžto byl pro případ, že by to personálně hořelo, připraven do toho vlítnout, ale že jsme se ohňů nedočkali, zůstalo pouze u připravenosti.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Šroub, Valtr, Buřič O., Husník, Kindelmann, Linhart, Škach O.

Branky: Handlíř 2, Šroub 2, Bukovinský , Buřič O. , Linhart , Valtr

Bee Sting - Bowling Bar Luna 4:3 (4:3)

27. březena 2010, Krajský přebor 2009/2010

Vstup do utkání s papírovým outsiderem měli jsme přímo raketový – krátce po úvodní rozehrávce se individuálně „po škachovsku“ prosadil Oldřich Buřič, jehož první střelecký pokus gólman ještě vyrazil, na dorážku byl však krátký (1:0; podle výpovědi duchapřítomného Luboše Valtra padla branka v 19. vteřině zápasu). V 8. minutě se silou prosadil útočník Bowling Baru a střelou, jež prošla mezi nohama Františka Suchého, vyrovnal na 1:1. V 9. minutě nás soupeř kombinačně rozebral, následovala střela, na kterou František Suchý sice dobře zareagoval, nicméně mimo branku ji už vytěsnit nedokázal (1:2). V 11. minutě se nadechl k samostatné akci Oldřich Buřič – postupoval s balonem středem hřiště do útočného pásma, kde stahovačkou z pravé nohy na levou oklamal hned několik bránících hráčů, povedenou akci však nedotáhl do gólového konce - trefil pouze do tyče. Ve 12. minutě jsme již po několikáté v utkání propadli v obranné fázi, soupeř se dostal do přečíslení a nastřelil břevno. Ve 13. minutě jsme už tolik štěstí neměli – hráč soupeře utekl po levé straně, nikým neatakován se opřel do balonu a střelou kolem pozičně špatně postaveného Františka Suchého zvýšil utrpení obecenstva na 1:3. Bezprostředně po třetí inkasované brance došlo v prostoru naší střídačky k ostřejší výměně názorů na téma bránění a vracení se s útočícími obránci soupeře. Jak se později ukázalo, hlasitější roztržka náš mančaft nerozložila, naopak jej nastartovala k úspěšnému návratu do boje o tři body. V 17. minutě rozehrál trestný kop Filip Linhart, a to tak, že přiťuknul míč Oldřichovi Buřičovi, jehož prvou střelu zastavila zeď, napodruhé se však majitel několika sošek nemýlil – jeho pumelice skončila v šibenici soupeřovy branky (2:3). V 19. našel Miroslav Handlíř před bránou volného Ondřeje Škacha, jenž se patrně zalekl situace a nedokázal si dobře zpracovat skákavou přihrávku. Ve 20. minutě přihrál v útočném pásmu Ondřej Bukovinský Filipu Linhartovi a naběhnutím si žádal o vrácení míče do výhodné střelecké pozice; Filip Linhart namísto narážečky zkusil štěstí sám – jeho první pokus brankář zlikvidoval, náš útočník se však opětovně dostal k míči a z úhlu jej propasíroval do brány (3:3). Ve 23. minutě po narážečce s Oldřichem Buřičem pálil Jan Šroub pouze do gólmana, útok však pokračoval, k míči se dostal Ondřej Bukovinský, lišácky nastřelil míč z dobrých 15 metrů směrem soupeřova svatyně, kde viděl nabíhajícího Jana Šrouba; Jan Šroub, aniž se míče dotkl, před ním toliko přeběhl, čímž zmátl brankáře Bowling Baru do té míry, že střílená přihrávka z kopačky Ondřeje Bukovinského doputovala až do sítě (4:3). Ve 23. minutě si Petr Kindelmann narazil s Lubošem Valtrem (pozn.: narazil si s ním balon, nikoli sud), prvně jmenovaný však ze čtyř metrů zamířil mimo branku, a tak se strany měnily za stavu 4:3 ve prospěch Bee Stingu.

Ve 29. minutě se blýskl povedenou individuální akcí Ondřej Škach, který se v situaci, kdy všichni bránící hráči očekávali nahrávku doleva na Filipa Linharta, uvolnil kličkou vpravo do volného prostoru a ve skluzu zakončil, žel mimo branku. Ve 33. minutě zazlobil po delší odmlce soupeř, když nastřelil z pravé strany břevno. Ve 36. minutě si ideálně v rychlosti převzal míč Luboš Valtr (zpracováním do pohybu se současně zbavil bránícího hráče), čímž se dostal do slibné příležitosti, nicméně namísto zakončení levou nohou zvolil pravou šajtli a branku minul. A jelikož se do závěrečného hvizdu sudího již nic podstatného nestalo (a pokud ano, nešlo o gól), skončilo poslední soutěžní utkání A mužstva Bee Stingu v sezóně 2009/2010 vítězstvím 4:3.

V roli diváků účinkovali Pavel Bezstarosti a Lenka Suchá, které patří za diváckou účast v dnešním utkání, jakož i v průběhu celé sezóny, velká pochvala.

Sestava: Suchý F., Bukovinský, Handlíř, Šroub, Valtr, Buřič O., Kindelmann, Linhart, Škach O.

Branky: Buřič O. 2, Bukovinský , Linhart

Přihlásit se