Bee Sting Plzeň > B-tým > Sezóna 2013/2014 > I. třída 2013/2014

I. třída 2013/2014


Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Jan Šroub 10 14
2. Karel Švarc 7 8
3. Lukáš Husník 6 6
4. Pavel Bezstarosti 6 9
5. Ondřej Najman 5 9
Luboš Valtr 5 9
7. Jan Bartošek 5 13
8. Ondřej Škach 3 8
9. Petr Kindelmann 2 9
10. Oldřich Buřič 1 1
11. Jan Bernard 1 2
Jan Miška 1 2
13. Martin Trojovský 1 6
14. Tomáš Suchý 1 10
15. Miroslav Handlíř 1 14
16. Martin Holý 0 11

Bee Sting "B" - Zahrada s úsměvem 4:5 (2:2)

14. září 2013, I. třída 2013/2014

První hrací víkend 1.třídy připravil pro béčko hned dva zápasy, takže jsme se zodpovědně sešli v kvalitativně i kvantitativně solidní sestavě. Soupeř sice představil početně užší soupisku, ovšem jakost byla na jeho straně, o čemž svědčí přítomnost všech tří hostů z divizního Lochotína. Zahradníci na tom byli o něco lépe technicky a kombinačně, my jsme vsadili na zodpovědný kolektivní přístup a suma sumárum se odehrála atraktivní rovnocenná partie, na jejímž konci se mohly radovat oba týmy, bohužel my to nebyli.

Jako první i druhý skóroval náš protivník a až do konce poločasu držel dvoubrankový náskok. Před přestávkou se však nejprve dopustil faulu ve vápně, za nějž byl potrestán rutinérsky proměněnou penaltou předsedy Kindelmanna, a poté se ještě stihl trefit Kája Švarc. Druhá půle tak začínala odznova a za delší konec opět tahala s úsměvem Zahrada. Za stavu 2:5 už to vypadalo bledě, ale závěrečná čtvrtina duelu patřila nám. Na 3:5 snižoval po průniku Luboše Valtra a jeho přihrávce před bránu Kája Švarc a na dostřel nás dostal parádní křížnou levačkou k tyči Honza Šroub. Při závěrečné power-play jsme sahali po bodu, bohužel závary ani střely se za čáru nakonec nepodařilo dostat.

Sestava: Suchý T., Handlíř, Valtr, Šroub, Bartošek, Bernard, Kindelmann, Škach O., Švarc K.

Branky: Švarc K. 2, Kindelmann , Šroub

Bee Sting "B" - DTJ Klabava 2:12 (1:3)

14. září 2013, I. třída 2013/2014

Tento zápas, resp. jeho druhý poločas, by bylo lepší ponechat bez komentáře. Klabavané sice nedosahovali fotbalových kvalit našeho předchozího protivníka, zato hráli mnohem důsledněji, kolektivněji, s obrovským nasazením a nedarovali nám ani píď prostoru. K tomu přidali neuvěřitelnou efektivitu v zakončení, přičemž zároveň náš výkon byl nesrovantelně horší než v duelu se Zahradou a kombinací těchto dvou faktorů se zrodil debakl.

První poločas tomu ještě nenasvědčoval, tam byl rozdíl v podstatě jen v proměňování šancí. Klabava zužitkovala tři, my jen jednu, když se po přihrávce Káji Švarce před prázdou brankou nemýlil Jenda Bartošek. Jinak asi největší nebezpečí pro Klabavu znamenal Jan Šroub, jenž během první půle trefil tyč a břevno (ve druhé pak završil konstrukční hattrick).

Do druhého dějství jsme vstoupili s odhodláním zápas otočit, sestavu jsme stáhli na šest běhavějších plejerů, což se nám během letních turnajů i v předchozím zápase osvědčilo, tentokrát systém selhal. Klíčový moment nastal nedlouho po poločasovém hvizdu, kdy nám do sítě přistály dva slepené knedlíky a naše hra se sesypala jako domeček z karet. Od té doby existovalo jen jedno mužstvo a další inkasa na sebe nenechala dlouho čekat. Rozhodnutí vyzkoušet hru bez gólmana se ukázalo také jako liché, během této herní varianty jsme se téměř vůbec nedokázali dostat do postavení a ohrožovat soupeře, naopak jsme pětkrát tahali míč z vlastní kysny a sehráli tak zřejmě nejhorší power-play v historii klubu. Jediným světlým momentem tak byla branka navrátilce Jana Bernarda po Šroubově asistenci.

Sestava: Suchý T., Handlíř, Valtr, Šroub, Bartošek, Bernard, Kindelmann, Škach O., Švarc K.

Branky: Bartošek , Bernard

Bee Sting "B" - Green Rebels 10:2 (1:2)

28. září 2013, I. třída 2013/2014

V prvním poločase relativně vyrovnaný zápas s agresivně hrajícím soupeřem, kdy náš jediný gól trefil po individuální akci a přehození padnuvšího brankáře Luboš Valtr, zlomil úvod dějství druhého, kdy jsme dvěma slepenými fíky otočili skóre. Neprve svůj průnik středem hřiště zakončil rutinérskou střelou k tyči Jan Bartošek a za chvíli se podobně prezentoval jeho jmenovec Šroub. Rebelové vzápětí přestali být důslední v defenzivě, což se nám dnes dařilo trestat velmi efektivně a do střeleckých tabulek si postupně přidali zářez všichni hráči z pole. Nejvýrazněji se do statistik zapsalo duo Škach - Šroub, když první jmenovaný zaznamenal hattrick a druhý k jednomu banánu přidal pět asistencí.

Sestava: Holý M., Handlíř, Valtr, Šroub, Bartošek, Miška, Najman, Škach O.

Branky: Škach O. 3, Najman 2, Bartošek , Handlíř , Miška , Šroub , Valtr

Bee Sting "B" - Tahouni 1:2 (1:0)

5. říjen 2013, I. třída 2013/2014

Ve vyrovnaném duelu doplatil náš mančaft na neproměňování šancí, kterých si vytvořil dostatečné množství. Jenže Kočka dnes začapala a navíc střely našich borců zhusta mířily buď vedle, do gólmana nebo do brankové konstrukce, v čemž vynikal zejména Lukáš Husník. Jedinou branku Bee Stingu tak zaznamenal muž dvou sošek, což na bodový zisk nestačilo.

Sestava: Holý M., Bartošek, Handlíř, Husník, Miška, Buřič O., Najman, Škach O., Švarc K.

Branky: Buřič O.

Bee Sting "B" - 3 promile 4:4 (2:2)

13. říjen 2013, I. třída 2013/2014

Úvodní minuty zápasu nepředpovídaly 8 branek. S příchodem Lukáše Husníka ale zápas nabral vyšší tempo. První gól vsítil přízemní střelou pod padající Kachnou Honza Bartošek. O chvíli později jsme šli ve třech do rozložené obrany soupeře, bohužel však přihrávka našeho předsedy skončila přímo na kopačce prvního soupeře a situace se tak kompletně otočila (1:1). Druhý náš gól dal Honza Šroub, když v naběhu od levé postraní čáry převzal přihrávku a brankář reagoval pohybem na první náznak střely. Náš hráč ale dovedl míč až na osu hřiště a zasunul do odkryté klece. Vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat, když Honza Šroub se nestačil vrátit se svým hráčem a ten zakončil pas na zadní tyči.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, kde útoky převyšovaly obrany. Náš třetí gól dal opět Honza Šroub střelou k pravé tyči. Vyrovnání přišlo, když hráč soupeře velmi dobře zpracoval balón zády k bráně na hranici našeho brankoviště a z otočky propálil vše, co mu stálo v cestě. Poprvé se soupeř dostal do vedení, když se Míra Handlíř snažil řešit situaci před naší bránou kreativně namísto odkopu míče. Vyrovnání zařídil přesnou levačkou Lukáš Husník. Závěrečné minuty se hrály nahoru dolů, ale žádný další gól již nepadl.

Sestava: Holý M., Bartošek, Handlíř, Šroub, Husník, Kindelmann, Najman, Suchý T.

Branky: Šroub 2, Bartošek , Husník

Bee Sting "B" - Exmet 2:2 (0:1)

19. říjen 2013, I. třída 2013/2014

Proti mančaftu složenému převážně z (ex)fotbalistů plzeňských týmů ZČE či SK jsme v úvodních fázích duelu tahali za kratší konec a v souvislosti s neproměněním žádné z našich nemnoha příležitostí se do pomyslných kabin šlo za stavu 0:1. Branka to však byla dosti smolná, když dalekonosný přímák z kopačky ranaře Bebího tečoval Ondra Najman do Mártyho protipohybu.

Postupem času naše hra nabírala kvalitnější parametry, přesto jsme i ve druhé půli inkasovali jako první. Zanedlouho se však z podobného místa jako předtím protihráč opřel do přímáku Luboš Valtr a i díky dobré černé práci Toma Sucháče v brankovišti se gólman Exmetu, který si sebevědomě nepostavil žádnou zeď, za střelou stačil jen ohlédnout. Kontaktní gól nás ještě více nabudil, s chutí jsme se do soupeře opřeli a začali být lepším celkem. Branku jsme však přidali už jen jednu, když po Valtrově úniku podél pravé lajny a jeho stříleném centru uklidil míč pohotově z první do sítě Lukáš Husník.

Remíza je v kontextu celého zápasu spravedlivým výsledkem, který braly oba týmy.

Sestava: Holý M., Bartošek, Handlíř, Šroub, Valtr, Husník, Najman, Suchý T., Švarc K.

Branky: Husník , Valtr

Bee Sting "B" - Intersekce 2:2 (2:2)

19. říjen 2013, I. třída 2013/2014

Záchranářský duel se pro nás během prvního poločasu nevyvíjel dobře, když nám co do technických kvalit nepříliš disponovaný soupeř činil potíže svým úporným stylem, na který jsme zpočátku klopotoně nacházeli protizbraň. Projevilo se to i na skóre, kdy se protivník protlačil několikrát do zakončení a dostal se do vedení. Na 1:1 vyrovnával po Valtrově přihrávce střelou podél gólmana Kája Švarc, ale soupeř šel zanedlouho znovu do vedení. Ještě do přestávky jsme opět srovnali po signálu z rohového kopu, když si na Husníkův centr k bližší tyči naběhl Luboš Valtr a z voleje se nemýlil.

Druhá půle se již odehrávala v naší režii. Zkvalitnili jsme pohyb i rozehrávku a góly se zdály být jen otázkou času... jenže ten ubíhal a pořád nic. Střely končily buď vedle, na brankáři nebo na tyčích, především projektilům z kopaček Lukáše Husníka či Honzy Šrouba scházely milimetry. Nepovedl se ani nájezd tři na gólmana v podání tria Husník - Šroub - Bezstarosti, kdy prvně jmenovaný zatáhl míč středem, nahrál doleva druhému, ale brankář stačil zasáhnout. A když se neujalo ani výstavní sólo Pavla Bezstarosti, který prokličoval útočnou polovinou hřiště zprava doleva a zpět, bravurní akci zakončil technickou střelou, za kterou se gólman jen ohlédl, ale míč se od vnitřní strany tyče odrazil podél brankové čáry zpět do hřiště, začalo být jasné, že dnes nám zkrátka není dáno.

Dnešní druhá plichta je pro nás narozdíl od té první velkou ztrátou v boji o záchranu a tentokrát neodpovídá dění na hřišti, na němž ve druhé půli existoval prakticky jen náš mančaft, ale to si můžeme leda tak namazat na prsa.

Sestava: Holý M., Bartošek, Handlíř, Šroub, Valtr, Husník, Bezstarosti, Suchý T., Švarc K.

Branky: Švarc K. , Valtr

Bee Sting "B" - FC Psycho "B" 2:9 (1:4)

26. říjen 2013, I. třída 2013/2014

Sestava: Suchý T., Bartošek, Šroub, Kindelmann, Bezstarosti, Švarc K.

Branky: Kindelmann , Švarc K.

Bee Sting "B" - Bowling Bar Luna "B" 3:2 (3:0)

2. listopad 2013, I. třída 2013/2014

Závěrečné podzimní kolo přineslo přímý duel o poslední nesestupovou příčku v tabulce. Ten sliboval zajímavý náboj i proto, že áčka obou týmů se pravidelně střetávají v krajském přeboru a dnešní utkání těchto plejerů nabídlo na obou stranách dost. Bowling se při vědomí důležitosti zápasu sešel v rámci podzimu asi v nejlepší sestavě a začal aktivně. S tím jsme počítali, nechali je držet míč, aktivně jsme bránili vlastní polovinu a vyráželi do brejků. Jeden z nich jsme po zaváhání posledního kuželkáře při rozehrávce na polovině hřiště využili. Honza Šroub získal míč a nájezd na brankáře ve dvojici se svým jmenovcem Bartoškem zakončil přihrávkou druhému jmenovanému před prázdnou kasu. Druhý gól přidal Luboš Valtr křížnou střelou z voleje po precizně dloubnutém autu Pavla Beztstarosti. Na poločasových 3:0 pak díky příkladnému forčekingu Jendy Bartoška zvyšoval do odkryté svatyně Pavel Bezstarosti.

Druhé dějství nabídlo podobný obraz hry jako první. Bowling se tlačil do ofenzivy, držel balón, ale naše obranná hra slavila úspěch, nutno podotknout, že za stále výraznějšího přispění kouzelníka Mártyho v kysně. Soupeři tak pomohla až velmi přísně nařízená penalta za ruku nastřelenou míčem směřujícím ven z vápna, kterou Stáňa s přehledem proměnil. Asi sedm minut před koncem sáhl Bowling po power-play a naší defenzivě začínalo být stále větší horko. Na druhou stranu jsme v této době mohli rozhodnout, když jsme měli několik střel přes celé hřiště, ty ovšem prázdnou branku minuly. Naopak soupeř tečovanou střelou asi dvě minuty před koncem snížil na jednogólový rozdíl a o drama bylo postaráno. Finální sekundy se odehrávaly v nebezpečné blízkosti naší branky, ale když si Márty při největší a zároveň poslední šanci soupeře zanotoval Mám jednu ruku dlouhou a čarodějnicky vytěsnil míč už už zaplouvající k tyči, mohli jsme si vydechnout.

Sestava: Holý M., Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Suchý T., Škach O.

Branky: Bartošek , Bezstarosti , Valtr

Bee Sting "B" - DTJ Klabava 3:3 (0:2)

6. duben 2014, I. třída 2013/2014

Utkání, ve kterém se převaha, šance i chyby přelévaly ze strany na stranu, skončilo zřejmě zaslouženou remízou.

Za zmínku stojí debut Martina Trojovského, který je ve svých 16 letech největším (resp. jediným) juniorským talentem Bee Stingu.

Sestava: Škach O., Handlíř, Kindelmann, Trojovský, Šroub, Bartošek, Bezstarosti, Najman, Suchý T.

Branky: Šroub 2, Suchý T.

Bee Sting "B" - Zahrada s úsměvem 5:0 (0:0)

13. duben 2014, I. třída 2013/2014 - kontumace

Zahradníci se s úsměvem nedostavili.

Bee Sting "B" - Exmet 7:2 (3:1)

26. duben 2014, I. třída 2013/2014

Na důležitý duel o šest záchranářských bodů jsme se sešli v lepší sestavě než soupeř a přestože hra v poli působila poměrně vyrovnaným dojmem, šancí jsme měli víc my a sedm jich proměnili, což stačilo na vysoké vítězství.

Sestava: Holý M., Handlíř, Šroub, Trojovský, Valtr, Bezstarosti, Kindelmann, Najman, Švarc K.

Branky: Bezstarosti 2, Najman 2, Švarc K. 2, Šroub

Bee Sting "B" - FC Psycho 2:6 (0:2)

26. duben 2014, I. třída 2013/2014

Po hodinové pauze vyplněné předsedovou akcí \"Pivo pro každou včelu\" jsme nastoupili proti lídrovi tabulky v sestavě s dvojčaty Damiens a jejich fotbalová kvalita nakonec rozhodla. Na začátku druhé půle se nám sice podařilo srovnat na 2:2, ovšem další průběh se nám nepovedl a finální skóre je snad až příliš kruté.

Sestava: Holý M., Handlíř, Šroub, Trojovský, Valtr, Bezstarosti, Kindelmann, Najman, Švarc K.

Branky: Švarc K. , Valtr

Bee Sting "B" - Tahouni 6:3 (2:0)

11. květen 2014, I. třída 2013/2014

Nikdo z účastníků se nenamáhal poskytnout komentář.

Sestava: Holý M., Bartošek, Bezstarosti, Handlíř, Husník, Kindelmann, Najman, Suchý T., Trojovský, Škach O., Šroub

Branky: Husník 3, Bezstarosti 2, Šroub

Bee Sting "B" - Intersekce 3:5 (0:1)

25. květen 2014, I. třída 2013/2014

Nikdo z účastníků se nenamáhal poskytnout komentář.

Sestava: Holý M., Bartošek, Bezstarosti, Handlíř, Husník, Kindelmann, Suchý T., Trojovský, Šroub

Branky: Bartošek , Husník , Šroub

Bee Sting "B" - Bowling Bar Luna 4:4 (1:3)

22. červen 2014, I. třída 2013/2014

V posledním zápase sezóny s již jistým sestupujícím se rozhodovalo o našem bytí či nebytí v 1.třídě. Výhra nám zaručovala udržení, jiný výsledek nás posílal o soutěž níž. Soupeř se navzdory své situaci sešel v podstatě v áčkové krajskopřeborní sestavě (asi po zápase následovala dokopná), my taky nastoupili se solidní squadrou a hrál se koukatelný futsal. Vstup se nám vydařil, když po brankách Pavla Bezstarosti a Ondry Najmana svítilo na pomyslném ukazateli skóre 2:0. Bouleři sice snížili, ale dvougólový náskok nám ještě do přestávky vrátil dalekonosný pokus Martina Trojovského z půlky hřiště, který čapákovi proklouzl do sítě.

Druhá půle se nám však nevydařila, soupeř zejména díky dvojici svých nejvýraznějších individualit Stáňa - Bouchy skóre otočil a nám už se při power-play podařilo Honzou Šroubem pouze vyrovnat, což na záchranu nestačí a Bee Sting B tak sestupuje do 2.třídy.

Sestava: Holý M., Handlíř, Šroub, Trojovský, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Najman, Škach O.

Branky: Bezstarosti , Najman , Šroub , Trojovský

Přihlásit se