Bee Sting Plzeň > B-tým > Sezóna 2008/2009 > I.třída 2008/2009

I.třída 2008/2009


Konečná tabulka
# Klub Z V R P Skóre Body
1. FC Splávek 20 15 2 3 111:65 47
2. Teplárna 20 12 1 7 100:61 37
3. Lochotín 20 12 1 7 108:74 37
4. Exmet Plzeň 20 9 3 8 59:55 30
5. FC Santos 20 9 1 10 81:99 28
6. TJ Bouda 20 8 3 9 70:84 27
7. Zlomený kolo 20 8 2 10 70:88 26
8. Euroverlag 20 7 3 10 70:73 24
9. Krvavá Tlačenka 20 7 3 10 52:64 24
10. Bee Sting "B" 20 7 1 12 55:71 22
11. Tahouni 20 4 4 12 51:93 16

Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Jan Šroub 16 20
2. Tomáš Lindauer 8 11
3. Luboš Valtr 8 13
4. Jaroslav Váňa 6 10
5. Petr Kindelmann 5 14
6. Filip Linhart 3 2
7. Jan Buřič 2 8
8. Tomáš Suchý 2 16
9. Pavel Toupal 1 1
10. Oldřich Buřič 1 3
11. Lukáš Husník 1 5
12. Jan Uxa 1 7
13. Jan Bartošek 1 13
14. Luboš Matásek 0 1
Martin Považan 0 1
16. Pavel Bezstarosti 0 3
17. Ondřej Škach 0 6
18. Jan Miška 0 7
19. Martin Holý 0 8
20. Tomáš Matoušek 0 15

Bee Sting "B" - Exmet 1:2 (1:1)

6. září 2008, I.třída 2008/2009 - 1.kolo

V duelu dvou nováčků soutěže, jenž měl s přihlédnutím k letní nerozehranosti slušnou úroveň, se v prvním dějství více prosazoval tým, který postoupil ze druhé třídy. Proměnit dokázal však jen jednu ze svých šancí, když se nechal předskočit Tomáš Suchý a rychlý kontr byl zakončen přesnou střelou. Našemu mužstvu se však podařilo poměrně záhy vyrovnat. Jaroslav Váňa zachytil na polovině hřiště rozehrávku soupeře a postupoval s Janem Šroubem na jediného obránce, vyměnili si spolu míč a prvně jmenovaný neměl se zakončením do prázdné brány problém. Ještě před poločasovým hvizdem jsme mohli jít dokonce do vedení. Mumifikovaný Pavel Bezstarosti se prodral až do pokutového území, jeho střela se odrazila od brankové konstrukce zpět do pole, ale dorážka Jana Uxy se mezi tři tyče nevešla.

Vstup do druhého poločasu se lépe vydařil opět Exmetu. Jaroslav Váňa nechal útočícímu protihráči jeden krok náskok a tomu se podařilo špičkou kopačky pod padajícím Martinem Holým dostat míč do brány. Poté jsme byli sice aktivnějším týmem a dokázali si vytvořit i územní převahu, ale když už se nám podařilo zakončit, likvidoval naše střely spolehlivě chytající brankář soupeře. Dvě a půl minuty před koncem jsme si vybrali oddechový čas a po něm se odhodlali k power-play. S pěti muži v poli jsme ještě několikrát nebezpečně zahrozili, ale stav se už nezměnil. Do nové sezóny jsme tak vstoupili nejtěsnější porážkou, při troše štěstí jsme však na nějaký bod dosáhnout mohli.

Sestava: Holý M., Matoušek, Šroub, Váňa, Bartošek, Bezstarosti, Suchý T., Uxa

Branky: Váňa

Bee Sting "B" - Euroverlag 0:2 (0:0)

13. září 2008, I.třída 2008/2009 - 2.kolo

Na začátku zápasu obě mužstva dobře bránila, a tak se první šance urodily až koncem poločasu. Tomáš Lindauer obral o míč posledního obránce a šel sám na brankáře, který jeho střelu chytil. Druhou velkou šanci měl po kombinaci celého mužstva Petr Kindelmann, ale ani on na dvakrát brankáře nepřekonal. Hned v dalším útoku trefil Jan Šroub, po přihrávce Tomáše Lindauera, místo odkryté brány jen tyč a tak skončil poločas bez branek. Druhá půle by se z naší strany dala nejlépe popsat slovem \"chaos\". Od přídělu gólů nás uchránil svými vynikajícími zákroky Martin Holý, dvakrát se však soupeři povedlo skórovat.

Sestava: Holý M., Kindelmann, Matoušek, Šroub, Matásek, Lindauer, Suchý T., Váňa

Bee Sting "B" - Zlomený kolo 1:3 (0:1)

20. září 2008, I.třída 2008/2009 - 3.kolo

První půli jsme prohráli 0:1, když soupeř využil našeho zaváhání a dostal se do přečíslení. Po změně stran se nám sice podařilo srovnat, když penaltu po faulu soupeřova brankáře na Jana Buřiče proměnil Jan Šroub, ale soupeř měl navrch a jen díky Tomáši Suchému v naší bráně se skóre dlouho neměnilo. Přesto jsme další branku vstřelili my – bohužel Tomáš Matoušek mířil po rohu soupeře hlavou do vlastní brány. Tentýž hráč pak pustil nepovedenou kličkou na půlicí čáře soupeře do brejku a gól na 1:3 nám vzal definitivně vidinu bodového zisku.

Sestava: Suchý T., Matoušek, Miška, Šroub, Bartošek, Buřič Jan, Škach O., Uxa

Branky: Šroub

Bee Sting "B" - FC Splávek 3:7 (1:3)

27. září 2008, I.třída 2008/2009 - 4.kolo   fotogalerie

Soupeř nás v úvodu zatlačil do defenzivy a hned po minutě hry se ujal vedení, když zužitkoval našeho nedorozumění v rozehrávce. My jsme se dostávali do tempa postupně a vyrovnání se dočkali zhruba po čtvrthodině utkání. Tomáš Suchý našel výhozem na polovině hřiště Jana Šrouba, jeho okamžitou křížnou přihrávku se brankář snažil vystihnout marně a Petr Kindelmann zamířil od postranní čáry přesně do prázdné brány. Když už to vypadalo na nerozhodný poločasový výsledek, dostavil se v poslední minutě první pětadvacetiminutovky náš faul a následný přímý kop zahrál soupeř dosti překvapivě, ale velmi účinně – 1:2. tVe druhém poločase se pokračovalo v poměrně vysokém tempu, oba týmy se tlačily hodně dopředu. Nám se podařilo vyrovnat po hezkém futsalovém momentu, když Jan Miška dlouhým pasem z hloubi vlastní poloviny našel před bránou soupeře nepokrytého Petra Kindelmanna a ten z voleje přehodil vyběhnuvšího brankáře. Vedení se ujal opět Splávek po rychlé kličce a tvrdém zakončení. Náš tým dokázal do třetice smazat náskok soupeře po rohovém kopu Petra Kindelmanna, do kterého se opřel a přesně k tyči zamířil Jan Šroub. Přestřelka pak pokračovala, gól soupeře na 3:4 z přečíslení se však už ukázal být rozhodujícím. Naší sestavě s jedním hráčem na střídání rychle docházely síly, a tak jsme inkasovali ještě třikrát. Slabší chvilku si minutu před koncem vybral i Tomáš Suchý v naší bráně, když jeho nepozornosti využil gólman soupeře přesnou střelou přes celé hřiště. Branka na 3:7 už však nic neřešila a byla definitivní tečkou za utkáním.

Sestava: Suchý T., Bartošek, Kindelmann, Miška, Šroub, Uxa

Branky: Kindelmann 2, Šroub

Bee Sting "B" - FC Santos 8:2 (1:1)

4. říjen 2008, I.třída 2008/2009 - 5.kolo   fotogalerie

S bilancí 4 odehrané zápasy, 4 prohry vstupoval náš tým do utkání s vědomím nutnosti bodovat, zvlášť když soupeř se pohyboval také ve spodních patrech tabulky a navíc nastoupil jen s jedním hráčem na střídání. Naše sestava v poli se tentokrát skládala (až na hostující Tomáše Suchého a Martina Holého) z hráčů pravidelně nastupujících za A tým, po téměř roce a půl absence zaviněné zraněním se v ní objevil i ještě ne zcela doléčený Luboš Valtr.

Zápas od začátku nabral solidní tempo, přičemž náš tým více držel balón a protivník spíš podnikal rychlé brejky. Na obou stranách bylo několik šancí a oba gólmani předvedli pár skvělých zákroků. Z našeho týmu měli dobré příležitosti například Luboš Valtr, který nejprve po vydařené kombinaci celého mančaftu a finální přihrávce Jana Bartoška trefil z voleje brankářovu hlavu, zanedlouho po nahrávce Petra Kindelmanna jeho střelu gólman zpacifikoval. V dalších slušných, leč také nevyužitých šancích se ocitl také Jan Bartošek, Tomáš Suchý i jiní. Bohužel však udeřilo na druhé straně, když soupeř využil chyby v naší rozehrávce a nabídnuté přečíslení bez problémů zužitkoval.

Klíčovým momentem utkání se pak ukázala 22. minuta, kdy se bez cizího zavinění zranil brankář Santosu. Poločas sice ještě dochytal, ale nepůsobil jistě a jednou inkasoval. To na naší polovině získal míč Jan Buřič, po jeho vyvezení přihrál do strany na Luboše Valtra, který našel křížnou přihrávkou nabíhajícího Jaroslava Váňu a jeho střelu z 8 metrů gólman nedokázal zkrotit.

Druhá půle tedy začínala za stavu 1:1, soupeřův gólman odstoupil, do branky se postavil hráč z pole a Santos již neměl nikoho na střídání. V úvodních minutách se obraz hry podobal prvnímu poločasu, opět se blýskalo před oběma brankami. Postupem času hráčům soupeře logicky docházely síly, a i když dopředu stále zlobil, v obraně nechával otevřená okna a některých jsme dokázali využít.

Do vedení se náš tým dostal po akci Jana Bartoška, který nejprve svou šanci tváří v tvář brankáři s úsměvem neproměnil, ale díky následujícímu rohu si spravil chuť i výraz. Jeho přízemní centr vyrazil gólman přímo před nohy Jana Šrouba, jenž mu míč obratem houslemi vrátil do sítě. Na 3:1 zvýšil tentýž hráč po dobré kombinaci, kdy kolmý pas z vlastní poloviny našel na kraji brankoviště Luboše Valtra, který balón poslal křížem Janu Šroubovi a ten jej pohotově expedoval do brány. Čtvrtý gól přidal rekonvalescent Luboš Valtr, když obral o míč soupeřova obránce a následný samostatný únik zakončil přesnou střelou k tyči. Další branku zařídil Jaroslav Váňa, jenž na vlastní polovině odzbrojil protivníka, přihrál dopředu na Luboše Valtra, který využil tradičního neúnavného pohybu prvně jmenovaného, přiťukl mu balón do běhu a Jaroslav Váňa situaci dva na dva precizně zakončil. Hráčům Santosu jsme sice ještě povolili snížení, ovšem jinak branky obstarával už jen Bee Sting. Šestý gól přidal po milimetrové přihrávce Jana Buřiče, který poslal do sólového nájezdu Petra Kindelmanna, na 7:2 zvýšil a zároveň svůj hattrick dovršil Jaroslav Váňa. Brankový účet zápasu definitivně uzavřel po přečíslení a kombinaci po ose Jan Buřič – Luboš Valtr – Petr Kindelmann rutinérskou střelou posledně jmenovaný. Další nadějné situace v protivníkově otevřené defenzivě zůstaly nevyužity a skóre se tedy zastavilo na konečných 8:2.

Sestava: Holý M., Kindelmann, Šroub, Váňa, Bartošek, Buřič Jan, Suchý T., Valtr

Branky: Váňa 3, Kindelmann 2, Šroub 2, Valtr

Bee Sting "B" - Krvavá tlačenka 1:1 (0:0)

11. říjen 2008, I.třída 2008/2009 - 6.kolo   fotogalerie

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu se do dvou velkých šancí dostal Jan Uxa, ale skóre se neměnilo. V první půli jsme byli aktivnějším týmem, ale do největší šance se přesto dostal soupeř, když po rychlé kombinaci nedokázal trefit z bezprostřední blízkosti naší odkrytou bránu.

Po změně stran nás soupeř, který se na nás vybavil sedmi náhradníky na lavičce, dostal pod velký tlak, ze kterého zejména díky skvělým zákrokům Martina Holého v naší bráně dokázal vytěžit pouze jeden gól. Jan Miška chyboval v rozehrávce a soupeř z přečíslení dva na jednoho zakončoval do prázdné brány. Postupně jsme se sice z největšího tlaku vymanili, přesto měl i nadále soupeř navrch. Několikrát jsme sice dokázali dobře zakončit po rohových kopech, ale vyrovnání dlouho nepřicházelo. Do velké šance se dostal Jan Miška, ale sám z hranice pokutového území trefil pouze brankáře. Bod nám nakonec přinesl rohový kop Jana Buřiče. Přetažený míč vrátil hlavou do pokutového území Tomáš Matoušek a Jan Uxa byl na správném místě. V poslední minutě pak oba soupeři chybovali, takže zápas mohl skončit naší výhrou, ale i prohrou, nakonec ale bral každý po bodu.

Sestava: Holý M., Kindelmann, Matoušek, Miška, Šroub, Bartošek, Buřič Jan, Suchý T., Uxa

Branky: Uxa

Bee Sting "B" - Tahouni 1:6 (0:4)

25. říjen 2008, I.třída 2008/2009 - 8.kolo

V přímém souboji o předposlední příčku jsme si v podstatě ani neškrtli. Naše jediná gólová radost přišla až na konci utkání, když Jan Bartošek přihrával před branku a tam společnými silami dopravili míč do branky Tomáš Suchý s obráncem soupeře.

Sestava: Holý M., Bartošek, Kindelmann, Matoušek, Šroub, Lindauer, Suchý T., Uxa, Valtr

Branky: Suchý T.

Bee Sting "B" - TJ Bouda 5:6 (2:3)

1. listopad 2008, I.třída 2008/2009 - 9.kolo   fotogalerie

Do zápasu jsme vstoupili dobře, brankář soupeře nezvládl souboj s Janem Buřičem, míč se dostal k volnému Janu Šroubovi, který skóroval do prázdné branky – 1:0. Tentýž hráč v zápětí ale zasáhl i na druhé straně, když jím tečovaná střela prošla skrz nohy Martina Holého v naší bráně – 1:1. Šance se střídaly na obou stranách, ale góly přicházely pouze z kopaček soupeře, takže jsme brzy prohrávali 1:3. Ještě do poločasu stačil po naší rychlé akci Jan Šroub z levého křídla prostřelit soupeřova brankáře přízemní střelou na vzdálenější tyč, takže strany se měnily za stavu 2:3.

Po změně stan nejdříve vyrovnal Jan Buřič, když roh svého bratra Oldřicha trefil na přední tyč, soupeř ale hned vzápětí šel zpátky do vedení. Nám se povedlo opět srovnat, když Jan Šroub zůstal po volném přímém kopu osamocen na hranici pokutového území a jeho bodlo skončilo v bráně – 4:4. Aktérem dalšího dění se stal Oldřich Buřič. Nejdříve poslal náš tým do vedení a následně na druhé straně nevypustil sprintérský souboj s útočníkem protivníka, dokonce v něm měl navrch, o přednost si však křikl Martin Holý a k údivu všech ho před soupeřem nestačil včas odkopnout, takže jsme o vedení opět přišli. Konec zápasu byl vzhledem k průběhu až nespravedlivě hořký, když jsme pár desítek vteřin před závěrečným hvizdem přišli i o bod za remízu.

Sestava: Holý M., Buřič Jan, Buřič O., Matoušek, Suchý T., Šroub

Branky: Šroub 3, Buřič Jan , Buřič O.

Bee Sting "B" - Teplárna 1:4 (1:1)

8. listopad 2008, I.třída 2008/2009 - 10.kolo   fotogalerie

Při vědomí toho, že náš tým se aktuálně krčil na chvostu soutěže se čtyřbodovou ztrátou na předposlední celek, byla nutnost bodovat v tomto utkání s mužstvem ze středu tabulky téměř hmatatelná. Sešli jsme se v počtu deseti hráčů, dres Bee Stingu poprvé oblékla nová posila Lukáš Husník. První dějství nepříliš atraktivního futsalového duelu přineslo poměrně vyrovnaný průběh. Do vedení se dostala Teplárna, když střelu jejího útočníka tečoval mimo dosah brankáře Tomáše Suchého smolně Petr Kindelmann. O vyrovnání se postaral Luboš Valtr, který obral soupeře o míč a následný brejk zakončil i přes nedovolené atakování od vracejícího se protivníka kličkou brankáři. Poločas tak skončil smírně a mohli jsme doufat v lepší zítřky.

Zůstalo bohužel jen u víry. Druhá polovina zápasu opět odkryla současné problémy našeho týmu. Nedařila se kombinace a přechod do útoku, docházelo ke ztrátám míče ve středu hřiště, z čehož rezultovaly brejky a přečíslení hráčů Teplárny. Jeden obdržený gól sice patřil spíše do kategorie šťastných, když soupeř od svého rohu odkopával zády k naší bráně nazdařbůh balón, který se zdál mířit do autu, jeden z útočníků jej však doběhl a přeloboval napůl vyběhnuvšího brankáře Tomáše Suchého. Ostatní inkasované góly padly po zmíněných brejcích, přičemž několik dalších šancí z těchto situací (způsobených i naší otevřenou defenzivou při snaze o vyrovnání) soupeř neproměnil. My jsme měli v podstatě jedinou vyloženou příležitost ke skórování po jedné z mála vydařených kombinační akcí. Luboš Valtr vysunul přihrávkou Jana Bartoška, který předal míč na střed Janu Uxovi a ten z první chytrou patičkou přiťukl na naběhnuvšího Petra Kindelmanna. Ten tváří v tvář brankáři zvolil střelu bodlem, kterou gólman vytáhl nad břevno. Tato situace by však zřejmě stejně nic neřešila, neboť se udála pár minut před koncem za stavu 1:4, který se již do závěrečného hvizdu nezměnil.

Sestava: Suchý T., Kindelmann, Matoušek, Miška, Valtr, Bartošek, Buřič Jan, Husník, Šroub, Uxa

Branky: Valtr

Bee Sting "B" - FK Lochotín B 3:5 (1:3)

28. březena 2009, I.třída 2008/2009 - 11.kolo - dohrávka

V dohrávce podzimního kola se v dresu našeho protivníka objevilo i pár hráčů z áčka, s nimiž se naši áčkaři do loňské sezóny několik let pravidelně potkávali v divizi, čímž souboj získal na prestiži. Soupeř působil sehranějším dojmem a dělal méně chyb, zejména ze začátku, což se také odrazilo na průběhu prvního dějství, kdy vstřelil první tři branky utkání. My jsme také měli několik příležitostí ke skórování, ovšem nedokázali jsme je využít. Největší šanci na snížení měl Luboš Valtr, který se uvolnil přes obránce, obešel i gólmana, leč jeho střelu vyrazil z brankové čáry skluzem vracející se protihráč. Před poločasovým hvizdem přece jen padl gól i do soupeřovy svatyně, když se v souboji se soupeřovým bekem prosadil Tomáš Lindauer a zamířil přesně k tyči.

Ve druhé půli se výkon našeho týmu zlepšil, nicméně na obrat to nestačilo, jen na přiblížení se na jednobrankový rozdíl, který protivník ovšem vzápětí opět zvýšil. Obě naše branky zaznamenal Jan Šroub, jednou díky přesně střele a jednou mu k tomu pomohl protihráč, když v přečíslení dva na jednoho poslal jeho přihrávku nechytatelně za záda vlastního gólmana.

Důležitý zápas se soupeřem ze spodních pater 1. třídy jsme tedy nezvládli a ještě více si tak zkomplikovali boj o záchranu v soutěži, kde po její polovině zůstává náš tým hluboko na dně tabulky.

Sestava: Škach O., Matoušek, Šroub, Valtr, Buřič O., Kindelmann, Lindauer, Miška

Branky: Šroub 2, Lindauer

Bee Sting "B" - Exmet 5:2 (1:1)

4. duben 2009, I.třída 2008/2009 - 12.kolo

V duelu s aktuálně druhým celkem tabulky se hrál celkem vyrovnaný futsal se solidním akcemi na obou stranách. Do naší brány se postavil Jaroslav Váňa, který přišel po zdravotních problémech původně jen jako divák a vzhledem k nečekanému nedostavení se obou hostujících dodňáckých gólmanů zaskočil mezi třemi tyčemi, kde si vedl výborně. Začátek se nám vydařil, po několika minutách se trefil Tomáš Lindauer. Bohužel další šance zůstávaly nevyužity, podobně jako soupeřovy, jenž ovšem přece jen jednou skóroval, když jeho střela zpoza vápna si skrz klubko hráčů našla cestu pod břevno.

Do druhé půle vstoupil lépe Exmet a po několika minutách se díky rychlé akci dostal do vedení. Vyrovnání zařídilo duo Janů – Bartošek a Šroub. Prvně jmenovaný se uvolnil a tváří v tvář brankáři přihrál druhému, jenž neměl problém uklidit míč do odkryté části brány. Zhruba o dvě minuty později jsme již vedli, když Luboš Valtr obral soupeře o míč, poslal jej na Tomáše Lindauera, který přihrávku prvně jmenovanému chytře vrátil a ten vzápětí skóroval dloubákem nad padajícím gólmanem. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil opět Luboš Valtr, když u vlastního brankoviště převzal míč od Jaroslava Váni, zbavil se protihráče, přesprintoval po pravé straně celé hřiště v situaci dva na jednoho, přičemž poslední obránce znemožňoval případnou přihrávku na Jana Bartoška, takže náš bek zvolil křížnou střelu ke vzdálenější tyči. Konečný výsledek 5:2 pak stanovil Petr Kindelmann, který využil zmatků v soupeřově defenzivě a poté, co se mu bez jakéhokoliv obtěžování protihráči ocitl na hranici brankoviště míč na noze, rutinérsky si se situací poradil a přesnou střelou nedal gólmanovi šanci.

Sestava: Váňa, Matoušek, Miška, Šroub, Valtr, Bartošek, Kindelmann, Lindauer, Považan

Branky: Valtr 2, Kindelmann , Lindauer , Šroub

Bee Sting "B" - Euroverlag 4:2 (2:0)

18. duben 2009, I.třída 2008/2009 - 13.kolo

V zápase jsme se ujali vedení díky premiérové trefě Jana Bartoška v této sezóně a už ho nepustili, přestože protivník předváděl kvalitní výkon. Poločasových 2:0 stanovil luxusním volejem Tomáš Suchý, který si nechal přeletět přes hlavu milimetrový dloubnutý pas od Petra Kindelmanna a jeho střela z první uhranula všechny aktéry na place.

Po přestávce sice soupeř nejprve snížil, ovšem netrvalo dlouho a náš tým přidal další dva góly. Na 3:1 jsme zvýšili díky pohledné akci, když Petr Kindelmann utěšeně vypálil, gólman míč vyrazil před Tomáše Suchého, ten v pádu s přehledem nezištně přihrál na Jaroslava Váňu, jenž neměl problém uklidit balón do odkryté svatyně. Když potom na tříbrankový rozdíl zvýšil Tomáš Lindauer, zdálo se, že utkání se dohraje v klidu. Bohužel jsme vzápětí inkasovali z přímého kopu a hráči Euroverlagu politi živou vodou nám začali zatápět, další gólový zápis ovšem nepřidali, stejně jako my na druhé straně z žádného z nabídnutých brejků, a duel tedy skončil naším dvoubrankovým vítězstvím.

Sestava: Holý M., Miška, Šroub, Valtr, Váňa, Bartošek, Kindelmann, Lindauer, Suchý T.

Branky: Bartošek , Lindauer , Suchý T. , Váňa

Bee Sting "B" - Zlomený kolo 3:1 (3:0)

25. duben 2009, I.třída 2008/2009 - 14.kolo

Utkání s týmem proslulým nervózním chováním a nesmlouvavým herním projevem mívají vypjatou atmosféru a dnešek nebyl výjimkou. Úvod duelu se nám vydařil, když jsme si postupně vypracovali tříbrankový náskok. Nejprve se prosadil přes obránce Tomáš Lindauer a s jeho křížnou střelou k tyči si gólman neporadil. Další gól padl po cizelérské spolupráci Jana Šrouba a Jaroslava Váni po rozehraném nepřímém kopu z hranice vápna, nařízeném za dvojí hraní soupeře. Druhý jmenovaný přistrčil patou balón přesně do míst, kam si to druhý jmenovaný přál, a ten pak vymetl utěšenou ranou šibenici. Když pak Pavel Toupal zakončil nájezd dvou našich hráčů na brankáře rutinérsky provedeným blafákem, vedení 3:0 bylo na světě. Bohužel se stupňovala také podrážděnost protivníka, k čemuž přispíval (oboustranně) nepřesnými výroky a celkově nejistým rozhodováním i sudí. Soupeř nepředváděl (až na zmiňovanou tvrdost a nervozitu) špatný výkon, ale narážel na solidní defenzivní práci celého našeho týmu a výtečně chytajícího Martina Holého. Blízko ke čtvrtému gólu byl dvakrát Luboš Valtr, když se proháčkoval obranou soupeře, jeho křížnou střelu však reflexivně zneškodnil gólman, jenž zanedlouho vyrazil i nedůrazně zahraný desetimetrový kop za šestý akumulovaný faul.

Druhý poločas přinesl o poznání méně kvalitní podívanou, kdy i náš celek se nechal ovlivnit nervozitou na hřišti, ztrácel koncentraci, čímž trpěla předváděná hra. Protivník se dostával do více šancí, jednu proměnil a když navíc po další z nich musel odstoupit kvůli zranění třísla gólman Martin Holý (do brány šel z pole Tomáš Suchý), bylo zaděláno na dramatický závěr. Rozhodnout v náš prospěch jsme mohli několikrát, šancí na to bylo dost. Například Tomáš Lindauer nevyzrál v samostatném nájezdu ze strany na brankáře, Ondřej Škach po individuálním průniku trefil břevno a o pár minut později po křížné přihrávce do vápna se mu nepodařilo usměrnit míč z metru do odkryté brány, a byly i další příležitosti. Jejich neproměnění nás však nakonec nemuselo mrzet, duel v dusném ovzduší jsme zvládli; soupeř obdržel několik žlutých karet a nakonec i jednu červenou (za kritiku rozhodčího).

Sestava: Holý M., Matoušek, Šroub, Valtr, Váňa, Lindauer, Suchý T., Škach O., Toupal Pav., Uxa

Branky: Lindauer , Šroub , Toupal Pav.

Bee Sting "B" - FC Santos 0:3 (0:1)

8. květen 2009, I.třída 2008/2009 - 16.kolo

Odveta proti týmu, s nímž jsme v podzimní části soutěže uhráli náš dosud nejlepší výsledek v sezóně (8:2), se nám vůbec nevydařilo, zejména z pohledu produktivity. Hra byla poměrně vyrovnaná, solidní akce i šance na obou stranách, ovšem střelcům Bee Stingu stál kromě vlastní nepřesnosti v cestě gólman, jehož zranění ve vzpomínaném prvním vzájemném zápase za stavu 0:0 nám otevřelo cestu k jasné výhře. Tentokrát odchytal celé utkání, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor. Z množství našich nevyužitých šancí tři příklady: Umístěná rána Petra Kindelmanna, brankář vyráží míč před Jaroslava Váňu, ten uvnitř malého vápna levačkou z první míří po zemi k tyči, gólman i napodruhé odvrací. Průnik Luboše Valtra z vlastní poloviny k rohu soupeřovy devítky zakončený utěšenou křížnou střelou bodlem, brankář tygřím skokem vytahuje ze šibenice. Rychlé přečíslení, Jan Šroub dostává přihrávku do prostoru pár metrů před odkrytou bránou, gólman se nestíhá zcela přesunout a konečně je tedy překonán, náš bek však ve sprintu trefuje jen tyč... První jarní porážka tudíž přišla relativně překvapivě, nicméně vzhledem k naší „efektivitě“ v koncovce asi spravedlivě.

Sestava: Suchý T., Kindelmann, Matoušek, Šroub, Váňa, Bartošek, Bezstarosti, Lindauer, Valtr

Bee Sting "B" - Krvavá tlačenka 2:1 (1:0)

8. květen 2009, I.třída 2008/2009 - 17.kolo

Chuť po nepovedeném zápase se Santosem jsme si mohli spravit hned o několik minut později s ostříleným celkem Krvavé Tlačenky. V duelu, jenž nenabídl příliš okulahodící futsal, jsme byli o něco lepším týmem, vyprodukovali více akcí i brankových příležitostí a zaslouženě zvítězili, přestože inkasovaným gólem jsme koncovku zbytečně zdramatizovali. Rozhodnout jsme mohli již v průběhu prvního poločasu, ovšem střelecká nemohoucnost se nás ve sváteční den držela jako klíště. Naštěstí se probudil alespoň jarní střelec Tomáš Lindauer a dvěma góly nás vysvobodil. Mohl zkompletovat i hattrick, ovšem ve své nejsnazší pozici po předložení míče od Pavla Bezstarosti odkrytou branku minul. Ke smůle soupeře se však dostal také do několika situací, kdy měl před sebou i gólmana, což zjevně jeho motivaci ke vstřelení branky zvyšuje, a poprvé ranou k tyči a podruhé houslemi strážce svatyně překonal.

Sestava: Suchý T., Kindelmann, Matoušek, Šroub, Váňa, Bartošek, Bezstarosti, Lindauer, Valtr

Branky: Lindauer 2

Bee Sting "B" - Tahouni 6:2 (2:1)

23. květen 2009, I.třída 2008/2009 - 19.kolo

Souboj předposledního celku s posledním se postupem času stal soubojem našich plejerů s vlastní produktivitou. Vypracovali jsme si brankových příležitostí jako za tři zápasy a číslovka určující výši námi vstřelených branek mohla (resp. vzhledem k množství a povaze šancí spíše měla) být dvojciferná. Úvod duelu to nenaznačoval, protivník se dokonce dostal brzy do vedení díky přihrávce Jaroslava Váni, jehož zřejmě zmátla barva jeho dresu, která se v důsledku opakované speciální prací procedury z dílny Jana Buřiče změnila z červenobílé na luxusní šedošedou a pasovala tak spíše k bílé barvě trikotů Tahounů. Náš (dnes) bek tak poslal míč do běhu soupeřovu útočníkovi, jenž jej uklidil k tyči. Jaroslav Váňa ovšem své zaváhání zanedlouho odčinil, když po přihrávce Jana Šrouba podél autové lajny zatáhl míč k rohu, přihrávkou kolem protihráče našel před bránu nabíhajícího Tomáše Lindauera, jenž se v těsném souboji s obráncem dostal k míči dříve a jemnou tečí levačkou jej poslal kolem brankáře do sítě. Na 2:1 zvýšil Luboš Valtr, když vybojoval na půlící čáře balón, pronikl mezi soupeřovými beky před bránu a technickou křížnou střelou k tyči překonal vybíhajícího gólmana.

Naši třetí branku zaznamenal ve druhém poločase Jaroslav Váňa – po pěkné kombinaci celého týmu a finální přihrávce napříč brankovištěm od Jana Šrouba poslal nad gólmanem skládajícím se na zem míč do sítě. Stav 4:1 se rozsvítil na pomyslné tabuli po rychlém přenesení hry, kdy Luboš Valtr dostal před vlastním vápnem přihrávku, z první vyslal dlouhý pas k soupeřovu pokutovému území na Tomáše Lindauera, ten si balón parádně zpracoval na prsa, přilepil k noze a bez otálení expedoval přesnou střelou za záda brankáře. Pátý gól přidal Luboš Valtr, který našel z poloviny hřiště v prostoru pravého křídla Petra Kindelmanna, do jeho směru se vytáhl i brankář, náš rutinér tradičně s hlavou nahoře chytře počkal, až mu prvně jmenovaný naběhne na devítku, poslal mu balón přesně proti noze a Luboš Valtr jej placírkou poslal kolem obránce k tyči odkryté části brány. Na tenisových 6:1 se skóre posunulo po rychlé akci, když Luboš Valtr vyslal kolmicí do úniku Jana Šrouba, jenž se zbavil obránce a následný samostatný nájezd na gólmana zakončil přesnou střelou. V závěrečné části duelu umožnila našemu celku rozhozená obrana a koncentrace Tahounů v kombinaci s naší chutí do hry a až překvapivým množstvím invence se dostat do spousty opravdu dobrých příležitostí, v jejichž spalování vynikal zejména smolař dne Tomáš Matoušek – např. poslal z malého vápna v klidu nikým neobtěžován míč přesně do již několik vteřin na zemi ležícího brankáře, v jiné příležitosti zase místo střely z pár metrů zvolil (zřejmě ve snaze obdržet vysoké hodnocení od rozhodčího) dvojitého odpíchnutého Rittbergera.

V neposlední řadě je třeba pochválit v parádní kšiltovce chytajícího Ondřeje Krokodýla Škacha, který se blýskl několika výtečnými zákroky a podpořil tak suverénní vítězství Bee Stingu. Nicméně po neproměnění ani jedné z mnoha tutových šancí se futsalový pánbůh urazil a naopak skóroval soupeř, díky čemuž převážil celkový výsledek ze vzájemného dvojzápasu na svou stranu.

Sestava: Škach O., Matoušek, Valtr, Váňa, Bartošek, Kindelmann, Lindauer, Šroub

Branky: Lindauer 2, Valtr 2, Šroub , Váňa

Bee Sting "B" - TJ Bouda 2:3 (0:1)

6. červen 2009, I.třída 2008/2009 - 20.kolo

Bouda patří k našim méně oblíbeným soupeřům, což se dnes projevilo výsledkově, herně se jednalo o celkem vyrovnanou partii. V úvodním dějství padl pouze jeden gól, a to z přečíslení do naší branky. Ještě předtím zůstalo několik šancí na obou stranách nevyužito, náš tým držel jistými zákroky Tomáš Suchý, který několikrát zachraňoval naše chyby v defenzivě (zejm. špatné, nedůsledné obsazování a přebírání protihráčů rezultující v přečíslení a zjednodušující soupeři kombinaci a držení míče). My jsme měli také nemálo dobrých příležitostí, např. dvakrát skončil míč na tyči po střelách Lukáše Husníka a Tomáše Lindauera. Nejvýhodnější pozici měl po průniku Luboše Valtra podél pravé lajny Jan Bartošek, jenž si výborně naběhl ke vzdálenější tyči, kam dostal od prvně jmenovaného mezi brankářem a bekem přesný míč, který však nedokázal nasměrovat do odkryté branky, čemuž se s chutí sobě vlastní blaženě zasmál. O něco těžší úlohu při zakončení měl o chvíli později v témže prostoru Jan Šroub, kterému se nepodařilo do branky tečovat kolmici od Luboše Valtra.

Jan Šroub pak hrál hlavní úlohu nástupu do druhé půle, kdy svá přestávková slova o častější střelbě ihned po výkopu přetavil v realitu, bohužel však trefil prvního bránícího hráče a následný brejk dva na jednoho skončil míčem v naší síti. O dvě minuty později jsme snížili po akci středem hřiště, když Luboš Valtr poslal přihrávku na Tomáše Lindauera, který balón před soupeři podržel, počkal si na náběh prvně jmenovaného do strany, přihrál mu a Luboš Valtr pak z úhlu šajtlí nad padajícím gólmanem rozvlnil síť. Poté však Bouda vedla opět o dva góly díky výhozu brankáře přes celé hřiště, kam si naběhl trestuhodně neobsazený mladší bratr našeho bývalého snajpra Pavla Toupala Petr, jenž potvrdil střelecké geny a z otočky nedal Tomáši Suchému šanci. I ve druhé půli jsme měli několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky, mj. díky dvěma brazilským průnikům Ondřeje Škacha, které jednou zakončil ranou mimo tyče a podruhé jej vychytal brankář, pár nebezpečných střel vypálil Lukáš Husník po narážečkách či samostatných průnicích, bohužel všechny do brankáře, jednou velmi utěšenou pumelicí se prezentoval i Jaroslav Váňa, tu však gólman vytáhl těsně nad břevno, a k dovršení smůly jsme znovu trefili tyč. Až nedlouho před koncem utkání se nám podařilo dosáhnout na kýžený kontaktní gól, a to z trmy vrmy před brankou soupeře, kde střelu Jana Šrouba gólman vyrazil jen před Tomáše Lindauera, který jej vrátil zpět Janu Šroubovi a ten již napodruhé skóroval. Poslední minutu jsme hráli power-play, kombinovali na protivníkově polovině, vyprodukovali i nebezpečné situace v blízkosti brány, ovšem za její čáru se nám míč dopravit nepodařilo.

Sestava: Suchý T., Matoušek, Šroub, Valtr, Váňa, Bartošek, Husník, Lindauer, Škach O.

Branky: Šroub , Valtr

Bee Sting "B" - FC Splávek 3:4 (2:2)

13. červen 2009, I.třída 2008/2009 - 15.kolo - dohrávka

V utkání s již jistým vítězem 1. třídy šlo především o prestiž a odčinění podzimní prohry 3:7, což se z pohledu herního podařilo, z pohledu výsledkového o poznání méně, na čemž nese výrazný podíl jistě chytající gólman Splávku. V poli jsme se sešli v dobré sestavě, s převahou hráčů nastupujících i za A tým, bohužel však nemohl z různých důvodů dorazit ani jeden z brankářů a na klíčovém postu tedy musel zaskočit Petr Kindelmann. Do vedení šel díky rychlé akci soupeř, náš tým vyrovnal po zatažení míče Lubošem Valtrem podél pravé lajny, jeho následnou střelu vyrazil padající gólman nohou před Filipa Linharta a ten jej uklidil pod víko. Zanedlouho sice rychle a kombinačně hrající soupeř opět vedl, stav na 2:2 však brzy srovnal opět střelec první branky. Nejprve Jan Šroub vypálil, brankář balón vyrazil zpátky před něj, načež již místo střely následovala přihrávka na Filipa Linharta, jenž skóroval. Mohli jsme jít i do vedení po bleskurychlé akci na jeden dotek, kdy dlouhý míč od vlastního brankoviště našel do prostoru levého křídla zabíhajícího Luboše Valtra, ten z první poslal míč na střed Lukáši Husníkovi, který tváří v tvář proti němu vykročivšího gólmana hlavou přehodil, zrovna tak bohužel i branku.

Ve druhé půli si i přes oboustranně vyrovnanou a kvalitní hru v poli postupně vypracoval dvoubrankový náskok náš protivník. Za Bee Sting nezužitkoval několik dobrých příležitostí zejména smolař dne Lukáš Husník, přičemž při té největší už jsme téměř měli ruce nad hlavou, když prudkou přihrávku po zemi do prostoru brankoviště z první precizně expedoval k tyči, gólman se však stihl přesunout a za minutu dvanáct míč reflexivně vytáhnout nohou na roh. Před koncem jsme sáhli k power-play, sehráli jsme ji solidně, drželi míč v blízkosti protivníkova pokutového území a měli i pár šancí, avšak povedlo se již jen snížit z kopačky Luboše Valtra, jehož přízemní střílený míč ze strany skončil s přispěním gólmana v síti.

Sestava: Kindelmann, Matoušek, Šroub, Valtr, Buřič Jan, Husník, Linhart

Branky: Linhart 2, Valtr

Bee Sting "B" - Teplárna 4:3 (1:1)

13. červen 2009, I.třída 2008/2009 - 21.kolo

Do druhého zápasu dne, tentokrát proti druhému celku tabulky, jsme po čtyřhodinové pauze nastoupili již s brankářem Tomášem Suchým, jenž nahradil proti Splávku alternujícího Petra Kindelmanna, který se posunul do obrany namísto tým opustivšího Tomáše Matouška. V zápase jsme byli o něco lepším týmem a nakonec zaslouženě zvítězili, přestože protivník (ač ne v plné sestavě) předvedl solidní výkon a až do konce se držel na dostřel.

Do vedení poslal náš mančaft Jan Šroub za asistence svého jmenovce Buřiče. Zanedlouho vyhrál Luboš Valtr souboj o míč na polovině hřiště, prošel kolem obránce, před brankovištěm se k němu vytáhl další bek i gólman a po naznačení střely tedy následovala křížná přihrávka na volného Filipa Linharta, jenž uklidil míč do prázdné brány. Ještě do přestávky ovšem hráči Teplárny snížili na 2:1 a vše bylo stále otevřené.

Dvougólový náskok zajistil Bee Stingu v úvodu druhého dějství Jan Šroub, který si zpracoval kolmou přihrávku z naší poloviny do sólového nájezdu na brankáře a placírkou mu nasadil jesle. Hráči Teplárny se nevzdali, na dostřel se dostali díky skrz zeď propálenému přímému kopu a posléze i vyrovnali, když Luboš Valtr poněkud podcenil souboj před vlastním brankovištěm a dovolil útočníkovi z otočky skórovat. Tentýž hráč měl pak dvě možnosti k opětovnému získání náskoku. Nejprve byl na začátku i na konci profesorské kombinace celého týmu, kdy jsme si v pohodě strkali balón na vlastní polovině mezi běhajícími protihráči, poté následovala rychlá kolmice na Lukáše Husníka, ten narazil dozadu Petru Kindelmannovi, jenž okamžitě dloubákem vysunul za obranu mezitím zaběhnuvšího Luboše Valtra, který po kličce gólmanovi z úhlu minul. O několik minut později pak po samostatném průniku z levé strany trefil Luboš Valtr ke vzdálenější tyči mířeným bodýlkem pouze zmíněnou konstrukci branky za míčem se jen ohlédnuvšího soupeřova gólmana. S blížícím se závěrem se náš tlak stupňoval, útočné duo Filip Linhart – Lukáš Husník se jako ostatně v průběhu celého zápasu díky narážečkám a elegantnímu štrikování mezi protihráči dostalo do několika slibných šancí, žádná však brankou neskončila. Ke gólu nevedla ani parádička třetího ofenzivního hrotu Jana Buřiče, který si zády k soupeřově bráně přehodil míč přes dotírajícího beka a po půlobrátce z halfvoleje vypálil, gólman však ránu exkluzivním zákrokem vytáhl nad břevno. Schylovalo se tedy k remíze, ovšem když nepomohly fajnové akce, podařila se těsně před koncem šmudla – Jan Buřič vyslal nepříliš mastnou ani zcela dosolenou střelu ze střední vzdálenosti, ta však jinak spolehlivě chytajícímu brankáři vypadla z rukavic za čáru a bylo rozhodnuto.

Sestava: Suchý T., Kindelmann, Šroub, Valtr, Buřič Jan, Husník, Linhart

Branky: Šroub 2, Buřič Jan , Linhart

Bee Sting "B" - FK Lochotín B 2:12 (0:5)

20. červen 2009, I.třída 2008/2009 - 22.kolo

Poslední zápas sezóny se i přes poměrně silnou sestavu týmu vůbec nevydařil. Hned v úvodu si obnovil náš brankář zranění třísel a za stavu 0:3 ho v bráně nahradil Ondřej Škach. To už jsme měli za sebou dvě nepromněněné šance, nicméně soupeřovo vedení bylo zcela zasloužené. Do poločasu jsme inkasovali ještě dvakrát.

Po změně stran jsme se sice dostávali do šancí, ale soupeř jich měl výrazně víc a jen díky mnoha úspěšným zákrokům Ondřeje Škacha se příděl gólů v naší síti zastavil pouze na čísle dvanáct. Naše čestné úspěchy zaznamenal Lukáš Husník tvrdou střelou po rozehraném volném přímém kopu Oldřicha Buřiče, a Jan Šroub usměrnivší do brány míč z kopačky Jana Buřiče.

Sestava: Suchý T., Buřič O., Husník, Šroub, Buřič Jan, Lindauer, Škach O.

Branky: Husník , Šroub

Přihlásit se