Bee Sting Plzeň > B-tým > Sezóna 2012/2013 > I. třída 2012/2013

I. třída 2012/2013


Statistika soutěže
# Jméno Góly Zápasy
1. Luboš Valtr 13 15
2. Pavel Bezstarosti 11 11
3. Karel Švarc 8 8
4. Jan Šroub 8 14
5. Ondřej Najman 6 9
6. Miroslav Handlíř 4 12
7. Petr Kindelmann 4 16
8. Lukáš Husník 3 2
9. Oldřich Buřič 3 4
10. Ondřej Škach 3 6
11. Tomáš Suchý 3 11
12. Jan Bartošek 3 15
13. Tomáš Lindauer 2 3
14. Adam Vágner 1 3
15. František Suchý 0 1
Filip Linhart 0 1
17. Jan Miška 0 4
18. Martin Holý 0 7

Bee Sting "B" - SK Splávek "B" 3:8 (2:4)

1. září 2012, I. třída 2012/2013

Ve vypůjčených dresech od týmu TBC B (měli jsme pouze 4 dresy) jsme vedli od poloviny první půle jedovatou střelou Pavla Bezstarosti z přímého kopu 1:0, soupeř však po dvou minutách během necelé minuty otočil a po chvíli navýšil na 3:1. Poté se trefil z voleje Ondřej Najman po rozehraném autu v podání střelce naší první branky, ovšem protivník opět odskočil na rozdíl dvou gólů. My jsme před koncem poločasu neproměnili vyloženou šanci a půle tak skončila 2:4 ve včelí neprospěch.

Ve druhém dějství se z našich šancí ujala pouze kombinace po ose Najman - Bezstarosti, která ovšem znamenala jen snížení brankového deficitu. Nutno zkonstatovat, že soupeř, v sestavě s plejery krajskopřeborního áčka a jedním hostem z prvoligového Indossu, byl během utkání lepší a zaslouženě vyhrál.

Sestava: Holý M., Bezstarosti, Kindelmann, Vágner, Najman, Suchý T., Švarc K.

Branky: Bezstarosti 2, Najman

Bee Sting "B" - 3 promile 6:4 (3:3)

9. září 2012, I. třída 2012/2013

3 promile patří mezi tradiční plzeňské futsalové mančafty, je složen z futsalem i fotbalem protřelých borců, kteří jsou za zenitem ještě o něco dál než my. Dnešní střetnutí přineslo nepříliš učesanou hru se solidním množstvím šancí před oběma brankami, v jejímž závěru slavil vítězství ten šťastnější, což byl tentokrát (narozdíl od celé jarní části) celek Bee Sting B...

Nedlouho po úvodním hvizdu nás poslal do vedení po individuální akci a blafáku gólmanovi Pavel Bezstarosti. Soupeř poté dokázal využít poměrně dlouhého období naší nekoncentrovanosti a rozhárané hry a otočil na 1:3. Naštěstí nás ještě do přestávky vrátil do zápasu jeden Suchý věšák a jedna naprosto Bezstarosti vymetená šibenice.

Po pauze šel protivník ještě jednou do vedení vydařeným volejem z otočky, ale pak už se trefovaly jen včely. Srovnání zařídil po tanečku Miroslava Handlíře mezi beky a jeho následné střele její mazáckou dorážkou Tom Suchý, do vedení 5:4 nás pak několik minut před koncem poslala rychlá akce, kdy Petr Kindelmann vyslal kolmicí do ulice naběhnuvšího Luboše Valtra a ten křížem na zadní tyči našel dobíhajího Pavla Bezstarosti, jenž zkompletoval hattrick.

Brzy poté ovšem nastala nejdramatičtější situace duelu. Soupeřův útočník na brutálně popískovaném špílplace ve vápně uklouzl, což viděli všichni aktéři zápasu kromě našeho nejoblíbenějšího sudího Pechra, jenž odpískal penaltu a vysloužil si od nás podobně jako na jaře spoustu pochvalných slov. Exekutor pokutového kopu však prokázal obrovský smysl pro fair-play, když i za tohoto stavu a času penaltu úmyslně neproměnil. Vedení jsme pak ještě pojistili po podobně provedené akci jako u předchozího gólu (přičemž dva ze tří účastníků se vyměnili a zůstal pouze finální asistent) po ose Olda Buřič - Luboš Valtr - Tom Suchý, který se tím taktéž stal hrdým majitelem hattricku.

Sestava: Škach O., Buřič O., Handlíř, Miška, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Kindelmann, Suchý T.

Branky: Bezstarosti 3, Suchý T. 3

Bee Sting "B" - FC Důraz 1:3 (0:1)

16. září 2012, I. třída 2012/2013

No vida, štěstíčko je zas ve starých kolejích. Ne že bychom hráli nějak krásně, ale výkon jsme předvedli lepší než před týdnem, i soupeř byl velice hratelný, ovšem ta koncovka... Šancí se urodilo dost, ale trefovali jsme se buď pánubohu do oken, nebo přímo do gólmana, který navíc několik pokusů vytěsnil reflexivní zákroky, že ani nevěděl, jak se to k němu vlastně odrazilo. A soupeř zkušeně trestal.

Vzhledem k nedostavení se Mártyho se do branky postavila Miška, prezentující se celý zápas dobrým výkonem s jedinou výjimkou, kterou bylo inkaso na 1:3. Těsně předtím (cca 3 minuty před koncem) jsme totiž dokázali díky přímočaré ťukačce po ose Vágner - Valtr - Bezstarosti - branka snížit na 1:2 a vykřesat naději na body, ovšem z rozehrávky soupeř z vlastní poloviny přeloboval vylezlou krysu a závěrečná power-play i přes zámek a šance efekt nepřinesla.

Sestava: Miška, Handlíř, Kindelmann, Vágner, Valtr, Bartošek, Bezstarosti, Lindauer, Najman

Branky: Bezstarosti

Bee Sting "B" - Krvavá tlačenka 4:4 (0:3)

22. září 2012, I. třída 2012/2013

Divočina. Poměrně vyrovnaný zápas se výsledkově zlomil během asi čtyřminutového úseku v první půli, kdy jsme třikrát inkasovali a vypadalo to bledě. Po pauze se nám ovšem povedlo snížit díky důrazu ve vápně v podání Tomáše Lindauera a kontaktní gól přinesla přízemní střela Míry Handlíře. Vyrovnání se zrodilo po narážečce dua Valtr - Bezstarosti mezi trojicí tlačenkářů s chladnokrevným zakončením druhého jmenovaného, do vedení nás pak poslal svým premiérovým béčkovým gólem Karlos Švarc.

Navýšení náskoku bylo na dosah při několika tutovkách, např. když brankář už ležel bezmocně na zemi a naše dorážky trefovaly na čáře stojící beky, ovšem nepodařilo se nám odskočit na vícebrankový rozdíl a soupeř trestal vyrovnáním. V závěru mohlo přijít rozhodnutí na obou stranách, ale zápas nakonec skončil divokou plichtou. Dělba bodů je vcelku spravedlivá, i když oba mančafty měly dost nevyužitých příležitostí ke skórování, přičemž my jsme si jich vypracovali v celkovém součtu přece jen víc.

Sestava: Miška, Bartošek, Handlíř, Kindelmann, Valtr, Bezstarosti, Lindauer, Suchý T., Švarc K.

Branky: Bezstarosti , Handlíř , Lindauer , Švarc K.

Bee Sting "B" - Napalm 4:4 (2:2)

30. září 2012, I. třída 2012/2013

Zápasy, v nichž Bee Stingu předem všechno hraje do karet, nám většinou nejdou, a tento trend se dnes potvrdil, sehráli jsme dosud nejhorší představení podzimu. Napalm nastoupil bez možnosti střídání a s poněkud vytuhlým Šoltysem sr. v bráně a od začátku měl snahu zdržovat a hrát na údržbu. Vzhledem k našemu výkonu se ovšem postupně osměloval a zjišťoval, že bez větších problémů může i za tak nevyváženého poměru sil hrát vyrovnanou partii... A to jsme v průběhu duelu čtyřikrát vedli, jenže triviální individuální i kolektivní chyby v defenzivě umožnily protivníkům pokaždé vyrovnat. Po celý průběh utkání se nám nepodařilo protivníka unavit a dostat do úzkých, hráli jsme prostě špatně.

Gólový účet otevřel Ondra Najman a na 2:0 zvyšoval Míra Handlíř po efektní i efektivní narážečce od hlavy Toma Sucháče. V té chvíli se zdálo, že proti oslabenému soupeři půjde jen o výši skóre, jenže to by se tým nacházející se v tu chvíli na koni nesměl jmenovat Bee Sting. Ještě do poločasu bylo srovnáno a začínalo se odznova.

Do vedení nás poslal po úniku Luboše Valtra a jeho střele do tyče dorážkou do prázdné kasy Tomáš Lindauer, jenže Napalm zanedlouho opět srovnal. Odskok na 4:3 se zrodil po Valtrově přízemním přímáku nastřeleném kolem zdi do ohně, který šťastně našel placírku Petra Kindelmanna a ten se z voleje suše nemýlil. Ani tohle vedení se však neukázalo býti definitivním a po závěrečném hvizdu jsme si tak mohli jen drbat hlavy.

Sestava: Suchý F., Bartošek, Handlíř, Kindelmann, Valtr, Lindauer, Najman, Suchý T., Šroub

Branky: Handlíř , Kindelmann , Lindauer , Najman

Bee Sting "B" - FC Kojak 5:2 (2:1)

13. říjen 2012, I. třída 2012/2013

Konečně pořádná (vý)hra! Předzápasové podmínky vykrystalizovaly ve zcela odlišném duchu než před předchozím utkání proti Napalmu, tzn. hrály proti nám - a tahle střetnutí Bee Sting zvládá o něco lépe, což se opět ukázalo. Už potřetí během podzimu nedorazil i přes předchozí potvrzení účasti Márty, tudíž jsme proti kandidátovi na vítězství v soutěži (vykazujícím hráčský věkový průměr 10 let nižší než náš) nastupovali v chudém počtu 5 + 1, přičemž o č. 1 jsme se ještě deset minut před výkopem hotovili tahat sirky. Sehnali jsme ale jenom zapalovač, takže se Tomáš Sucháč navzdory svým problematickým zádům rozhodl vzít to na sebe a položil spolehlivým výkonem základ k naší výhře. Pětice v poli se svého údělu chopila zhruba následovně – Bartošek a Bezstarosti jezdili po celý zápas neúnavně nahoru dolů, Kindelmann předváděl zkušenou poziční práci a Šroub s Valtrem praktikovali jakýsi hybrid mezi tím.

Rozkaz zněl jasně – nesmí projít za žádnou cenu! Zahustit obranu na vlastní polovině, nebláznit dopředu hurá stylem, nýbrž rychlými protiútoky do otevřené obrany, při útočení do plných klidně podržet balón vzadu a orazit si. Počítali jsme, že podaří-li se nám udržet čisté konto po delší čas, ofenzivně ladění Kojaci znervózní a povolí v defenzivě. Tato premisa se zdála vzít za své hned cca 5 sekund po úvodním hvizdu, kdy protivník po rozehrávce udělal pár kroků vpřed a kolem bezstarostně si tkaničky zavazujícího Pavla Bezstarosti přízemní střelou k tyči rozvlnil síť. Na soupeřovu nervovou soustavu měl tento průběh mače sice opačný efekt, než jaký jsme potřebovali, avšak výsledek přinesl podobný. Kojaci si začali být jisti snadným vítěztvím a zlaxnili svůj přístup. V jejich defenzivě vznikala okénka, která jsme bohužel zhusta nevyužívali. Náš nejlepší šutér Pavel Bezstarosti si dnes bohužel neobul střelecké kopačky (nebo si je špatně zavázal) – všechny jeho pokusy buď bránu minuly, nebo trefily hráče před ní. Zato ale na dva banány přihrál a vyměnil si tak dnes roli s dosud jen asistence sbírajícím Lubošem Valtrem. Dvě velké šance na vyrovnání přišly brzy po inkasu a měly společné jmenovatele v ještě původním rozdělení rolí – Valtr přihrávající, Bezstarosti zakončující, leč odkrytou bránu míjející. Skóre se měnilo o chvíli později poté, co Luboš Valtr na půlce obral soupeře o míč a od autové čáry zamířil kolem vylezlého brankáře do sítě. Další gól pak patří do kategorie tuze kuriózních - tentýž hráč v trmě vrmě u vlastní šestky napálil skákající loptu bytelnou svící směrem pryč od našeho vápna, balón se po zhruba čtvrthodinovém letu vynořil z mraků kousek nad kojackým gólmanem poněkud flegmaticky couvajícím k brankové čáře a zaplul pod břevno.

Půli jsme tak překvapivě vyhráli a čekali jsme, kdy nám dojdou síly a Kojak zatlačí na pilu. To stále nepřicházelo a naopak jsme mohli navýšit náskok opět autorem našich prvních dvou úspěchů, jenž však luxusní přihrávky od Jana Šrouba do sóla ještě nevyužil. Naštěstí netrvalo dlouho a po jednom z brejků a příhře Pavla Bezstarosti završil Luboš Valtr hattrick, když nás patičkou poslal do vedení 3:1. Kojak se ovšem postupně přece jen dostával více do tlaku i zakončení a i přes naši zodpovědnou snahu a Sucháčovy zákroky se mu podařilo snížit na 3:2. Tlak sílil, ale křídla protivníkovi na chvíli přistřihla utěšená akce dua Bezstarosti – Šroub, při níž první přihrával a druhý pohotově zakončoval.

Nedlouho poté přišel zlomový moment duelu. Během druhé půle jsme poměrně rychle sbírali nedovolené zákroky a cca pět minut před koncem soupeř kopal desítku. Kdyby snížil na 4:3, dostal by se do laufu a s naše utahané tělesné schránky by možná ve zbývajícím čase nedokázaly vyrovnání zabránit. Jenže Sucháč čapnul, posadil tím včely na koně a kojakářská power-play už nevedla k ničemu významnému. Naopak Honza Šroub u půlící lajny suše připravil protihráče o míč a pohotově ho expedoval do opuštěné klece, čímž definitivně rozhodl.

Sestava: Suchý T., Bartošek, Bezstarosti, Kindelmann, Šroub, Valtr

Branky: Valtr 3, Šroub 2

Bee Sting "B" - Czech Made "C" 6:4 (3:2)

21. říjen 2012, I. třída 2012/2013

V \"předzápase\" blížícího se úvodního duelu A-týmů v kraji, do něhož nasadily oba mančafty také několik áčkových plejerů, se hrál vcelku svižný futsal se solidními akcemi i šancemi na obou stranách, přičemž jejich kvantita přicházela o něco více z kopaček CM. Dnes ovšem rozhodovala efektivita... Vedení jsme se tak ujali my, když křížnou Husníkovu přihrávku přetavil ve svůj premiérový podzimní zásah Jan Bartošek a konečně si udělal tu radost. Druhý banán po luxusně načasované příhře opět od Lukáše Husníka vstřelil Luboš Valtr, při třetí brance si pak tato dvojice role vyměnila. Soupeř ovšem neustále hrozil a těsně před přestávkou snížil na poločasových 3:2.

Ve druhé půli se Czech Madu nejprve podařilo vyrovnat, ale stalo se tak naposled. Druhý gól Luboše Valtra po jak jinak než Husníkově pasu nám vedení vrátil a pojistku výhry poté přinesly branky Ondry Najmana a Lukáše Husníka, který se dnes výrazně podílel na pěti z našich šesti gólů a od Luďka Zelenky tak právem převzal dévédé pro muže zápasu.

Sestava: Škach O., Kindelmann, Šroub, Valtr, Bartošek, Husník, Najman

Branky: Husník 2, Valtr 2, Bartošek , Najman

Bee Sting "B" - FK Výkop 3:6 (2:2)

17. březena 2013, I. třída 2012/2013

Na první podzimní dohrávku jsme dorazili v počtu 6+1 a poslední čtvrtinu zápasu jsme po Valtrově vykotníkování dohrávali dokonce pouze s jedním borcem na střídání. V kombinaci s naším nepříliš zvládnutým přechodem z haly na umělku a sehraností mladého týmu Výkopu je konečný výsledek logickým vyústěním vstupujících faktorů.

Úvod duelu se nám přitom povedl nad očekávání dobře, hned z první akce jsme se díky doklepnutí před brankou se nejrychleji zorientovavšího Ondry Škacha dostali do vedení. Soupeř se ovšem postupně chopil otěží a v poli nás přehrával, chlapci o sobě moc dobře věděli a některé kombinace předváděli vpravdě naslepo. Skóre zanedlouho otočil na 1:2, a to zdaleka nevyužil všechny příležitosti, Márty dnes věru nebyl bez práce. Do šatny se nám nicméně podařilo vyrovnat, když Adam Vágner svým premiérovým zásahem v dresu Bee Stingu potrestal chybnou rozehru soupeřova gólmana střelou od půlky hřiště do odkryté klece.

Po přestávce jsme však namísto hry ze zajištěné obrany, což se vzhledem ke kvalitní hře Výkopu jevilo jako nejrozumnější řešení, opakovaným hurá stylem nabízeli protivníkovi brejky a přečíslení, přičemž nájezd tři na gólmana už nešlo neproměnit. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, a když jsme inkasovali i po signálu z přímého kopu, vypadalo to za stavu 2:5 bledě. Po akci a opakované palbě Honzy Šrouba sice z dorážky snížil Luboš Valtr, ale to bylo z naší strany vše. Výkop přidal ještě jeden banán a ani závěrečná nepovedená power-play na stavu nic nezměnila.

Sestava: Holý M., Bartošek, Šroub, Valtr, Škach O., Švarc K., Vágner

Branky: Škach O. , Vágner , Valtr

Bee Sting "B" - Zlomený kolo 2:2 (1:1)

6. duben 2013, I. třída 2012/2013

Na souboj o záchranu se soupeř posílil a po většinu zápasu byl lepším celkem. Začátek tomu sice nenapovídal, tam jsme měli pár světlých momentů, ale Kolo postupně přebíralo iniciativu a nevzdalo se jí až do konce. Na první inkaso jsme dokázali zanedlouho odpovědět, když Márty našel dlouhým odkopem přesně Luboše Valtra, jenž v situaci 2 na 1 poslal kříž na Oldu Buřiče a ten levačkou nenuceně vymetl šibenici.

Druhá půle nabídla podobný obraz jako dějství první, soupeř se opět ujal vedení, ale nedokázal jej navýšit a vyrovnání zařídil po individuální akci znovu Olda Buřič, když se mu podařilo protlačit míč skrz gólmana do sítě. Kolo jakožto poslední tým tabulky potřebovalo vyhrát a vzhledem k vývoji dnešního duelu vycítilo šanci na tři bodíky. Závěrečný tlak byl takřka drtivý a Márty se měl co ohánět, přičemž ještě asi pětkrát během zápasu odvraceli z brankové čáry pohromu obránci. Nakonec se naší přetížené defenzivě podařilo odolat, i díky nemohoucnosti protivníkových zakončovatelů, kteří dvakrát minuli prázdnou bránu. V poslední minutě jsme ještě mohli jít do vedení, když se po nakrátko rozehraném rohu po kombinaci dua Valtr – Suchý dostal míč před branku k Honzovi Šroubů, toho ale gólman vychytal. Nutno ovšem poznamenat, že i bod byl pro nás dnes víc než dost...

Sestava: Holý M., Bartošek, Kindelmann, Valtr, Buřič O., Suchý T., Šroub

Branky: Buřič O. 2

Bee Sting "B" - SK Splávek 1:4 (0:0)

14. duben 2013, I. třída 2012/2013

Duel s prvním celkem tabulky pro nás nebyl v boji o záchranu až tak stěžejní, nicméně jsme se sešli v sestavě tvořené takřka výhradně plejery kádru áčka a měření sil s podobně složeným protivníkem mělo teoreticky zaděláno přiblížit se krajskopřeborní úrovni. A realita nebyla daleko od prognózy, hrál se oboustranně kvalitní futsal a náš mančaft předvedl doposud nejpovedenější výkon v jarní části soutěže. Finální fáze však už tak vydařená nebyla a poločas skončil bez branek.

Střeleckou nemohoucnost protrhli jako první Splávci, nám se podařilo brzy vyrovnat, když nepřesný Linhartův centr uklidil v krkolomné pozici z voleje do sítě Honza Šroub. Bohužel soupeř zanedlouho opět skóroval, a to se ukázalo jako klíčový moment utkání. Šance jsme sice měli i potom, ale opět bez efektu, v čemž vynikal zejména Kája Švarc, a naopak při hře bez gólmana jsme dvakrát inkasovali do prázdné brány. Po zápase jsme si s protihráči poděkovali za hru a shodli se, že to klidně mohlo dopadnout opačně a že remíza by celkově slušela víc... za což si ovšem body nekoupíme.

Sestava: Škach O., Bartošek, Šroub, Valtr, Linhart, Najman, Švarc K.

Branky: Šroub

Bee Sting "B" - 3 promile 11:1 (3:1)

20. duben 2013, I. třída 2012/2013

Soupeř se dnes sešel pouze v pěti, ergo bez střídání, a s věkovým průměrem přesahujícím čtyři křížky, tudíž před námi zela povinnost vydojit tři bodíky. Takto nastavené zápasy nám sice nesedí, tentokrát ovšem po počáteční opatrné hře nastalo ve druhé půli vraždění neviňátek a utahané promile nakonec opustily plac s dvouciferným debaklem.

Sestava: Suchý T., Handlíř, Šroub, Valtr, Bartošek, Kindelmann, Švarc K.

Branky: Švarc K. 4, Bartošek 2, Šroub 2, Valtr 2, Kindelmann

Bee Sting "B" - FC Důraz 6:2 (2:2)

27. duben 2013, I. třída 2012/2013

Důraz nastoupil v kvalitní sestavě a nebylo tudíž vůbec patrné, že se střetáváme se suverénně posledním mančaftem tabulky. Oba týmy se prezentovaly aktivní hrou a vytvářely si i solidní šance. První proměněnou zaznamenal Důraz po naší ztrátě míče a následném přečíslení,které zužitkoval střelou k bližší tyči. Vyrovnání se zrodilo po povedené kombinaci včelek, když Luboš Valtr přihrál do levého křídla Pavlu Bezstarosti, ten našel krospasem Míru Handlíře, jenž se neukvapil a přiťukl míč proti noze před vápno mezitím naběhnuvšího Valtra, který křížnou ranou z první rozvlnil síť. Soupeř se pak ještě jednou dostal do vedení, ale to mu sebral Karel Švarc, který po samostatném nájezdu s bekem na zádech poslal rutinérsky gólmana na opačnou stranu, než kam zamířila jeho lakonická placíra.

Ve druhém poločase jsme i přes stále poměrně vyrovnanou hru a také díky zákrokům Mártyho a skórovali už jen my. Vítězný banán zaznamenal Ondra Škach, který v souboji před bránou prokázal větší důraz než Důraz a propasíroval míč za čáru. Poté se dvakrát trefil Bezstarosti a druhý zářez si připsal i Švarc, když se prosmýkl mezi dvěma obránci, unikl jim a ač se zdálo, že u míče bude dřív gólman, těsně před ním stihl neuvěřitelně píchnout merunu do brány.

Sestava: Holý M., Bartošek, Handlíř, Šroub, Valtr, Bezstarosti, Kindelmann, Škach O., Švarc K.

Branky: Bezstarosti 2, Švarc K. 2, Škach O. , Valtr

Bee Sting "B" - Krvavá tlačenka 3:10 (2:4)

4. květen 2013, I. třída 2012/2013

Do utkání jsme vstoupili aktivně a soupeře překvapili dobrým pohybem a napadáním, což byly atributy, které nám přinesly poměrně brzké vedení 2:0. Jako první se trefil se Honza Šroub po samostatném úniku, když gólman Tlačenky jeho první pokus o zakončení vyrazil zpět přímo na jeho prsa a jak náš plejer okolo probíhal, donesl míč do brány. Druhý gól přidal Ondra Najman jedovatou polovysokou střelou, na kterou si brankář sice sáhl, ale proklouzla mu mezi rukama do sítě. Po druhé inkasované brance se soupeř vzpamatoval, zatímco naše aktivita mírně polevila, takže poměrně brzy bylo vyrovnáno a po další nedůslednosti a laciné ztrátě po výhozu Ondry Škacha na liknavého Pavla Bezstarosti bylo skóre rázem 2:3 ve prospěch Tlačenky. V té době jsme se pokusili pootočit kormidlo utkání změnou na postu gólmana, když si místa vyměnili Ondra Škach a Tom Suchý. Jenže jakmile se soupeř dostal do vedení, zavřel dveře ve své obraně, utěsnil škvíry, důsledně nás pokrýval a my jsme se dopředu nedokázali prosadit, zatímco v obraně nám dělaly problémy rychlonozí a poměrně šikovní útočníci protivníka, k nimž se přidal svoji aktivitou a přesnou hrou matador známý pod přezdívkou Máňa.

Těžko říct, zda se pokoušet vymluvit na ospalé poledne, mokrý terén nebo těžký míč, který se odrážel vždy pouze k Tlačenkářům, v každém případě byla naše hra krom prvních 10 minut bědná - nepřesnosti v přihrávkách, pohyb, jehož intenzita na rozložení obrany soupeře nestačila, a možná i podvědomé vypuštění některých situacích. Dlužno však uzat i kvality soupeře, který se sešel v solidní sestavě a zkrátka nás přehrál.

V průběhu druhého poločasu gólový účet Tlačenky významně narůstal, k naší nelibost na náš vrub, zatímco Bee Sting zaznamenal pouze jedinou trefu do černého, a to Ondřejem Škachem. Ten si naběhl na devítku, kde byl chvíli nehlídán, dostal kolmici a pak z polootočky zamířil přesně na zadní tyč. Cca 5 minut před koncem utkání, když už nebylo co ztratit, jsme zkusili power-play, v jejímž průběhu jsme ještě dvakrát inkasovali. Závěrečný hvizd sudího byl pro včely tak trochu vysvobozením a pozvánkou do místní restaurace, kde již naráželi sud s černým pivem.

Sestava: Suchý T., Handlíř, Kindelmann, Šroub, Bezstarosti, Najman, Škach O.

Branky: Najman , Škach O. , Šroub

Bee Sting "B" - Czech Made 4:3 (3:2)

8. květen 2013, I. třída 2012/2013

V úvodu vcelku vyrovnaného zápasu jsme se díky vydařené střele Honzy Šrouba ujali vedení a do konce utkání už ho nepustili. Soupeř předváděl kvalitní hru, přičemž zejména jeho první formace si díky dobré práci s míčem vytvářela tlak, avšak bez gólového efektu. Další banán se tak zatřepetal opět v síti CM, když sólo únik Káji Švarce nedokázal obránce zastavit a náš útočník pak rutinérsky poslal brankáře na opačnou stranu, než kam zamířila jeho placíra. Poté protivník snížil díky vydařené akci, jejíž nejzajímavější součástí bylo absoulutní zestatičtění našeho předsedy, kterého kdyby neprobraly jeho následné hlasité sebevýtky, stojí na vápně asi dodnes. Dvougólové vedení nám vrátil po přihrávce Ondry Najmana střelou nad padajícím gólmanem Luboš Valtr, jenže před přestávkou přišlo další inkaso a do kabin jsme tak šli s těsným náskokem.

Druhá půle nabídla sice gólově chudší, leč na dramatické situace bohatou podívanou. Šance však dlouho zůstávaly na obou stranách nevyužity a soupeř se posléze uchýlil ke hře bez brankáře. Během ní se usídlil na naší polovině a zdálo se otázkou času, kdy skóruje. Naštěstí v důležité chvíli poslal Honza Šroub vybojovaný míč přes půl hřiště do opuštěné klece, čímž nás alespoň na chvíli osvobodil a otupil soupeřův tlak, což se ukázalo jako klíčové. Protihráči se sice postupně oklepali a začínali nás stále pevněji svírat, ale času už bylo pomálu a nám se tak podařilo ubojovat cenné tři bodíky.

Sestava: Suchý T., Handlíř, Kindelmann, Šroub, Valtr, Bartošek, Buřič O., Najman, Švarc K.

Branky: Šroub 2, Švarc K. , Valtr

Bee Sting "B" - FK Výkop 9:3 (1:0)

18. květen 2013, I. třída 2012/2013

Výkop postavil do brány nególmanského náhradníka a ačkoliv nechytal úplně zle, přece jen se absence regulérního čapáka na výsledku nakonec projevila. Dlužno ovšem podotknout, že výrazný podíl na jednoznačném vítězství má i náš dobrý výkon. Skóre otevřel Luboš Valtr, když si pohybem řekl o nahrávku z autu od Petra Kindelmanna, který precizní placírou poslal míč přesně tam, kam prvně jmenovaný potřeboval, zasekávačkou se zbavil dotírajícího beka a akci zakončil křížnou střelou k tyči.

Na 2:0 zvyšoval Olda Buřič a popis této situace nám přináší barvitě i bez elektronické tužky sám autor: \"Jednoduše, sice nevim, který to byl gol, ale samozřejmě předpokládám, že byl velice důležitý, nechybělo tomu nic. Střela z dálky, odkrytá levá polovina brány, zamířil jsem proto neomylně do prava. Okolo hráče velká faleš, dokonalý obstřel, přesnost, razance, ta střela měla vše. Srdce odborníka jásá.\" Krátce po druhé obdržené brance přešel soupeř do power-play, kterou však nezvládal úplně dokonale a dopouštěl se ztrát. Jednu z prvních potrestal Pavel Bezstarosti, jenž si po přihrávce z obrany v hloubi útočné poloviny hřiště dvakrát posunul míč a obstřelil obránce, za kterým zívala odrytá branka.

Poté odvážná hra Výkopu přinesla jeden zářez, ale zanedlouho přidal svůj druhý gól Valtr po zachycení rozehrávky riskantně hrajícího soupeře a přelobování vysunutého brankáře - 4:1. Po tomto inkasu soupeř začal čím dál častěji vypouštět defenzivní práci a branky se začaly sypat. Na 5:1 upravil Petr Kindelmann, když ve dvojici s Pavlem Bezstarosti šli sami na brankáře a první jmenovaný dával do prázdné. Pak se prosadil po Oldou Buřičem rozehraném přímém kopu z levé strany na bližší tyč střelou bez přípravy Mirek Handlíř. Gólem na 7:1 zkompletoval hattrick Luboš Valtr, jenž v brejkové situaci dva na jednoho zužitkoval přihrávku Káji Švarce. Náš osmý banán přidal Petr Kindelmann, jenž dostal křižnou přihrávku od Honzy Šrouba a uklízel do poloodkryté branky.

Výkop pak po polevení naší defenzivní soustředěnosti dokázal dvakrát skórovat, nicméně poslední slovo jsme měli my. Bezstarosti zatáhl balón středem na polovinu soupeře, byl obráncem vytlačen k levé straně, ale podařilo se mu přihrát podél brány, Handlíř naběhl na zadní tyč a zívala na něj poloodkrytá brána, která se sice dala netrefit, ale byl by to hřích.

Sestava: Holý M., Handlíř, Valtr, Šroub, Bezstarosti, Buřič O., Kindelmann, Švarc K.

Branky: Valtr 3, Handlíř 2, Kindelmann 2, Bezstarosti , Buřič O.

Bee Sting "B" - FC Kojak 1:5 (0:2)

25. květen 2013, I. třída 2012/2013

Soupeř po celý zápas předváděl v ofenzivě své individuální i kombinační kvality a Mišík v bráně si nemohl stěžovat na nedostatek práce. Nutno uznat, že si vedl výborně. Obranná hra Kojaku naopak nebyla zdaleka dokonalá, jenže dneska nám zkrátka góly nebyly přány. Šancí jsme měli dost, ale buď jsme branku míjeli, nebo ji trefovali přesně do míst, kde se nacházel gólman... Skóre tak postupně narostlo v náš neprospěch až na 0:3 a teprve cca 10 minut před závěrečným hvizdem jsme se dočkali, ačkoliv tento gól symbolizoval naše dnešní střelecké manévry - Pavel Bezstarosti vystřelil do brankáře, míč se k němu vrátil zpět, dorážku nasměroval dloubákem přes gólmana do břevna, odražený balón si našel Ondra Najman a dostal jej buzarem o brankáře konečně do sítě.

Poté jsme ovšem se šancemi nakládali opět podobně jako po celý zápas a byli tak nuceni před koncem sáhnout k power-play. Během ní jsme měli jednu tutovku, když přirávka Luboše Valtra našla před brankou osamoceného Pavla Bezstarosti, ten však na brankáře nevyzrál. Jinak jsme ovšem power-play hráli zbrkle stylem vše hrnout vpřed a vůbec jsme se nedostali k podstatě této herní varianty, tedy usadit se na polovině soupeře a po sérii přihrávek si vytvořit příležitost ke skórovaní. Z hurá stylu pak rezultovaly protiútoky Kojaku, dva z nich skončily gólem a finální výsledek tak vypadá výrazně krutěji než reálný obraz hry.

Sestava: Miška, Handlíř, Valtr, Šroub, Bartošek, Bezstarosti, Kindelmann, Najman

Branky: Najman

Bee Sting "B" - Napalm 1:2 (0:0)

1. červen 2013, I. třída 2012/2013

Na podmáčené umělce se v hustém dešti hrál solidní futsal se šancemi na obou stranách, leč s banány se pytel zrovna neroztrhl. Na jedné straně to bylo díky Mártymu, na opačné vinou naší (už druhý zápas) takřka tragické koncovky. V první půli jsme sice byli o něco lepší, avšak góly zkrátka nepadaly. Střely z kopaček Šrouba, Bartoška, Bezstarosti či Valtra postrádaly buď přesnost nebo razanci a končily buď přímo v rukavicích stojícího Šoltyse st. nebo mimo magické tři tyče. Neujala se ani největší šance poločasu, když se po průniku Luboše Valtra a jeho přihrávce ocitl Pavel Bezstarosti sám před brankářem a neomylně ho trefil, a tak se strany měnily za bezbrankového stavu.

Úvod druhého dějství navázal na to první, opět bez efektu, pak postupně začali otěže hry přebírat Napalmisté. Svou aktivitu zúročili asi 10 minut před koncem a my tak museli dotahovat. Dvě minuty před koncem, když už jsme se chystali na power-play, se ujalo bodlo Pavla Bezstarosti ze střední vzdálenosti, které gólman vyrazil nad sebe a míč dopadl za brankovou čáru. Bohužel vzápětí jsme opět inkasovali a poslední minutu tak přece jen přišla na řadu plánovaná power play. Během ní jsme se usídlili na půlce soupeře a vytvořili si několik závarů, ale tutovka natož branka se neurodila a podruhé za sebou jsme tak padli, čemuž se s jedním vstřeleným gólem nelze divit.

Sestava: Holý M., Handlíř, Valtr, Šroub, Bartošek, Bezstarosti, Kindelmann, Suchý T.

Branky: Bezstarosti

Bee Sting "B" - Zlomený kolo 2:7 (2:1)

16. červen 2013, I. třída 2012/2013

Začátek utkání se nesl v opatrném duchu a obrany převyšovaly útoky. První gólový zápis přišel až v polovině první půle po souhře celé naší čtveřice, kdy Lukáš Husník nevolil rychlou riskantní kolmou přihrávku dopředu, ale poslal balón našemu předsedovi. Ten se svým přehledem poslal přesný lob za obránce soupeře přímo na Jana Šrouba, který přihrávku kolenem sklepl na nabíhajícího Ondru Najmana a ten již tváří v tvář brankáři soupeře nezaváhal. Druhý gól jsme mohli přidal o chvíli později, kdy soupeř špatně střídal a toho využil Tomáš Suchý, který se ocitl úplně sám na soupeřově polovině. Bohužel přihrávka přišla až s velkým zpožděním a tak z velké akce nezbylo mnoho. A podle pravidla nedáš dostaneš se zachovali dva běžci Zlomeného kola, kteří minuli naší bránící trojici někde u půlící čáry a celou akci úspěšně zakončili.

Největší rozruch zápasu přinesla poslední minuta první půle. Nezpůsobil to ani tak faul na naší devítce, jako situace po rozehrání. Ač rozhodčí signalizoval některým aktérům, že rozehrávají poslední akci, tak nechal Mártyho, který míč chytil, vyhodit na Honzu Šrouba. Ten svedl vítězný sprintérský souboj u lajny a z rohu nezvolil přihrávku na nabíhajícího Ondru Najmana, který byl tísněn obráncem, ale našel na 10m osamoceného Lukáše Husníka. Náš šutér si s touto situací umí poradit a tak si rozhodčí užil klidnou poločasovou přestávku. Bohužel v druhém dějství naše hra již nedoznala kvalit první půle, takže jsme postupně dostali zaslouženou výslužku.

Sestava: Holý M., Handlíř, Kindelmann, Šroub, Bartošek, Bezstarosti, Husník, Najman, Suchý T.

Branky: Husník , Najman

Přihlásit se